Hvor kort er et kortfristet lån?

Kortfristet lån

Lånetermer kan til tider være vanskelige at finde rundt i. For er der egentlig forskel på kviklån, minilån, mikrolån og forbrugslån? Og hvad afgør om et lån er kortfristet eller langfristet? Vi vil her give dig en rettesnor for, hvor kort et kortfristet lån er.

Kortfristet kontra langfristet lån

Der er ikke en 100 % klar definition på, hvornår et lån skifter fra kortfristet til langfristet. En god rettesnor er dog, at et lån er kortfristet, hvis løbetiden er under et år, mens det med en løbetid over et år kan defineres som langfristet.

Der hvor det bliver vanskeligt er, når du skal identificere om dit lånebehov er kortfristet eller langfristet. Hvordan måler man det? Og hvad sker der egentlig, hvis man optager den forkerte type lån i forhold til sit behov?

Som udgangspunkt er dit lånebehov kortfristet, hvis du har en ekstra udgift, der skal ud af verden her og nu, og som du ønsker at tilbagebetale inden for en kort periode. Det kan være en uforudset udgift, et attraktivt tilbud eller noget helt tredje. Sagt på en anden måde, er det en situation, hvor der er tale om et engangsbeløb. Her er et kortfristet lån et godt lånealternativ, da der typisk er tale om mindre beløb, hvorfor det heller ikke tager dig lang tid at fremskaffe pengene.

Balancerer du ofte lige på kanten af din konto, fordi du har meget svært ved at sige nej til ting, som du reelt ikke har brug for? Så kan der måske være tale om et generelt overforbrug, hvorfor dit lånebehov nu pludselig er langfristet. I et sådan tilfælde, vil det ikke være hensigtsmæssigt at optage kortfristet lån til at dække dine udgifter, idet du med stor sandsynlighed har svært ved at tilbagebetale lånet inden for kort tid.

Fordele ved kortfristet lån

Et kortfristet lån kan være særdeles fordelagtigt, hvis præmisserne matcher dit reelle lånebehov. Det gør nemlig, at du får lidt ekstra luft i hverdagen, når en presserende udgift, uanset type, opstår. Kortfristet lån giver dig således frihed og fleksibilitet i forhold til din økonomi og planlægning af denne.

Med andre ord, er der ikke længere grund til panik eller kompromis, når tingene ikke lige går som du havde tænkt dig. Har du ikke optaget kortfristet lån hos os før, har du tilmed mulighed for at få 50% rabat i op til 30 dage.

Så hvor kort er et kortfristet lån? Kortfristet lån hos os har en løbetid på 1-30 dage. En god tommefingerregel er derfor, at du skal vurdere, hvorvidt du kan finansiere den ekstra udgift inden for relativ kort tid. Er svaret nej, anbefaler vi, at du leder efter andre alternativer. I modsat fald, kan kortfristet lån til gengæld være en god løsning til dig, der lige mangler det sidste i en enkelt måned.

Kreditbeløb 6000,- Løbetid 12 mdr. Samlede kreditomk. 7908,- Mdl. maxydelse 1716,- Samlet tilbagebetaling 13908,- ÅOP 816,67% Debitorrente/årligt fast: 243,3%. 14 dages fortrydelsesret på kreditaftalen. Alder 20+.

Måske vil du også kunne lide...