June 21, 2018
/ Autor:
Mette

Afbudsrejser for begyndere

Afbudsrejser for begyndere

Afbudsrejser er en af de mest populære måder at rejse billigt på. Det er også en af de rejsetyper, der forvirrer mest. For hvad er det egentligt for noget? Hvordan gør man? Hvad får man?

Vi har samlet alt, hvad du skal vide om afbudsrejser. Bliv klogere på det hele og kom rejseklar ud på den anden side!

Hvad er afbudsrejser?

TV2 Finans fortæller, at det egentligt kun er 2-3 procent, der er faktiske afbud. Langt størstedelen af afbudsrejser er i virkeligheden såkaldte ‘rester’. Det er rejser, som selskaberne ikke har fået solgt. Og det er jo bedre at sælge rejsen for 1000 kr. end slet ikke at få den solgt.

Afbudsrejser varierer i form og pris. Nogle er så billige, at du kan spare halvdelen af normalprisen. Men normalt ligger besparelsen på omkring 15-30%, hvis man spørger TripBuddy.

Hvornår skal man købe sin afbudsrejse?

At købe en afbudsrejse handler om at have is i maven – jo længere du venter, jo større kan besparelsen nemlig være. Travelmarket, som er en af de helt store udbydere af afbudsrejser, anbefaler at have tålmodighed og at købe så tæt på afrejsedato som muligt.

Vejret kan også spille en rolle. Hvis solen skinner herhjemme, falder priserne faktisk. Hvis det regner, stiger de. Tænker man sig lidt om, så giver det jo faktisk god mening. Når vejret er dårligt herhjemme, så er der flere og flere, der vil rejse væk. Derfor kan rejserne blive solgt til en højere pris.

Langt de fleste forhandlere på markedet mener i virkeligheden, at det er en god idé at handle modsat alle andre, når man skal på en afbudsrejse. Gå mod strømmen. Du får den billigste rejse, hvis du rejser, når ingen andre gør og tager til destinationer, som alle andre ikke besøger. Vælg det modsatte af det, som alle taler om, og så får du helt sikkert en bedre pris og en ligeså god rejse.

MAnd nyder livet ved poolen på afbudsrejse

Er der overhovedet nogle ulemper så?

Ja, det er der. Ligesom med alt andet i livet, er der både godt og dårligt her.
Ulempen ved afbudsrejser kan være, at du ikke altid frit kan vælge det hele. Der er specifikke tilbud, og det er dem, du kan vælge ud fra. Nogle gange kan man heller ikke selv vælge sit hotel.

Der er selvfølgeligt også tilfælde, hvor man kan vælge det hele – men så er prisen også noget dyrere.

Vælger man den billigste version og er åben og klar på at tage en chance, så kan man både risikere at få et lidt ærgerligt hotel, men man kan også være heldig at ende på et 5-stjernet. Det er lidt et lotteri.

Afbudsrejser fås altså både, hvor du selv kan vælge hotel, og hvor du ikke selv vælger. Det er op til dig, hvad du føler mest for. Men de uspecificerede er de billigste.

Pool på badeferie på afbudrejse

Hvordan gør man?

Afbudsrejser finder du online. Du kan enten gå direkte til rejsebureauernes hjemmesider, eller du kan besøge nogle af de mange rejsesøgemaskiner, som samler alle links under et tag. De fleste af dem har også en funktion, hvor du kan skrive, hvad du nogenlunde søger efter, og så sender systemet dig en mail, når der dukker en rejse op, der matcher dine kriterier.

Helt overordnet er der to gode tips til, hvordan du finder din afbudsrejse:

 1. Brug en side, du forstår.
  Der er rigtig mange rejsesøgemaskiner at vælge imellem, og nogle fungerer bare bedre end andre.
  Prøv fx. Travelmarket eller Afbudsrejser.dk, som begge har store søgedatabaser.

  De fleste finder dog de samme tilbud, så gå efter at finde en, som du kan lide at kigge på og forstår, hvordan virker.
 2. Søg, søg og søg igen.
  Når du så først har fundet noget godt – så tjek lige igen. Og så tjek de sider, du valgte fra. Siderne konkurrerer også med hinanden og på den måde, kan det være de opfanger, du har kigget et sted, og så prøver de lige at give dig et bedre tilbud.

Hvad koster en afbudsrejse?

Som vi efterhånden har lært, svinger priserne rigtig meget afhængig af sæson, vejr, popularitet og mange andre ting. Travelmarket.dk vurderer dog disse generelle priser:

Uden for højsæson: Under 1500kr.
I højsæson og i tilfælde af dårligt vejr i Danmark: Over 3000kr.

Alt i alt

Nu har vi givet dig en masse god information, og måske har du allerede glemt det hele. For at gøre det endnu nemmere for dig, får du her alle vores tips på én gang:

 • Gå mod strømmen. Rejs, når andre bliver hjemme. Besøg nye steder
 • Vær sent ude. Hav kufferten klar og rejs i dag eller i morgen. Jo senere du er ude, jo billigere er billetten
 • Tag chancen. Der er penge at spare, hvis du tør købe de uspecificerede rejser
 • Brug søgemaskinerne. Den nemmeste vej til det store overblik. Husk også at du kan vælge at få tilsendt mails, når der er gode rejsetilbud til dig

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora

Måske vil du også kunne lide...