Hvad er et stående lån?

typer-af-laan

Et stående lån er et lån, hvor du først skal tilbagebetale hovedstolen ved sidste termin. Netop derfor kaldes stående lån også afdragsfrit lån. I praksis fungerer det ved, at du ikke afdrager på hovedstolen løbende, men derimod kun betaler renterne. Det er derfor en effektiv låntype, hvis du skal spare pengene op, da du kun betaler et minimalt beløb om måneden i lånets løbetid.

Hvilke lånetyper findes der?

Der findes overordnet tre lånetyper; stående lån, annuitetslån og serielån.

Stående lån er, som nævnt ovenfor, et lån hvor du først afdrager på hovedstolen ved sidste termin. Fordelen er, at det giver dig tid til at spare op, mens ulempen er, at din situation kan ændre sig i en retning, der giver vanskeligheder med at skaffe de lånte penge. I sådan et tilfælde er et stående lån pludselig en af de dårligere låntyper, da du ikke løbende har afdraget på hovedstolen og derfor stadig skylder et stort beløb væk. Netop derfor er det vigtigt, at du overvejer løbetiden på dit stående lån nøje, således at du bedst muligt har taget hensyn til uforudsete hændelser i din livssituation. Lånekalkulen ved et stående lån ser således ud:

lånekalkule stående lån

Et stående lån er dermed perfekt til dig, der skal bruge penge her og nu, og ved, at du har dem i hænde på et senere tidspunkt.

Annuitetslån er et lån, hvor du betaler samme terminsydelse i hele lånets løbetid. Det vil altså sige, at både renter og hovedstol er fordelt ligeligt ud over hele lånets løbetid. Det er således den låntype, hvor du løbende har det bedste overblik over, hvor meget du afdrager på lånet og dermed, hvor stor restgæld du har. Med andre ord, er det ikke muligt at “glemme”, at hovedstolen skal betales tilbage i sidste termin som ved stående lån. Lånekalkulen ved annuitetslån ses nedenfor:

lanekalkule-annuitetslaan

Et serielån er kendetegnet ved, at du betaler samme afdrag på hovedstolen i hele lånets løbetid, hvormed renteomkostningen løbende falder. Ved serielån starter du således med en høj udgift, idet der både skal betales en del af hovedstolen og renter, mens du vil ende med at have en forholdsvis lav ydelse i sidste termin, grundet fald i renteomkostningen. Lånekalkulen ved serielån vil derfor se sådan ud:

laanekalkule-serielaan

Læs mere om lav rente

Hvilken type lån tilbyder vi?

Hos VIVUS.DK tilbyder vi dig et lån med udløbstidspunktet som eneste afdrag. I praksis betyder det, at både renter og afdrag betales på én gang. Fordelen ved et lån fra os er, at det har en maksimal løbetid på 30 dage, hvilket vil sige, at risikoen for, at der sker drastiske ændringer i din tilværelse er minimal.

Ønsker du at optage lån hos os, og har du allerede benyttet vores introduktionstilbud, hvor du kan låne 6.000 kr. med 50% rabat i op til 30 dage, kan du med fordel anvende vores inkorporerede låneberegner til at danne dig et overblik over prisen på et stående lån.

Såfremt du er kreditværdig underskriver du aftalen med NemID, og du vil have pengene i hænde senest efter to bankdage.

Det har således aldrig været hurtigere og nemmere at optage stående lån til det, du står og mangler.

Læs mere om stående lån

Kreditbeløb 6000,- Løbetid 12 mdr. Samlede kreditomk. 7908,- Mdl. maxydelse 1716,- Samlet tilbagebetaling 13908,- ÅOP 816,67% Debitorrente/årligt fast: 243,3%. 14 dages fortrydelsesret på kreditaftalen. Alder 20+

Måske vil du også kunne lide...