Stiftelsesomkostninger

Et lån uden stiftelsesomkostninger

Stiftelsesomkostninger dækker over de omkostninger, der pålægges, når du optager lån. Det er således omkostninger udover hovedstolen, renter og øvrige gebyrer. Der er stiftelsesomkostninger på langt de fleste typer lån. Omkostningerne ved at stifte lån kan hurtigt udgøre en væsentlig post, hvorfor de er vigtige at bemærke, da de tillige påvirker lånets ÅOP. Du skal dog ikke bekymre dig om stiftelsesomkostninger ved vores online lån da vi ikke pålægger dette.

Hvad indebærer stiftelsesomkostninger?

Stiftelsesomkostninger består af en række forskellige poster. Herunder vil vi gennemgå, hvilke omkostninger du kan blive pålagt i forbindelse med optagelse af lån:

Etableringsgebyr

Etableringsgebyr er for det meste fastsat, hvorfor det forbliver konstant uanset lånets størrelse. Gebyret ligger typisk på omkring 1.000 kr. og kan betegnes som et engangsbeløb du betaler for at optage lån.

Tinglysningsgebyr

Tinglysningsgebyr, eller tinglysningsafgift, kan være en vanskelig størrelse at forstå. Det dækker over en offentlig registrering af fast ejendom, bolig, bil eller lignende, men kan også være ægtepagter eller inventar. Du betaler pr. dokument og der skal betales afgift af alt der tinglyses. Afgiften bliver således ikke samlet til én, men du betaler derimod pr. genstand, der har et dokument eller pantebrev. Hvis du ønsker, at banken skal tinglyse noget i forbindelse med lånet, skal du regne med at lægge 1.000 kr. til dine stiftelsesomkostninger.

Staten

Der betales yderligere et fast beløb til staten på 1.400 kr., der dækker dokumenter og pantebreve, der skal tinglyses. Dokumenterne er lovpligtige at få tinglyst, og du betaler ikke 1.400 kr. i alt, men pr. dokument.

Stiftelsesprovision

Stiftelsesprovision er en procentsats, der betales til banken ved optagelse af lånet. Denne ligger på 2 % og har et loft på omkring 10.000 kr.. Det betyder altså, at du ved et lån på 300.000 kr. betaler 6.000 kr. i stiftelsesprovision direkte til banken.

Ved eksemplet med et boliglån på 300.000, ser fordelingen af ovennævnte stiftelsesomkostninger således ud:

Stiftelsesomkostninger

Et 100 % gennemsigtigt lån

Hos os skal du som sagt ikke bekymre dig om stiftelsesomkostninger, idet hele låneprocessen foregår 100 % online og automatisk. Det gør tilmed, at den kun tager få minutter og at du har pengene på din konto med det samme. Du får svar på din ansøgning med det samme og vurderes du som kreditværdig, kan du gå direkte i gang med at låne.

Vi tilbyder første lån med 50% rabat og du kan låne op til 6.000 kr., såfremt du er fyldt 20 år. Du vælger selv din løbetid på op til 30 dage med mulighed for forlængelse mod gebyr. Herunder kan du se udviklingen i det maksimale beløb du kan låne hos os:

Lånebeløb

Har du allerede benyttet dig af vores rente- og gebyrfrie introduktionstilbud, kan du med fordel anvende vores inkorporerede låneberegner, der til hver en tid kan vise dig den reelle omkostning på dit lån. Det skyldes, at den foretager en kompliceret renteberegning på kun få sekunder.

Læs mere om renteberegning

Låneberegneren er ligeledes en af de centrale grunde til, at vi kan tilbyde et 100 % gennemsigtigt lån til det du står og mangler. Med andre ord, er der ingen ubehagelige overraskelser, når du låner hos os – hverken stiftelsesomkostninger eller andre skjulte gebyrer.