August 20, 2015
/ Autor:
Mette

Fordele og ulemper ved forbrugslån

Fordele og ulemper ved forbrugslån

Vi har samlet en liste over fordele og ulemper ved forbrugslån, for at du får et større overblik før du foretager et lån. Det kan nemlig være svært at gennemskue, hvornår man skal gøre brug af forbrugslån og hvornår man ikke skal. Nedenfor kan du læse om fordele og ulemper ved forbrugslån.

Vil du se hvor meget du kan låne hos VIVUS? Så gør brug af vores låneberegner her, som gør det muligt for dig, at se præcis hvor meget du skal betale tilbage.

Fordele

Fordele ved forbrugslån

Lav rente

Det er forskelligt fra udbyder til udbyder, men hos VIVUS kan du enten låne mindre beløb fra 2000,- op til 12000,- eller større beløb fra 13000,- op til 75000,-. Begge beløbsstørrelser er selvfølgelig til en lav rente.

Hos os kan du låne op til fra 2000,- op til 12000,- eller større beløb fra 13000,- op til 75000,- . Det eneste det kræver for at ansøge er, at du er fyldt 18 år. Derudover er det vigtigt, at du kan tilbagebetale lånet inden for tidsfristen og har NemID.

Det er derfor ikke meget, det kræver for at optage et lån hos os. Lån kan være fordelagtigt, hvis du står og mangler penge.

En fordel ved et kortfristet forbrugslån er, at du ikke behøver at betale så meget i renter som ved længerevarende forbrugslån. Det er mange gange over en kortere tidsperiode lånet skal tilbagebetales. Vi anbefaler dog, at du overvejer og gennemgår din økonomi for om du har brug for de ekstra penge og om du har mulighed for at betale pengene tilbage inden for tidsfristen.

Fordele ved forbrugslån

Kan låne online

Ved et forbrugslån er det mange gange sådan, at du kan låne online. Det eneste det kræver er, at du har internetadgang og NemID – lettere kan det simpelthen ikke blive.

Vi kender alle sammen det med, at man synes det er meget nemmere at bruge sin smartphone eller tablet, end sin computer. Det kan man hos os, men det har ikke altid været en mulighed at låne gennem din smartphone og tablet. Grunden til dette er, at først i 2014 blev det muligt at bruge NemID på sin smartphone eller tablet.

Det er derfor ofte man hører om et såkaldt mobillån, nu når man kan låne fra sin smartphone. Et mobillån er dog ikke som sådan en specifik form for lån, men mere en beskrivelse af hvordan lånet optages. Fordelen ved sådan et lån er, at lånet kan optages hurtigere og er lettere at administrere, da man har sin smartphone på sig hele tiden.

Fordele ved forbrugslån

Lån nemt og sikkert

Et forbrugslån hos os er meget nemt og ligetil. Det er nemlig sådan, at du som sagt kan gøre brug af enten din smartphone, tablet eller computer ved et lån hos os. Derved kan du søge om lånet, lige på spottet. For eksempel, når du har opdaget en uforudset regning. Det er derfor både sikkert og nemt at optage lån hos os.

Et forbrugslån er derfor nemmere at optage et andre typer lån. Online låneudbydere kan, i langt de fleste tilfælde, behandle låneansøgningen markant hurtigere end hvis du for eksempel skulle låne pengene i banken. Banken vil ofte have en samtale mellem dig og en bankrådgiver. På grund af dette, finder flere og flere online lån attraktivt, da det er sikkert, nemt og bekvemt.

Fordele ved forbrugslån

Lettere kreditvurdering

Mange forbrugslån, gør det lettere end hvis man låner penge i banken. I banken vil man typisk blive mødt af en meget besværlig og uoverkommelig ansøgnings- og godkendelsesproces. Tilmed vil du i banken oftest skulle stille sikkerhed og redegøre for dine økonomiske forhold, før banken overhovedet vil overveje at udstede et lån til dig.

Ved banken vil du også tit være bundet af lånet i en længere periode. Derfor ses banklån mange gange som en besværlig og ufleksibel løsning, der er svær at tilpasse sig til dig og dine specifikke behov. Når det drejer sig om relativt små beløb, så mener vi ikke, at denne metode er den bedste, selvom banken giver god kreditvurdering af dig.

Hos os kræver vi ikke, at du stiller sikkerhed i lånet, men vi kræver, at du har NemID og ikke er registreret i Experian (RKI) eller Debitor Registret. Vi finder vores kreditvurdering ansvarlig, blandt andet fordi vi bruger NemID, som er din digitale signatur samt garanti for, at du er den, du udgiver dig for at være, når du underskriver din låneaftale. Derudover kreditvurderer vi alle vores kunder digitalt og objektivt, og har SSL-certificering. Det betyder, at al den data vi får online bliver krypteret, og du kan derfor føle dig fuldstændig tryg, når du låner hos os.

Fordele ved forbrugslån

Billigt lån til kortfristet lånebehov

Har du behov for et mindre lån i en kortere periode, er vores lån et af de billigste løsninger på markedet. Vi tilbyder dig mindre beløb fra 2000,- op til 12000,-, med en fast løbetid på 6 måneder.

Du kan også låne større beløb fra 13000,- op til 75000,-. Her vælger du selv din løbetid mellem 24 – 72 måneder.

Du kan altid se, hvor meget du skal betale hver måned i vores låneberegner. Når du ansøger og låner får du nemlig en fast betalingsplan uanset, hvilket beløb du låner.

På den måde er der fuldt overblik for dig og hel gennemsigtighed fra os.

Ulemper

Ulemper ved forbrugslån

Høj rente

Har du et lånebehov, der strækker sig over en længere periode, er et kortfristet lån ikke den ideelle løsning i din situation. Det skyldes primært, at renten ved kortfristede lån typisk er højere og lånebeløbet er typisk lavere. Kortfristet lån optages, som navnet indikerer, over en kortere periode, hvorfor renten i mindre udstrækning har betydning for dine samlede omkostninger på lånet.

Det giver derfor sig selv, at det ikke er en hensigtsmæssig løsning at optage kortfristet lån, hvis dit lånebehov er langfristet. Faktisk kan du på mange måder sammenligne det med at køre taxa; på en kort distance kan det være en god løsning, mens der på en længere distance findes langt billigere alternativer på markedet. Det samme gælder med lån. Har du et langfristet lånebehov, kan det i højere udstrækning svare sig at lave en aftale med din bank, da du her får en meget lavere rente end ved kortfristet forbrugslån.

Anvender du kortfristet lån over en længere periode, kan renteomkostningerne blive relativt store. Det er derfor vigtigt, at du har identificeret dit lånebehov samt foretaget en reel vurdering af din økonomiske situation inden du kaster dig ud i at låne. Forbrugslån er typisk en god løsning ved uforudsete udgifter, attraktive tilbud eller hvis du har en måned eller to, hvor budgettet skrider. Strækker dit behov sig længere end det, bør du i stedet lave en aftale med din bank.

Ulemper ved forbrugslån

Uigennemsigtige lån

De fleste mennesker kan nikke sig genkendende til at forbrugslån sommetider kan virke uigennemskuelige og dermed uoverskuelige. Det betyder, at du som låner ikke har et overblik over, hvor mange penge du reelt skal tilbagebetale og hvornår. Det er derfor vigtig, at du sætter dig ind i, hvad udbyderne oplyser ved et forbrugslån.

Hos os, har vi gjort det så nemt for dig som muligt, ved at integrere en låneberegner. Låneberegneren viser dig ud fra hvilket beløb du vil låne, hvor mange penge du samlet set kommer til at betale for dit lån og hvornår. Vi pålægger ingen yderligere omkostninger, hvilket du finder hos langt de fleste af vores konkurrenter i form af fx variable renter, betaling for PBS m.v.. Det er meget vigtigt for os, at vores lån er så gennemsigtigt for dig som muligt, så du ikke får nogle ubehagelige overraskelser.

Når du låner hos os, får du en personlig VIVUS-profil. Din profil viser dig alle oplysninger omkring din lån, hvor du også kan opdatere dine kontaktoplysninger og få oplyst, hvilke muligheder der er for dit lån. Her er det også muligt at tilbagebetale dit lån eller ansøge om et nyt lånebeløb.

Passer er forbrugslån bedst til dig?

Hvis du har gennemgået disse fordele og ulemper ved forbrugslån, og er nået frem til at et forbrugslån vil passe bedre til dig end et lån i banken, så kan du låne hos VIVUS.

Vi tilbyder som sagt mindre beløb fra 2000,- op til 12000,- eller større beløb fra 13000,- op til 75000,-. På den måde kan du bedst afgøre, hvad det er du reelt har brug for, og om det er noget du vil benytte dig af igen.

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora

Måske vil du også kunne lide...