July 12, 2019
/ Autor:
Mette

15 ting du kan lave i sommerferien

15 ting du kan lave i sommerferien

Sommeren kan byde på mange ting. Nogle rejser, nogle er hjemme. Nogle har fri, nogle skal arbejde. Men stemningen er (næsten) den samme for os allesammen! Vi vil alle gerne nyde sommeren.

Hvis du nu ikke skal ud og rejse men skal nyde sommerferie herhjemme i Danmark, så er der stadig mange ting, du kan lave.

Her kommer vi med 15 gode bud på aktiviteter til din sommerferie. Så grib din buddy, kæreste, mor eller hvem, du nu ønsker, og kast dig ud i det.

1 Tag på stranden
Hvis vejret er til det – og det er det jo heldigvis engang imellem – så tag på stranden!
Det er altid godt. Hvis du ikke er til svømning og vand, eller det måske bare er lidt for koldt til dig, så kan det stadig være sjovt. Pak noget at kigge i (blad, bog), få ladet mobilen helt op og kør den gode musik eller podcast i hovedtelefonerne. Husk selvfølgelig også lidt at drikke og spise.

2 Tag i skoven
Skoven kan (næsten) nydes uanset vejr. Tag toget, bilen, cyklen og kom ud til skoven.
Hvis du bor meget langt fra en skov, så kan du måske nøjes med en tur i en park i nærheden. Gå en tur, og slå dig ned et sted med lidt frokost.

3 Se på stjerner
Lyse sommernætter giver nogle gange også stjerneklar nattehimmel. Vi har faktisk flere steder i Danmark, som har ‘’dark sky’’. Det betyder, at det er steder, hvor man kan se ekstra mange stjerner. Det gælder fx området omkring Møn.
Tag derned – måske kan du leje et sommerhus, camping eller lignende. Prøv selvfølgelig at ramme en nat, hvor vejrudsigten lover rimelig skyfrit vejr.

4 Tag i udendørs biograf
Der er masser fede film i biograferne henover sommeren. Dem kan du jo tage indendørs og se i en normal biograf, hvis vejret bliver klassisk dansk sommerregn. Men du kan også prøve noget nyt og tage i drive-in-bio! De viser mange af de samme film, som almindelige biografer.

Der ligger blandt andet en drive-in i Lynge – Billetter koster normalt 110 kr.

Du kan også søge lidt rundt på nettet og finde arrangementer, hvor der vises film udendørs. Et af de mere kendte arrangementer af den slags er Zulu Sommerbio.
De besøger byer over hele landet og viser en masse gode film! Det er ganske gratis.
Hvis du vil se, hvornår de er i nærheden af dig, så tjek programmet på Zulus hjemmeside eller på facebook.

Tivoli i København kører samme koncept henover sommeren og koster normal indgangspris. Det kan du jo kombinere med en tur i rutsjebanen eller på en af deres lækre restauranter.

5 Klatre i træer
Her mener vi selvfølgelig ikke, at du bare skal finde et træ og klatre op i det. Men det kan du selvfølgelig også gøre, hvis du har lyst til det. Nej, vi laver om klatreparker, som der heldigvis åbner flere og flere af for tiden. Det hedder også “high rope” nogle steder.

Du klatrer højt op, bliver koblet til wires (så du ikke kan falde ned), og så skal du ellers gennem en slags forhindringsbane mellem træerne.

Sådanne klatreparker findes over hele Danmark. Her er et par af dem og deres priser for voksne:

Frederiksdal Klatrepark – 290 kr. Hvis du køber online
Go Monkey, Søborg – 249 kr.
Gorilla Park, Svendborg og Vejle – fra 210 kr.
Klatreparken Randers og Aalborg  – 260 / 290 kr.

6 Se på dyr
Alle kan lide dyr! Du kan se på mange, mange dyr i Danmark. Der er zoologiske haver i de store byer. Der er også steder som Knuthenborg Safaripark eller Randers Regnskov.

Skal det være havdyr? Så tag en tur på akvarium.
Her er lidt muligheder for at se på dyr, og priser dertil for voksne:

Den Blå Planet, København – 180 kr.
Randers Regnskov – 175 kr.
Knuthenborg Safaripark – 230 kr.
Aalborg Zoo – 160 kr.
København Zoo – 195 kr.

7 Prøv nye madoplevelser
Mad kan laves og fås på alle budgetter. Kast dig ud i noget nyt! Om det er hjemme i dit eget køkken, til street food eller på en restaurant, det er op til dig. Men udfordr dig selv, dine kokkeevner og/eller dine smagsløg.

Det er altid sundt at prøve noget nyt! Og går det helt galt – så kan du jo altid have din go-to livret som back up-plan.

8 Turist i egen by
Den her giver lidt sig selv. Vær turist i din egen by – eller måske en by tæt på dig, hvis du bor i en mindre by.

Se seværdighederne, find de lokale historiske steder, tag på bådtur, besøg museet, køb en hotdog fra en pølsebod, tag nogle selfies foran en flot kirke. Gør alt det, som du tror en turist ville gøre. TripAdvisor plejer at kunne fortælle dig, hvad turisterne laver i din by.

9 Make-over
Ja, det er jo op til dig, hvem eller hvad du vil make over. Måske er det dig selv. Måske er det din ven. Måske er det en stol eller et helt rum, der trænger til en make over.

Brug din sommer på et sjovt make-over-projekt og få et nyt look – enten på dig selv eller i hjemmet. Kun fantasien sætter grænser!

10 Bliv rig på gamle ting
Uhh, det lyder jo godt. Har du masser gammelt ragelse? Ja, det har du nok. Hvis du har, så ryd ud i det og se, om noget af det kan sælges.

Det kan være du skal bruge en dag eller to på loppemarkedet og sælge ud. Ellers kan du nøjes med at sætte til salg online. Du kan også kaste dig ud i garagesalg, hvis du da har sådan en.

Husk, at der kommer flere og flere butikker, som faktisk fungerer som loppemarkeder nu. Du lejer en stand hos dem, sætter dine ting op og så tager de sig egentlig af resten. Tjek butikker som Lidkøb eller BørneLoppen (hvis det er børnesager, du skal sælge altså).

11 Tag på museum
Man kan jo altid blive klogere på ting eller bare få noget inspiration. Og der er nærmest et museum til hvad som helst! Uanset om du vil blive klog på noget historie, dyr, kunst eller noget helt andet.

12 Hør livemusik
Tag på festival, til koncert på havnen, til sommerrock eller noget helt andet. Sommeren er altid fuld af musikevents, og det gælder alle genrer og typer. Tjek, hvad der er i nærheden af dig, eller om din yndlingskunstner spiller, og du er villig til at tage lidt ekstra for at se det.

Hvis du er i København, kan du se masser af gratis livemusik udendørs, fx Copenhagen Jazz Festival.

Du kan også købe billetter til Grøn Koncert – de besøger 8 forskellige byer og byder på en række forskellige kunstnere.

13 Få kriller i maven
Hviiin, skrrriiig! En tur i forlystelsespark er altid en succes… Tag en tur ind og få et sus i maven. Besøg fx:

Tivoli – entré 130 + turpas 240 kr.
Djurs Sommerland – 295 kr.
Sommerland Sjælland – 239 kr.
Legoland – 355 kr. (hvis du køber online)
Faarup Sommerland – 285 kr.

14 Kør en tur
Grib bilen, hvis du har en, og kør en tur ud i det blå. Kør ud til vandet, kør langs en margueritrute. Pak noget frokost og spis det undervejs.
Skru op for musikken, nyd turen og selskabet.

Har du ikke selv bil? Så lej en for en dag, eller snup en delebil som GreenMobily, DriveNow eller LetsGo. Du kan også cykle, hvis du er frisk.

15 Sejl en tur
Det er lidt ligesom at skulle køre en tur. Bare på vand. Sjovt nok!
Det er dog de færreste, som har både… Men de kan heldigvis lejes! Tjek sider som GoBoat i København, hvis du er til en sejltur der.

VIVUS kan hjælpe

Uanset hvad, hvilke ting du vil lave i din sommerferie, kan VIVUS måske hjælpe dig.
VIVUS er her, når det er vigtigt for dig og din sommer.

Hos VIVUS kan du låne mindre beløb fra 2000,- op til 12000,- eller større beløb fra 13000,- helt op til 75000,-. Du behøver blot at være fyldt 18 år for at ansøge hos os.

Vi svarer på din ansøgning altid – også hele sommeren!

Rigtig god sommer.

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora

Måske vil du også kunne lide...