ÅOP – Hvad er det?

ÅOP

ÅOP er en forkortelse for Årlig Omkostning i Procent. ÅOP er altså en udregning af alle de omkostninger, der påløber et lån, såfremt lånet løber i minimum et år. Desuden opgives ÅOP som en procentsats af det oprindelige lånebeløb. Formålet med ÅOP er at gøre forskellige låneformer sammenlignelige. Alle låneudbydere i Danmark er juridisk pålagt at oplyse ÅOP’en på deres lån.

Hvorfor er ÅOP ikke retvisende hos VIVUS.DK?

Vores lånemulighed benyttes primært til rimelig kortfristet brug. Det er, hvor den typiske kunde tilbagebetaler inden for nogle måneder. Selvom vores kredit har en ubegrænset løbetid, anbefaler vi desuden ikke at beholde kreditten som en langvarig løsning.

Tages ÅOP’en for gode varer, koster det 816,67 % at låne hos os. Dette skyldes blandt andet, at vi, grundet formlen for ÅOP, er nødsaget til at medregne renters rente. Vi anvender dog imidlertid ikke renters rente på vores kredit. Det gælder uanset om du betaler rettidigt, for sent, eller afhængigt af hvor længe du låner.

Læs også: Hvad er renters rente?

Derimod koster det, hvis du låner hos os i et helt år, 243,3%* i renter. Vi fraråder dog som sagt, at du anvender vores kredit i et år ad gangen. I realiteten betaler du typisk langt mindre, idet du får renteomkostninger tilbage i skat ved årets udgang. Skatteforhold varierer fra person til person, men gennemsnitligt får du 1/3 af renteomkostningerne tilbage i skat.

Læs mere om ÅOP her

Ingen ubehagelige overraskelser, når du låner hos os

Vi tilbyder et af de bedste kortfristede kreditter på markedet. Dette skyldes blandt andet, at vores kredit er 100% gennemsigtigt, hvorfor der aldrig opstår ubehagelige overraskelser ved at låne hos os. Første lån er med 50% rabat i op til 30 dage, og du kan låne op til 6.000 kr.

Er du ikke førstegangslåner, kan du med fordel benytte dig af låneberegneren. Den er inkorporeret på alle vores sider og på din personlige profil. Her kan du frit justere på lånebeløb og løbetid. Sådan opnår du fuldt overblik over, hvordan løbetid og lånebeløb påvirker renten og dermed dine omkostninger.

Det, som låneberegneren aktivt gør, er at lave renteberegningen, som manuelt kan være en vanskelig størrelse at beregne. Idet låneberegneren altid viser dig den reelle omkostning, opstår der ingen misforståelser i forbindelse med renter på din kredit.

Læs mere om renteberegning

En service til et kortvarigt lånebehov

Selvom loven foreskriver, at alle lånevirksomheder skal opgive ÅOP på deres lån, betyder det bestemt ikke, at alle låntyper er hensigtsmæssige over en periode på et år. Vores kredit er således til et kortvarigt lånebehov. Det er som nævnt en af grundene til, at ÅOP ikke er retvisende for vores ydelse.

Vi anbefaler derfor primært vores kredit til kortfristet behov, idet der findes billigere alternativer på markedet til langsigtet lånebehov. De kræver dog også en del mere dokumentation, sikkerhed og besvær at optage. Det er derfor vigtigt, at du identificerer dit konkrete lånebehov, før du låner. Strækker behovet sig over lang tid, kan det være mere hensigtsmæssigt at opsøge andre lånemuligheder.

Læs også: Kortfristede lån er som taxakørsel

Vores kredit er derfor ideelt til de måneder, hvor du har en uforudset udgift eller står over for et tilbud, som du har svært ved at afslå.

 * Et lån hos os koster 20% for 30 dage. ”20 %” / ”30 dage” * ”365 dage / år” = 243,3 % / år

Kreditbeløb 6000,- Løbetid 12 mdr. Samlede kreditomk. 7908,- Mdl. maxydelse 1716,- Samlet tilbagebetaling 13908,- ÅOP 816,67% Debitorrente/årligt fast: 243,3%. 14 dages fortrydelsesret på kreditaftalen. Alder 20+.

Måske vil du også kunne lide...

Scroll to Top