April 30, 2019
/ Autor:
Mette

Sådan får du det bedste festivaltelt

Sådan får du det bedste festivaltelt

Hvis du skal overnatte på din festival, så skal du have et godt telt. Det kræver sin nattesøvn at komme helskindet igennem en festival – og det kan du ikke i et skodtelt.

Kommer regnen igennem, så bliver det en dårlig oplevelse. Kommer der ingen udluftning, så bliver det en dårlig oplevelse. Er det gået i stykker efter dag 2, så bliver det også en dårlig oplevelse.

Det er altså alfa omega at have et godt telt med sig på festival. Og et godt telt er også lig med et, der holder mere end et år. Så du kan tage det med igen næste år. Og året efter det. Og året efter det.

Vi har kigget på, hvad der gør et festivaltelt til det bedste festivaltelt.
Hvad skal du gå efter, hvad skal man huske at kigge på?

Vejen til det bedste festivaltelt starter her…

Hvornår er et festivaltelt godt?

Kravene, så at sige, for hvornår et festivaltelt er godt handler om mange ting.

Men vigtigst af alt:

  1. Hvor meget fylder det
  2. Hvor nemt er det at slå op (og ned)
  3. Hvor godt holder det regn ude
  4. Kan der komme luft ind

Husk også lige at overveje, hvor mange, der skal være i dit telt. Skal du sove alene, sammen med 1 eller måske er I flere, der slår jer sammen?

Vand

Vand er nok det vigtigste, når det gælder et festivaltelt. Det har vi også været lidt inde på allerede.
Det bliver en rigtig lang, rigtig skod festival, hvis regnen kommer ind fra toppen, eller hvis bunden af dit telt ikke holder tæt, og fugten fra jorden kommer op igennem.

Når det gælder vand og telt, skal du kigge efter det, der hedder et vandsøjletryk. Jo højere det tal er, jo bedre kan teltet stå imod regnen.

Udover det, kan det betale sig at finde et telt med det, der hedder et oversejl. Det er sådan et ekstra lille ‘tag’ man kan sætte op over sit telt. Det sørger for, at dit telt står i tørre – i hvert fald fra regnen.

Vind

En anden ting, du ikke gider at bøvle med er, med dit telt, det er at skidtet blæser i stykker eller blæser væk. Derfor skal der være ordentlige stænger i og selvfølgelig også nogle gode pløkker.

Tid

Festival skal handle om festival. Det telt skal bare op, så pladsen er din. Det skal ikke tage flere timer at få stablet på benene.

Derfor skal dit telt selvfølgelig være super nemt at slå op.
Du kan evt. Se om du kan finde en test på youtube eller andre steder på nettet, før du køber dit telt.

Hvis du først finder et vindertelt og får det købt, så kan du også være total god og gå i træningslejr med dit telt. Udfordr dig selv og se, hvor hurtigt du kan slå det op derhjemme.

Du kan jo invitere vennerne eller veninderne over til en konkurrence. Hvem får det op først? Så er de gode pladser helt sikkert jeres.

Tilbehør

Det er jo rigtig fint at købe sig et godt telt til sin festival. Men det kan jo være ligemeget, hvis man ikke har noget at sove i eller på derinde.

Derfor skal du lige sørge for at købe en af følgende:

  1. Liggeunderlag
  2. Luftmadras
  3. Sovepose

Du kan også droppe soveposen og tage din egen dyne (og pude) med. Det er der nogen, der gør. Men det kan ikke anbefales. Og det er der mange grunde til. For det første er den langt mere upraktisk at slæbe frem og tilbage, fordi den fylder meget mere end en sammenfoldet sovepose.
Udover det, så er der ret stor sandsynlighed for, at din dyne bliver… klammo efter sådan en tur. Og så er der kun én vej, og det er ud i skralderen. Og det er ærgerligt, både hvis man er glad for sin dyne, men også ift. miljøet.

Liggeunderlag versus luftmadras er en evig debat. Men den korte version er, at stort set alle, der har taget liggeunderlaget, misunder dem, der tog luftmadrassen.
Den er bedre at ligge på, og du kommer højere fra jorden, hvilket kan hjælpe på, at du kan holde varmen bedre. Kulden fra jorden kan nemlig stige op gennem et liggeunderlag, i hvert tilfælde, hvis det er dårligt. Og så er det koldt om natten!
Desuden kan luftmadrassen fås meget større, så du har lidt mere lækker plads, end du har på dit en mands liggeunderlag. Måske til en ekstra gæst…

Priser

Nu vi har lært lidt om, hvad man skal kigge efter, når man er på jagt efter et godt telt, og så står især ét spørgsmål tilbage:

Hvad koster sådan en fætter?

Vi har kigget lidt på nogle af de telte, der rundt omkring er kåret til Bedst I Test og hvad sådan et står til…

Grand Canyon – Topeka (kan fås til både 3 eller 4 personer)
Bedst i test hos teltet.dk  
Teltet koster 799,- og kan købes hos grejfreak.dk

Easy Camp – Nighttide og Daybreak
Disse to anbefales til festival af friluftsgear.dk
De er pop up telte, så det er dejligt nemt og hurtigt at få det op og stå.
Så kan man hurtigt grine af de andre, der står der og bøvler i timevis..
Du kan få fingre i sådan et telt på cdon.com og det koster 597,-

Kan jeg ikke bare købe det billige?

Jo, det kan du godt. Du kan sagtens bare glemme alt, hvad du har læst her og tage det første og bedste, du lige ser på tilbud.

Men så håber vi da, at du har en god ven på festivalen, der har købt et af de gode. For ham eller hun vil du gerne søge ly hos, når regnen kommer. Eller når dit telt er revnet. Eller når du ikke kan få skidtet til at stå op.

Og så skal du også lige huske, at måske er du smart nu, når du slipper afsted med 200 kroner og din ven skal give 600,-. Til gengæld skal du give 200,- i år, næste år, året efter det, året efter det… Mens din ven stadig har sit.

Ja, telte er en super kedelig udgift. Men du bliver altså glad for det i længden.

VIVUS kan hjælpe

Hvis der mangler lidt til den fulde festival oplevelse – hvad enten det er telt, billet, grej, tøj – så kan VIVUS hjælpe.

Hos os kan du låne mindre beløb fra 2000,- op til 12000,- eller større beløb fra 13000,- op til 75000,-

Ansøgningen er nem og sikker. Også, når du allerede står på festivalpladsen.

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora

Måske vil du også kunne lide...