Et kortfristet lån kan betale sig hvis…

Kortfristet lån

.. Du står og mangler penge lige nu og her. Det i sig selv fortæller dog ikke meget om, hvad et kortfristet lån egner sig til. Det, der er vigtigt at bide mærke i, er ordet “kortfristet”. Det refererer til et behov nu og her og altså ikke et langfristet lånebehov. Så hvornår kan et kortfristet lån betale sig? Læs med her og få svaret.

… Du ved, at du har pengene i hænde ved næste månedsløn

Den gængse definition på kortfristet lån er, at det har en løbetid på under et år. Hos os er løbetiden 30 dage. Således er et kortfristet lån fra os et godt alternativ, hvis du står overfor en udgift, som du selv har råd til at betale inden for relativ kort tid.

Kortfristet lån bruges typisk til at udskyde en presserende udgift. Det kan dog også anvendes, hvis udgiften ikke er presserende. Det vigtige er her, at du har gjort dig overvejelser omkring din økonomiske situation, således at du ikke sætter dig selv i en vanskelig position.

Det er med andre ord irrelevant, hvad du låner penge til. Så længe du kan retfærdiggøre det overfor dig selv. Og her må vi dog råde dig til at lytte til din sunde fornuft. Det er aldrig hensigtsmæssigt at optage kortfristet lån til at dække et langfristet lånebehov. Ved langfristede lånebehov findes billigere alternativer på markedet, på trods af at disse løsninger oftest er mere tidskrævende, besværlige kræver samtaler med banken m.v..

LÆS OGSÅ: Kortfristede lån er som taxakørsel

… Du har en udgift, der skal ud af verden her og nu

Som sagt behøver en udgift ikke være presserende, før det kan betale sig at dække den med kortfristet lån. Men det er alligevel i denne situation, at låntypen har sin største berettigelse. Et kortfristet lån er nemlig oplagt til at “fjerne” udgiften midlertidigt. På den måde kan du i ro og mag planlægge næste måneds budget ud fra den ekstra omkostning.

En presserende udgift kan være en reparation i boligen, en bøde, en dyr tandlægeregning eller noget helt fjerde. Det er udgifter, som du helst ikke vil vente med, da nogle af dem bliver dyrere med tiden.


Eksempel: Du har en dryppende vandhane. Den generer dig, men du tænker, at den kan vente med at blive lavet. Pludselig drypper den hyppigere og kraftigere, og du har pludselig brugt mere end nødvendigt på din vandregning, uden at tænke over det. Dertil kommer, at det muligvis også er en større reparation, der skal foretages nu end det var tidligere. Således har du pålagt dig selv en dyrere omkostning end nødvendigt.


Netop dét eksempel fortæller noget om vigtigheden af at få presserende udgifter ud af verden hurtigst muligt – og at et kortfristet lån kan være en god løsning til formålet. Det skyldes, at du får udgiften ud af verden her og nu, men du skal ikke finde pengene til den i panik. Det kortfristede lån udskyder din udgift, således at du i ro og mag kan finde den rette finansieringsløsning.

Dermed er der ikke én definition på, hvornår kortfristet lån kan betale sig. Det kan betale sig i en række situationer, og det er en subjektiv vurdering, hvorvidt det kan betale sig ved netop dit behov.

Læs mere om online lån

Måske vil du også kunne lide...