May 20, 2019
/ Autor:
Mette

Fodbold på udebane – Oplev kampene uden for Danmark

Fodbold på udebane – Oplev kampene uden for Danmark

Fodbold er fedt. Det ved vi alle sammen. Så langt, så godt.

Dansk fodbold er også fedt. Det er fedt i Danmark. Vores stadions er fede.

Men men… Der kan altså være godt 99.000 tilskuere på Camp Nous stadion i Barcelona. Det er altså 61.000 flere end i Parken i København!
Sådan en lille håndfuld ekstra tilskuere gør altså noget ved oplevelsen, stemningen og lyden til en fodboldkamp.

Vi kan vel hurtigt blive enige om, at det ville være fedt at opleve. Men én ting er at snakke om det, en anden er at gøre det.

Her kommer der nogle tips til, hvordan du kommer ud og ser fodbold uden for Danmarks grænser. Sådan får du din fodboldrejse:

Gør det selv

Du kan købe en fodboldrejse på flere måder. En af dem er at fikse det hele selv.
Det tager en del mere arbejde, men giver også en hel del mere frihed.
Når du selv ‘bygger’ din tur, kan du nemlig helt selv styre:

  • Hvor længe du vil være der
  • Hvordan du kommer dertil
  • Hvor du vil bo
  • Transport rundt i byen

Det første at gøre er selvfølgelig at kigge på en kampkalender. Du skal jo vide, hvilken kamp, liga eller hvilket hold du vil se, før du kan planlægge en tur.

Beslut dig for kampen/kampene, du vil se, og sørg først for billetten.

Når du ved, hvor turen går til – så skal der skaffes transport dertil. Skal du flyve? Med tog? Køre selv? Få booket dine rejsebilletter. Jo før du booker, jo bedre. Billetpriserne bliver dyrere og dyrere, jo tættere på afrejsedato du kommer.

Kampbilletterne er i hus, fly/tog/busbilletter er i hus… Næste punkt: Tag over hovedet.
Nogle stadions ligger tæt på centrum, nogle ligger langt væk. Og så opstår dilemmaet, om du skal bo tæt ved stadion eller tæt ved byen.

Det kommer an på, hvor længe du vil være der. Er det kun kampen, I skal se, og så hjem igen morgenen efter, så bo tæt ved stadion. Skal I lige score en lille weekend tur, mens I alligevel er der, så bo tæt på byen.

Tjek efter hoteller, hostels eller Airbnb – alt efter hvad I er til. De to sidste er selvfølgelig billigst, især hvis I er mange. Igen, som med det andet, er det billigere jo tidligere I booker.


Sidste lavpraktiske punkt er bare lige at overveje, hvordan I kommer rundt, når I når frem. Hvis I ikke har valgt at bo tæt ved stadion, så find lige ud af, hvordan I kommer derhen. Og I god tid. For andre, lad os bare sige 50.000+ mennesker, skal samme vej som jer på samme tidspunkt.

fodboldfans der hepper på stadion

Køb pakketur

Blev du helt træt af at læse om, hvordan du selv sammensætter sådan en fodboldtur? Eller måske ikke engang orkede at læse om det. Så bare rolig!

Der findes et hav af firmaer, danske og udenlandske, som lever af at sælge dig fodboldrejser. De har styr på, hvor og hvordan tingene foregår. Og hvordan, du kommer på dit livs fodboldrejse.

Pakker kan fås i forskellige niveauer – kampbilletter + fly/tog, kamp + fly/tog + hotel osv. osv. Du skal egentlig bare vælge den pakke, der passer til dig.

Besøg fx sider som fodboldrejser.dk, footballtravel.dk eller boldrejser.dk
Eller brug visitfootball.dk til at sammenligne priserne på forskellige ture fra mange udbydere.

Priser lige nu:

  • FA Cup – finalen: fly, hotel og kampbillet til ca. 4.197 kr. pr. person
  • Sevilla FC – Atletico Bilbao: Hotel og kampbillet fra ca. 2.054 kr. pr. person.
  • Real Madrid – Real Betis: Hotel og kampbillet fra ca. 4.590 kr. pr. person

Disse priser er baseret på søgninger foretaget 14.05.2019

5 fede fodboldstadions

Det er klart, at når man skal nævne de bedste stadion, så kan man ikke altid være enige. Nogle vurderer det efter størrelsen eller tilskuerpladser, og andre mener, at det bedste stadion, er der hvor deres favorithold spiller. Nogle gange handler det om, hvor de bedste spillere er osv. osv.

Men uanset hvad, så kommer her vores bud på 5 super fede stadions, som du helt sikkert godt kan lade dig inspirere af til din fodboldrejse:

Old Trafford – Hjemmebane for Manchester United og et af verdens mest ikoniske stadions. Kan rumme godt 75.000 tilskuere. Et besøg hertil vil helt sikkert kunne give dig en smag af kerne engelsk fodboldånd.

Camp Nou  – Barcelonas ikoniske stadion. Kan have næsten 100.000 tilskuere. Camp Nou er selvfølgelig FC Barcelonas hjemmebane. Et hold og et stadion, der nok er højt på listen over drømme fodboldrejser for mange fodboldelskere derude.

Anfield – Hjemmebanen for Liverpool. Kan rumme 54.000 tilskuere. Hvis du drømmer om at høre You will never walk alone brølt helt inde fra hjertet af kerne Liverpool-fans, så er det her, du skal til.

Santiago Bernabeu – Der kan næsten ikke snakkes fodbold uden at nævne Real Madrid. Besøg Madrids største stadion og Reals hjemmebane. Her kan være hele 81.000 tilskuere. Et godt bud, hvis du skal have stort stadion og se masser af stjernespillere.

Allianz Arena – Turen går til Tyskland. Allianz Arena er kendt for et spektakulært ydre og er altså et rigtig, rigtig flot stadion! Nå ja, og så er det Bayern Münchens hjemmebane. Lækker fodbold, gode øl og nok også plads til en currywurst, nu du er der.
Allianz kan rumme 75.000 tilskuere.

Fodboldfans på stadion

VIVUS kan hjælpe

Er det ved at være tid til, at fodbolddrømmen skal gå i opfyldelse? Måske er I allerede i gang med planerne for jeres fodboldrejse. Hvis der mangler lidt til at få rejsen i hus, kan VIVUS måske hjælpe.

Du kan låne mindre beløb fra 2000,- op til 12000,- eller større beløb fra 13000,- op til 75000,-.

Ansøg her
.

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora

Måske vil du også kunne lide...