Derfor kan du ikke låne, når du er registreret i RKI

lån trods rki

Registrering i RKI er en indikation af, at du ikke har mulighed for at betale dine regninger. Registrets eksistensberettigelse er således, at sikre danske virksomheder mod dårlige betalere. Det er derfor et krav hos alle ansvarlige låneudbydere, at du ikke står registreret i Experian (RKI) eller Debitor Registret. Modsat hvad du måske tror, er det lige så meget for at beskytte dig, som det er for at beskytte os, eftersom du ikke har mulighed for at gældsætte dig endnu mere, hvis du allerede har problemer med at betale dine nuværende regninger.

Hvornår bliver du registreret i RKI?

Det kræver mere end blot en enkelt ubetalt regning at blive registreret hos RKI. Mere eksakt kan du først blive registreret i RKI 10 dage efter du ikke har betalt tredje rykker. Du har altså fået påmindelse om betaling mange gange, før du ender i RKI. Du får desuden besked, når du skrives op i registret. Med andre ord, kan du ikke stå i RKI registret uden at vide det.

Er din gæld under 1000 kr. står du i det såkaldte lukkede register. Det betyder, at det kun er dig og Experian, der kan se, at du står der. Det lukkede register fungerer dog som en slags venteliste til det åbne register, så en registrering her bør tages mindst ligeså alvorligt fra start.

Står du i det åbne register, har virksomheder kun lov til at tilgå oplysninger om dette i forbindelse med indgåelse af låneaftale. Registret anvendes således både forebyggende og opfølgende. Når du bruger NemID i forbindelse med at optage lån hos os, fremgår det, om du står registreret i Experian. Er det tilfældet, bliver du ikke vurderet som værende kreditværdig til vores lån.

LÆS OGSÅ: Derfor kan du ikke låne, når du er registreret i RKI

Du gør dig selv en bjørnetjeneste

At optage gæld for at afdrage på anden gæld er et tegn på, at du ikke længere har kontrol over din økonomiske situation. Skulle du finde en låneudbyder, der er villig til at låne dig penge, selvom du er registreret i RKI, gør du dig selv en bjørnetjeneste.

Vejen ud af gæld er ikke at optage ny gæld. Vejen ud af gæld er at lægge budget og skære ned på unødvendige forbrugsgoder, så du får mulighed for at tilbagebetale dine kreditorer. Vi fraråder derfor altid, at du optager gæld for at afdrage på anden gæld. Hvad end du står registreret i RKI eller ej.

Står du ikke registreret i RKI, eller er du lige kommet ud af registret, bør du altid overveje din økonomiske situation, inden du optager lån. Alle lån er gæld og kræver således en reel vurdering af din mulighed for at tilbagebetale de lånte penge.

Måske vil du også kunne lide...

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Scroll to Top