Gode råd til at spare penge som studerende

Budget

Som studerende kan pengene være små, og det er hårdt at leve på SU. Faktisk vil mange mene, at det er svært at overleve på SU. Når alle faste udgifter er betalt, er der typisk meget få penge til mad, hvis der da overhovedet er nogle. Det er derfor en god idé at lægge et realistisk budget. Det giver mulighed for at overveje, hvilke udgiftsposter der kan spares penge på, samt hvordan du kan øge din indkomst.

Læg et budget

Husleje – Husleje er typisk den største post i en studerendes budget. Hvis du skal bo i København eller Aarhus, kan et lille værelse sagtens koste mere end 4000. Hvis du skal flytte i en 1-værelseslejlighed, vil det med al sandsynlighed være dyrere.

Mad – Mad er den udgift, som studerende ofte sparer på, hvilket kan virke ufornuftigt. Når man spiser forkert eller for lidt, bliver ens energiniveau og hukommelse ofte lavere og dårligere. Det kan bringe din studieaktivitet i fare for at falde. Hvis man er tilbudsjæger og ikke tillader luksus i weekenderne, kan man leve for 1.000 kroner per måned. Det er dog mere realistisk at leve for omkring 1.500 kroner.

Forsikring – Som studerende har man typisk kun en indboforsikring. Hvis overhovedet. En indboforsikring med basisdækning for studerende og unge koster cirka 1.900 per år. Det er med en selvrisiko på 1.000 kroner. Det er 160 kroner per måned.

Fornøjelser – På denne post kan budgettet variere enormt meget. Hvis man kun deltager i gratis arrangementer og ikke tager i byen hver weekend, kan man holde det nede på omkring 250 kroner per måned. Hvis man til gengæld går i byen to gange om ugen og fyrer den af, så er 2.000 kroner per måned mere realistisk.

Tøj – Det er igen en post, som kan være svingende fra person til person. Hvis man kun handler i genbrugsbutikker eller køber brugt tøj på DBA, så kan man holde det nede på 150 kroner per måned. Men hvis man falder for alle de gode tilbud, der er, så er 1.000 kroner per måned mere realistisk.

En typisk studerende bruger altså mellem 5.060 kroner og 9.660 kroner om måneden. Efter SKAT får de fleste typisk udbetalt omkring 5.000 kroner i SU. Hvis man bor alene, betyder det, at stort set alle studerende bruger alle deres SU-penge. Og mange bruger flere.

Ulempen ved et SU-lån er, at det kan tage lidt tid at blive godkendt til det, og før man får udbetalt pengene. Hvis man er uheldig, kan der gå op til en uge, fra man ansøger, til man godkender låneplanen, og til pengene er udbetalt. Hvis man har brug for pengene akut, er der en række låneudbydere, som tilbyder udbetaling af pengene inden for et par hverdage.

Har du bru for at låne penge? Lån op til 75000,- hos VIVUS. Læs mere om vores lån her.

Måske vil du også kunne lide...

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Scroll to Top