September 9, 2019
/ Autor:
Mette

Efterårsklar – Jakker, støvler og alt det andet

Efterårsklar – Jakker, støvler og alt det andet

Efteråret er kommet og det betyder mange ting. Koldere vejr, mørkere aftener osv.

Nogle synes, at efterår er herligt, andre savner sommeren allerede! Men uanset, hvordan du har det med efterår, kan vi ikke komme udenom, at det er kommet, og du skal være klar.

Hvordan bliver du klar til efterår? Det kan du læse mere om her.

Efterårstøj – Efterårsklar uden at fryse

Det er ved at være tid til at pakke sommertøjet væk. Det er også tid til at sørge for, man kan holde varmen i sin jakke. Nogle er heldige at have en favoritjakke allerede, som kan holde til al slags vejr, og som stadig er i god stand.

Men for andre er det en anden sag. Har du ikke en jakke? Så start med at finde en.
Mens du er igang, kan du overveje om du også skal have en regnjakke. Det kan jo være en ret god investering, når du bor i Danmark.

Din efterårsjakke skal kunne: Holde dig varm, modstå vind, tåle lidt regn.
Det er også smartest at købe en, der kan lukkes. Nogle af de rigtig fede jakker, kan ikke lukkes helt. Og de ser godt ud! Men det er ikke særlig praktisk… Hvis du slet ikke kan modstå den, så sørg for der er plads til, at du kan have en trøje indenunder.

Vælg en farve, der kan tåle pletter. Regn, måske lidt slud, mudder, blade der falder, vind der blæser. Det er alt sammen opskriften på pletter på jakken. Og har du valgt den hvide pels, så er det super ærgerligt, når den pludselig er blevet plettet over det hele!

Du kan ligeså godt tænke det hele med, når du vælger jakke.

Det samme gælder dine efterårssko. De skal kunne holde dig varm og tåle noget regn og mudder. Det kan heldigvis de fleste sko. Men de hvide sneaks skal du måske vente lidt med eller i hvert tilfælde kun tage på, på de dage du er 100% sikker på, der ikke er vandpyt-fare.

Støvler kan heldigvis fås i tusinde afskygninger! Og kan du ikke holde synet af støvler ud, så kan man sagtens klare sig i et par sneaks!

Hvis du synes alt det her lyder lidt for mor agtigt, så bare rolig. Man kan jo sagtens have begge dele! Hvorfor nøjes med kun den praktiske windbreaker og de fodformede støvler? Køb så du både har en regnjakke, der godt må blive beskidt OG den fede jakke til byturen. Køb de støvler, der godt kan træde i en vandpyt OG de lækre, der kan give dig et selvtillidsboost, når du shopper.

Det er kun ærgeligt, når du kun har det pæne og det går i stykker.

Tip: Skaf dig 1 eller 2 vejrapps og gør det til en vane at tjekke dem om morgenen. Så kan du nemlig tænke tøj og sko ind i dagens vejr!

Accessories til efteråret

Ja, du kan ligeså godt toppe dit outfit af med en nice hue eller et stort, blødt halstørklæde. De ting behøver slet ikke at være lige så besværlige som jakke og støvler. Køb det, du synes, der er fedt, og som passer til din stil! Efterårsklar er næsten lig med huer og halstørklæder.

Halstørklæde, huer og vanter fås i en millard forskellige udgaver og prisklasser. Du kan få alt fra 10 kroner hos Tiger og opefter. Så det er bare om at slå sig løs. Ingen grund til at fryse om ørene, fingrene eller at score sig en ordentlig omgang ondt i halsen gang på gang.

Vi kan dog anbefale, at du køber god kvalitet. Det øger chancen for, at du ikke bliver nødt til at købe nyt igen næste år. Men det er selvfølgelig helt op til dig.

Ud med det gamle – ind med det nye

Det med at købe en helt ny efterårsgarderobe kan være en dyr affære. Så hvorfor ikke rydde op i dit sommertøj, nu du alligevel er igang.

Tjek, hvad du fik brugt, og hvad du ikke fik brugt. Der er helt sikkert nogle fejlkøb i blandt!

Det samme gælder det efterårstøj, du allerede har. Når du finder det frem igen, så tjek om der er noget, du ikke har savnet. Der kan også være ting, der efter et år, ikke er lige så fede, som sidste år.

Fejlkøb og fortrydelser kan heldigvis sælges videre. Sæt de ting til salg, som du tror, du ikke vil få brugt mere. De penge, du tjener, kan bruges til at købe det nye og til at få en efterårsklar garderobe.

Hvad skal du lave i efteråret?

Ja, efteråret kan godt være ret dødsygt. Men nu når du har gjort dig helt efterårsklar, skal du jo ikke bare sidde hjemme. Heldigvis er der masser at tage sig til!

Du kan kaste dig over at se de 100 bedste film nogensinde. Hvad med at indhente alle de serier, du ikke har fået set endnu. Du kan da også spille nogle fede spil – brætspil er virkelig kommet tilbage. Eller invitere nogen over og lav noget god mad til dem. Måske starte en madklub med vennerne eller nogle andre par?

Listen er lang, når det gælder gode ting at lave, mens efteråret er her.

Lån til din efterårsgarderobe – Bliv efterårsklar nu

Hos VIVUS kan du låne til din efterårsgarderobe. Find et godt tilbud på den nye jakke eller de nye støvler og ansøg hos VIVUS.

Hos VIVUS kan du låne mindre beløb fra 2000,- op til 12000,- eller større beløb fra 13000,- op til 75000,-.
Læs mere og ansøg på VIVUS.DK

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora

Måske vil du også kunne lide...