Planlægning af din pensionisttilværelse

Planlægning af din pensionisttilværelse

For nogle er pensionisttilværelse mange år ud i fremtiden, for andre er det lige rundt om hjørnet, og så er der dem, der allerede har taget hul på den.

Jo før man starter planlægningen, jo mindre skal man sætte til side. Men det kan også være svært at forholde sig til noget, der måske er 40 år ud i fremtiden.

De fleste har en eller anden form for løbende indbetaling til pension. Men selvom man er ung og synes, man betaler rigeligt, kan man sagtens tage beslutninger, som man både kan få glæde af her og nu, men også når man går på pension.

Regelmæssige indbetalinger på pensionsopsparingen kan være forskellen mellem stress over økonomien eller nyde tiden med børn og børnebørn.

Køb dit eget hus eller lejlighed

Måske står man med følgende overvejelse: Skal man købe en dyr bil og leje en billig lejlighed, eller skal man købe en billig bil og købe sit eget hus eller lejlighed?

Set ud fra et økonomisk og et pensionsmæssigt synspunkt er det sidste det mest fornuftige. En bils værdi falder hele tiden, mens en ejendom normalt stiger i værdi over tid.

Ejer man sit eget hus eller lejlighed, betaler man ikke længere husleje til andre. Man betaler det i princippet til sig selv i takt med, at man betaler sit lån tilbage.

Tager man værdien af huset og fratrækker gælden, så er forskellen mellem disse beløb ens opsparing, som man på et senere tidspunkt kan forbruge.

Et gældsfrit hus som en del af sin pensionsopsparing

Et hus stiller en i en gunstig situation, når man går på pension, og man har forskellige muligheder.

Er hele gælden tilbagebetalt, har man ikke længere en udgift til husleje, man bor altså gratis.

Man kan sælge huset og få sin opsparing udbetalt.

Endelig kan man også gøre det, der hedder at spise murstenene. Det betyder, at man tager et lån i huset til at finansiere sin pensionisttilværelse.

Læs mere om lån uden renter

Måske vil du også kunne lide...

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Scroll to Top