Rejseguide: Sådan kommer du på billig getaway

billig weekendtur

Vi kan alle sammen trænge til en getaway engang imellem. Det kan være en weekendtur til en storby, nogle dage i sommerhus eller måske lidt sydpå til sol og varme.

Uanset, hvor man vil hen, eller hvad man vil lave, har det hele én ting til fælles: Det koster penge.

Vil du gerne tilbringe en weekend i en anden by men tænker, at det lyder som en dyr fornøjelse? Så læs med her, når vi vender et par gode destinationer i Europa, som heldigvis alle sammen er i den billige ende, både når det gælder hotel, fly og de generelle priser i området.

Bukarest, Rumænien

Bukarest er hovedstaden i Rumænien. Byen oser af kultur og historie og er helt sikkert en oplevelse!

Sørg for at besøge den fascinerende kommunistudstilling for at få et glimt af, hvordan livet var før sammenbruddet af Sovjetunionen.

Udover at byen er lækker, så er priserne det også. De taler faktisk for sig selv. Dine penge vil strække langt i denne livlige by. Faktisk er priserne generelt ca. 53% lavere end i København. Her er bare nogle af gennemsnitspriserne:

Gennemsnitlig pris for hostel per nat: ca. 80 kr.

Gennemsnitlig pris for hotel per nat: ca. 180 kr.

Gennemsnitslig pris for en øl: ca. 10 kr.

Hvis man oveni købet er lidt fleksibel med tiderne, kan man få flybilletter til under 100 kr.!

Krakow, Polen

krakow polen

Mens Warszawa blev voldsomt ødelagt under anden Verdenskrig, forblev Krakow forholdsvis uskadt. Derfor kan du stadig opleve masser gamle, smukke bygninger over hele byen.  En af de mest kendte er nok Wawel-slottet, hvis nuværende katedral er fra 1300-tallet. Slottet er endda på UNESCO’s verdensarv liste.

Priserne er selvfølgelig også lækre her. Leveomkostningerne i Krakow er næsten som i Bukarest, 53,5% lavere end i København.

Gennemsnitlig pris for hostel per nat: ca. 90 kr.

Gennemsnitlig pris for hotel per nat: ca. 200 kr.

Gennemsnitlig pris for en øl: ca. 14 kr.

Fly tur/retur til Krakow kan fås til under 500 kr.

Sofia, Bulgarien

Sofia bulgarien

Sofia er Bulgariens hovedstad. En smuk by med nogle bemærkelsesværdige attraktioner. Men den allerstørste attraktion i denne by er deres café-, kultur- og natteliv. Sofia kan både være en hyggelig by men også en rigtig fest by, hvor klubberne holder åbent til ud på de små timer, og drikkevarerne er super billige.

Priserne er selvfølgelig også lækre her. Leveomkostningerne i Sofia er, næsten som Bukarest og Krakow, 53,6% lavere end i København.

Gennemsnitlig pris for hostel per nat: ca. 80 kr.

Gennemsnitlig pris for hotel per nat: ca. 275 kr.

Gennemsnitlig pris for en øl: ca. 15 kr.

 

Flere tips til et billigt weekendophold

Spar når du veksler penge

At hæve penge på selve rejsen kan koste en del i gebyr. Det gør det altså hver gang, du hæver. Alt efter bank og kort koster det mellem 30-50 kr. pr. hævning. Hvis du skal hæve, når du er afsted, så hæv derfor i stedet en større sum én gang.

Det kan være en fordel at gå i banken og veksle penge, inden du tager afsted.
Men ellers så tager langt de fleste steder jo også kort, så du kan betale med kortet frem for kontanter. Men husk at være opmærksom – beløbene bliver ofte først hævet efter nogle dage, og det kan derfor være svært at holde overblik over, hvor meget man har brugt.

Billig transport

Tjek transportpriserne, før du tager afsted. Gør dig også nogle overvejelser om, hvor meget du tror, du vil få brug for af transport. Hvis I bor centralt, og alle de ting, I gerne vil se, også ligger centralt, så kan I måske nøjes med at gå til og fra alt.

Hvis I regner med at skulle bruge meget transport, er der ofte penge at spare på en 24-timers billet, 3 dages billet, 7 dages osv. alt efter, hvor længe I er i byen.

Hvis det er en cykelvenlig by, kan I jo også kigge på at leje cykler. Måske jeres hotel har en god deal.

Byerne nævnt her på siden har ret billig transport og også taxa, hvis man sammenligner med danske priser. Men man kan selvfølgelig altid gøre det billigt. Husk at gåben er en god mulighed for motion, at se mere by og ikke mindst gratis transport.

Spis som de lokale

Ny og anderledes mad er en af de gode ting ved at rejse, og du kommer helt tæt på kulturen og sparer ofte også lidt penge, hvis du spiser som de lokale. De lokale restauranter er ofte bedre og hyggeligere end de store kæder eller turistfælder. Så du får bedre mad, en bedre oplevelse og skal betale mindre. Prøv at spørge i hotellet, eller hvis du er frisk, så spørg en ekspedient i en butik eller på en kaffebar. Nogle hoteller har nemlig samarbejde med visse restauranter og kan have interesse i at sende dig steder hen, som ikke reelt er det bedste for dig.

Et andet supertip er at spise solidt af morgenmadsbuffeten på hotellet og købe frokost i supermarkedet. Du kan hurtigt bikse nogle sandwiches sammen. Så er din eneste store madudgift aftensmaden.

Vær chik på budget

Ekstremt dyre destinationer som fx. Paris eller New York behøver ikke at være uden for rækkevidde, selvom du har et stramt budget. Der er masser af måder at komme tæt på de glamourøse byer uden at bruge en formue: Billige hoteller, hostels og spisesteder betyder, at du selv på det mindste budget kan opholde dig i disse dyre byer.

Det gode ved lige netop de byer er også, at de er super godt forbundet med metro. Derfor gør det ikke så meget, hvis du bor lidt længere væk. Du er alligevel i centrum efter 10-15 minutter i en metro. Voilà!

Book et privat værelse i stedet for hotel

De seneste år har der været en eksplosion af hjemmesider, der gør det muligt for lokale at leje deres sofaer, ekstra værelser, hele lejligheder og endda haver ud! Hjemmesider som Airbnb har skabt helt nye måder at bo på, når du rejser – og det giver nogle helt andre oplevelser og er oftest billigere.

Hvis du er frisk, og det er tilladt, hvor du bor, kan du jo også selv leje din bopæl ud, mens du er væk. Så tjener du faktisk penge på at rejse. På den måde kan du faktisk næsten komme gratis på getaway – og så det jo ekstra lækkert.

I nogle tilfælde kan man også bytte bopæl med andre, der hvor man skal hen. Det kræver dog en del mere research.

Brug for hjælp?

Er der særligt tilbud på din drømme getaway lige nu? . Måske kan VIVUS måske hjælpe dig. Slå til nu og betal senere. Husk, at du kan låne op til 6.000,- helt uden renter eller gebyrer, hvis du er ny kunde! Er du allerede kunde hos os, hæver vi beløbsgrænsen, og ja, så kan du faktisk låne helt op til 12.000,-

Måske vil du også kunne lide...