July 12, 2019
/ Autor:
Mette
Ferie & Fritid

Har du guld på loftet? Sælg ud og bliv (næsten) rig

Har du guld på loftet? Sælg ud og bliv (næsten) rig

Vi kender allesammen det med at have brugt lidt flere penge, end vi havde. Eller at befinde sig i en periode i ens liv, hvor der er lidt lavvande på den økonomiske front.

Men hvad kan du gøre? Pengene gror jo desværre ikke på træerne. Men det kan være, at du har penge liggende uden at vide det!

Heldigvis er det super trendy for tiden at sælge ud i gamle sager. Det gælder både tøj, bøger, kosmetik, boligsager og meget, meget mere. 

Du har som sådan stort set altid kunnet sælge dine gamle sager, men det er større end nogensinde nu.

Så hvorfor ikke få lidt ekstra skejsere ind? Sælg dine gamle ting allerede fra i dag! Læs med her og kom i gang selv. 

Hvordan starter jeg? 

Først og fremmest skal du (desværre) rydde en hel masse op. Det kan du heldigvis gøre, som det passer dig og i dit eget tempo.

Du kan bruge råd fra Marie Kondo (oprydningsekspert) og bruge hendes metode med at rydde op i rækkefølge. Hun gør sådan her:

Tøj først
Bøger
Papirer
Blandede ting
Ting, der har værdi

Du kan selvfølgelig undlade nogle kategorier her - for du behøver selvfølgelig ikke sælge hverken ting, der har værdi, eller papirer.

Du kan også rydde op efter rum f.eks: stue, soveværelse, køkken osv. 

Marie Kondo har i øvrigt lavet et program ud af det, som du bl.a. kan se på Netflix. Hvis du rigtig vil komme i humør til at få det gjort, så kan det anbefales at se det program. Det hedder “Tidying Up with Marie Kondo”

Generelt set gælder det bare om at få gået dine ting igennem. Se, hvad du gerne vil gemme, og hvad du helt sikkert gerne vil af med. Når du har gjort det, kan du gå i gang med at sælge.

Du skal have taget billeder af tingene, og så skal det uploades til din app eller på hjemmesiden, du vil sælge igennem. Det kan også være, at du er til loppemarked, og så skal tingene pakkes ned og tages med. 

Hvad kan du sælge?

Du kan i princippet sælge hvad som helst, men de mest populære ting lader til at være: Tøj, smykker, legetøj, boligting.

Hvis der er noget, du er i tvivl om, om du kan sælge, kan du jo altid give det et forsøg. Læg det op, eller tag det med på loppemarkedet, og hvis det ikke lykkes, så lykkes det bare ikke.

Som tommelfingerregel bør du tænke på, om det, du vil sælge, stadig kan gøre gavn for nogen. Det vil sige, kan du være bekendt at sælge udtrådte sko med huller i? Kan du sælge en parfume med to sprøjt tilbage? Ikke rigtig...

Hvis du går efter at tjene ind, så start med tøj, smykker og boligsager. Har du børn så inkluder noget legetøj eller tøj, de er vokset ud af.

Det er svært at sælge ting som kogebøger, badetøj, dvd’er, gamle spil, cd’er, gammel elektronik. Det bliver hurtigt outdatet. Så lad vær at brug for meget tid på det. Men du kan jo altid give det et forsøg!

Hvor sælger jeg? 

Du kan enten sælge på et loppemarked eller online. Hvis du vælger loppemarkedet, så kan du nemt google dig frem til hvor og hvornår, der afholdes et i nærheden af dig, og hvordan du får booket en stand. Det koster altid noget at have en stand, men er ikke nødvendigvis særlig dyrt. Du skal bare have i mente, at hvis standen eksempelvis koster 150,- så skal du altså sælge for mere end det, før det kan betale sig.

Loppemarkedet er godt, hvis du har rigtig mange ting på én gang. Drejer det sig nærmere om 4-5 ting, så er online nok bedre. 

Du kan også gå sammen med en ven og sælge på samme stand, hvis du er i tvivl om, du har nok med dig. Så kan I også skiftes til at stå og sælge, imens den anden måske render rundt og finder andre gode fund.

Sælg online? Så er der tre helt store sider, du skal tjekke ud. Det er DBA, Trendsales og Tradono. Alle 3 har også apps. 

Marketplace på Facebook er også blevet ret populært!

Få oprettet din bruger og gå i gang. Du skal helst have billeder af det, du vil sælge, en original pris (altså det, du selv har købt varen for) og en salgspris (det, du vil sælge for).

Du kan også vælge at sælge din vare med en ‘byd’-pris. Det betyder, at folk der har interesse, kan komme med forslag til, hvad de vil betale. Det er en god ide, hvis du sælger ting, du er i tvivl om kan blive solgt eller hvad du skal opkræve for det. 


Gode tips til at sælge online

Hvis du vil være sikker eller i hvert fald vil øge chancerne for, at dine ting bliver solgt, er der lidt tips og tricks, du kan prøve af:

1) Gør billederne gode.
Sørg for, at dine billeder er taget i godt lys, er skarpe, og at de kan se hele genstanden. Et godt billede er også et, hvor der ikke er alt muligt andet på. Hvis genstanden ligger på et bord, så fjern andre ting, der står der. Tager du et billede af noget tøj, du selv har på, så tag det op ad en væg eller en dør. Altså uden for meget ‘’baggrundsstøj’’

2) Miks mellem rigtige og butiksbilleder
Hvis du kan uploade 3 billeder, så tag to selv og find et online. Hvis det eksempelvis er en vase, så tag 2 billeder hjemme i stuen og find et på Magasins hjemmeside. Det får varen til at se mere lækker ud, og de kan bedre se, hvor smart den er.

Det kender du jo også selv. Du får måske mere øjnene op for noget tøj i modebladet end på bøjlen i butikken.

3) Vis mærkerne
Hvis der stadig er prismærke på, så sørg for, at de kan se det på billedet. Det er jo et bevis for, at tingene ikke er blevet slidt og brugt.

4) Gør opmærksom på dig selv
Det er for det meste gratis at have dine annoncer kørende. Men det koster noget at reklamere for dem. Men det gør det ikke på dine egne sociale medier. Fortæl på Facebook, Instagram, Snapchat osv, at du har ting til salg. Du kan også nævne det på arbejdet, på studiet osv. osv. 

Sælg i butik

I takt med, at secondhand og genbrugssalg bliver mere og mere populært, så dukker der butikker op, som ordner det hele for dig. Du kender måske Lidkøb eller BørneLoppen, som er nogle af de helt store butikker.

Det går egentlig ud på, at du køber en plads i deres butik, og så bliver dine ting sat til salg der. Du skal selvfølgelig selv ned og aflevere dine ting, sætte det op og få priser på.
Efter det, så passer biksen sig selv. Folk kommer og handler, som de jo gør i almindelige tøjbutikker. Køber de noget fra din bod, så tikker der penge ind på din konto.

Det er jo ganske nemt, og der er ikke bøvl med porto, forsendelser, prut om prisen, skriven frem og tilbage osv.
Du skal bare være opmærksom på, at her koster det både noget at have din stand (typisk en pris per uge), og så tager butikken kommission af salget. Det er forskelligt, hvor meget de tager. Men tager de eksempelvis 10% kommission, ja, så tager de 10 kr. af dit salg på 100 kr., og du tjener så ‘kun’ 90 kr. selv.

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora

Måske vil du også kunne lide...