Er vores lån påvirket af inflation?

Når du låner hos os, behøver du ikke bekymre dig om samfundsforhold som inflation og deflation, idet vores lån er upåvirket af disse. Inflation kan være omkostningstungt for samfundet, men har ingen indflydelse på dit lån hos os.

Hvad er inflation?

Begrebet inflation stammer fra makroøkonomien og er defineret som en løbende generel prisstigning på produkter og tjenesteydelser. I tilfælde af det modsatte – altså et generelt prisfald på produkter – er der derimod tale om deflation.

Inflation opstår som følge af ændringer i udbud og efterspørgsel på et marked, der har indflydelse på prisudviklingen for den enkelte vare. Inflation kan både være en fordel og en ulempe, hvilket særligt afhænger af, om den er forudset eller uforudset. Beslutningstagere har ligeledes mulighed for at påvirke og styre inflationen ved, eksempelvis at påvirke økonomiens samlede efterspørgsel.

Inflationen er givet ved en såkaldt inflationsrate:

(P0 – P-1 / P-1)*100

P-1 angiver ændringen i priserne fra det forrige år til det nuværende år (P0). Inflationsraten er givet i procent.

Forbrugslån efter dit hoved

Den eneste økonomi, der har indvirkning på dit lån hos os, er din egen. Idet du ikke stiller sikkerhed for lånet, skal du ikke retfærdiggøre over for andre end dig selv, hvad du låner penge til. Det betyder dog ikke, at vurderingen er irrelevant. For at sikre dig selv bedst muligt, er det nødvendigt, at du stopper op og tænker over, om næste månedsløn er stor nok til at tilbagebetale dit lån. Hvis du altså ikke ønsker at forlænge lånet.

Er den ikke det, og ønsker du ikke at forlænge lånet, gør du dig selv en bjørnetjeneste ved at optage forbrugslån. I det modsatte tilfælde, kan et forbrugslån til gengæld være nyttigt, når du står over for en udgift du ikke havde regnet med. Om det er en reparation i boligen, en ny cykel eller noget helt tredje er i princippet ikke det vigtige. Fordelen ved et forbrugslån er i denne sammenhæng, at det udskyder omkostningen og giver dig ro til at finde den helt rigtige finansieringsløsning.

Du kan låne op til 12000,- såfremt du er fyldt 20 år.

Forbrugslån tilbyder således stor frihed og fleksibilitet, når du står i en økonomisk presset situation, hvilket kan bevirke, at situationen bliver mere overskuelig.

Uanset samfundssituationen, vil betingelserne for dit lån forblive de samme, idet vores lån ikke er påvirket af inflation. Du er derfor sikker på den reelle omkostning, når du låner hos os.

Læs mere om forbrugslån

Måske vil du også kunne lide...

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Scroll to Top