At kigge tilbage på fejlkøb

overvejelser-ved-minilaan

Der var engang, hvor folk kun købte ting, fordi de manglede dem. Sådan er det ikke nødvendigvis længere. Mange af os har hjem og kælderrum fyldt med ting og tøj, vi ikke har brug for og ofte endda ikke engang bruger. Alligevel shopper vi ufortrødent videre, dag efter dag. Men det er ikke uden omkostninger at shoppe på den måde – hverken for dig selv eller for den verden, vi lever i.
De fleste af os kender udmærket til at have købt ting, vi dybest set slet ikke behøver. Vores forbrug koster dog ikke kun os – miljøet betaler også dyrt for vores trang til nyt. Det er ikke let at bryde cirklen, hvis man er vant til at shoppe, hvad man har lyst til. Og det bliver bestemt ikke lettere, når shopperusen bruser i blodet. Men det kan lade sig gøre at blive en bevidst shopper.

Læs artiklen

Kan det betale sig at gå i byen?

Lån til nytår

Det kan ret hurtigt forvandle sig til en dyr affære at gå i byen og nyde godt af nattelivet. Hvis man anslår en enkelt drink til at koste omkring 75 kr., kan det nemt blive 500-800 kr. for drikkevarer på en hel nat. Især blandt unge mennesker er der en tendens til, at en stor del af den tid, man studerer, bliver brugt på fester og sociale arrangementer.

Læs artiklen

Fastelavn på budget

preview-lightbox-cute-cuddly-toy-cartoon-costume

Nu er der ikke længe til, at fastelavnsfesten går i gang. I år falder fastelavn nemlig nu på søndag d. 26. februar. En farverig dag, som især børnene glæder sig til, men efter julens udskejelser, kan det dog hurtigt forvandle sig til en dyr fornøjelse. I denne artikel finder du blandt andet gode sparetips, der hjælper dig med at holde udgifterne på et minimum, uden at du skal skrue ned for festen.

Læs artiklen

Sådan kommer du billigt ud at rejse

Travel Trip Map Direction Exploration Planning Concept

Det er let at blive snydt som turist, og konkurrencen i rejsebranchen er hård. Der er mange tilbud, du skal holde øje med, når du skal ud at rejse. Du kan hurtigt bruge dagevis på de forskellige søgemaskiner i jagten på de gode tilbud. Men med disse tips sparer du både tid og penge.

Læs artiklen

Gode råd til at spare penge som studerende

Som studerende kan pengene være små, og det er hårdt at leve på SU – Faktisk vil mange mene, at det er svært at overleve på SU. Når alle faste udgifter er betalt, er der typisk meget få penge til mad, hvis der da overhovedet er nogle. Det er derfor en god idé at lægge et realistisk budget. Det giver mulighed for at overveje, hvilke udgiftsposter der kan spares penge på, samt hvordan du kan øge din indkomst.

Læg et budget

Husleje – Husleje er typisk den største post i en studerendes budget. Hvis du skal bo i København eller Aarhus, kan et lille værelse sagtens koste i omegnen af 3.500 kroner. Hvis du skal flytte i en 1-værelseslejlighed, vil det med al sandsynlighed være dyrere.

Mad – Mad er den udgift, som studerende ofte sparer på, hvilket kan virke ufornuftigt. Når man spiser forkert eller for lidt, bliver ens energiniveau og hukommelse ofte lavere og dårligere, hvorfor ens studieaktivitet er i fare for at falde. Hvis man er tilbudsjæger og ikke tillader luksus i weekenderne, kan man leve for 1.000 kroner per måned. Det er dog mere realistisk at leve for omkring 1.500 kroner.

Forsikring – Som studerende har man typisk kun en indboforsikring. En indboforsikring med basisdækning for studerende og unge koster cirka 1.900 per år med en selvrisiko på 1.000 kroner. Det er 160 kroner per måned.

Fornøjelser – På denne post kan budgettet variere enormt meget. Hvis man kun deltager i gratis arrangementer og ikke tager i byen hver weekend, kan man holde det nede på omkring 250 kroner per måned. Hvis man til gengæld går i byen to gange om ugen og fyrer den af, så er 2.000 kroner per måned mere realistisk.

Tøj – Det er igen en post, som kan være svingende fra person til person. Hvis man kun handler i genbrugsbutikker eller køber brugt tøj på DBA, så kan man holde det nede på 150 kroner per måned. Men hvis man falder for alle de gode tilbud, der er, så er 1.000 kroner per måned mere realistisk.

En typisk studerende bruger altså mellem 5.060 kroner og 9.660 kroner om måneden. Efter SKAT får de fleste typisk udbetalt omkring 5.000 kroner i SU. Hvis man bor alene, betyder det, at stort set alle studerende bruger alle deres SU-penge – og mange bruger flere. Ulempen ved et SU-lån er, at det kan tage lidt tid at blive godkendt til det, og før man får udbetalt pengene. Hvis man er uheldig, kan der gå op til en uge, fra man ansøger, til man godkender låneplanen, og til pengene er udbetalt. Hvis man har brug for pengene akut, er der en række låneudbydere, som tilbyder udbetaling af pengene inden for et par hverdage.

Budgetvenlige vinteraktiviteter

Lån uden dokumentation og sikkerhed
Vinteren kan være en kold og mørk tid, og netop derfor giver det god mening at søge lidt væk fra dagligdagens trummerum. I dette indlæg kigger vi nærmere på forskellige vinteraktiviteter og forskellige rejser, hvis du gerne vil lidt længere væk.

Budgetvenlige vinteraktiviteter

Vinteren er en kold, mørk og våd tid, der let kan gøre det mest positive og humørfyldte menneske trist til mode. For ikke at blive depressiv, er det derfor vigtigt, at man forsøger at lave nogle sjove og udfordrende aktiviteter i dagligdagen. Hvis man ikke formår at bryde de faste rutiner, kan man let blive udkørt, og det bliver så straks sværere at komme ud af sengen om morgenen. I denne artikel giver VIVUS.DK dig gode, budgetvenlige aktiviteter, du kan tage dig til om vinteren.
Læs artiklen

Skal du bruge et lån til jul?

610x610-D-90

Det er snart jul, og ud over hygge med familie og venner medfører det ekstraudgifter ud over det sædvanlige. Det kan derfor være svært at få økonomien til at hænge sammen, men det er der råd for. Januar er typisk en billig måned, og der kan derfor være fordele i at optage et julelån. Læs med her.

Skal du bruge et lån til jul?

Julen nærmer sig med hastige skridt, og som altid er de sidste par uger op til højtiden forbundet med en masse praktiske gøremål, indkøb og ikke mindst stress, for hvordan får man tiden og ikke mindst pengene til at slå til i denne hjerternes tid? Julen varer længe og koster som bekendt mange penge. Det er der dog råd for, og i dette indlæg forklarer vi dig, hvordan du nemt og hurtigt kan få et julelån fra VIVUS.DK, så du kan lette tilværelsen for dig selv og dine kære i denne tid.
Læs artiklen

Spar penge i dagligdagen

OpsparingMed ganske få manøvrer i hverdagen kan du få et større økonomisk råderum, som du kan bruge på vigtigere ting i livet. Vil I gerne bo i noget større eller have råd til drømmeferien, giver det god mening at læse dette indlæg.

Spar penge i dagligdagen
I Danmark er vi så heldige, at vi ofte har rigtig mange valgmuligheder, når vi skal købe en ting eller en serviceydelse. Takket være de frie markeder og den fri konkurrence kan vi foretage en grundig evaluering af de forskellige tilbud og vælge det rigtige for os. Når det er sagt, er der dog rigtig mange ukritiske forbrugere, der ikke får sat sig godt nok ind i tingene, inden de bruger deres penge. Det gør sig fx gældende, når man vælger et mobilabonnement, køber nyt tøj, spiser og drikker ude i byen m.m. Der kan være mange penge at spare ved at tænke sig om og bruge sin fornuft. I dette indlæg giver VIVUS.DK flere bud på, hvordan du kan få endnu bedre styr på din økonomi.
Læs artiklen

Hvad gør man, når man ikke kan tilbagebetale sin gæld?

Det er en situation, man aldrig vil ønske at komme i, men alligevel sker det af og til. Man har taget et lån for at få råd til drømmerejsen. Man havde skabt plads i budgettet til tilbagebetalingen af lånet, men så sker der noget uventet. Det kan være en akut udgift som en værkstedsregning for bilen eller måske en tandlægeregning. Det kan også være, at indkomsten er ændret i negativ retning. Hvad gør man så, når man ikke er i stand til at tilbagebetale sin gæld?

Læs artiklen