Hvor meget kan jeg låne?

hvor meget kan jeg låne

Uanset hvor du befinder dig i livet, vil du ofte spørge dig selv: ”Hvor meget kan jeg låne?”. Om du skal købe bil, hus, rejse eller noget helt fjerde, vil du stille dig selv det spørgsmål. For mange er det en gåde, da der ikke deles særlig meget information fra låneudbyderne lige omkring dette emne.

Det skyldes, at det er en meget skræddersyet proces, når du ansøger om et lån. Du kan sagtens ansøge om et fastsat lånebeløb, men opleve at få afslag, eller få et helt nyt lån foreslået, som passer til dit indkomstniveau, dit rådighedsbeløb og dine skatteoplysninger.

Hos VIVUS har vi gjort det nemt for dig, så du hurtigt kan danne dig et indtryk af, hvilke faktorer, der bestemmer, hvad du kan låne i banken. Derudover viser vi dig, hvad du skal være særligt opmærksom på, når du ansøger om et lån. Dette gælder både gennem banken, men også gennem et online kreditinstitut som os.

Hvor kan jeg låne penge?

Går du rundt og tænker; hvor kan jeg låne penge? Så kan vi i hvert fald informere dig om, at mulighederne er mange, fordi du både kan låne penge i bankerne og mange andre steder på internettet. Derfor er det også en god idé at kigge sig godt omkring, før du træffer en beslutning. Der er nemlig altid fordele og ulemper ved at anvende forskellige slags låneudbydere.

Hvor meget kan jeg låne – tommelfingerregel

Hvis du gerne vil have en hurtig idé om, hvad du kan låne i banken, kan du benytte dig af den såkaldte; ’hvor meget kan jeg låne-tommerfingerregel’. Og ellers kan du fortsætte læsningen og blive klogere på de 3 parametre, som banken tager i betragtning, når du ansøger om et lån.

Tommerfingerreglen siger, at du skal tage din årlige husstandsindkomst før skat og gange den med 4 – som er gældsfaktoren. Hvis du bor sammen med en anden, vil det have en positiv indvirkning på, hvor meget I kan låne, når I slår jer sammen. Gældsfaktoren kan til gengæld godt variere fra 3,5 til 5,5 – alt efter dine månedlige udgifter, og her tælles børn også med.

Hvis du eksempelvis har en årlig husstandsindkomst på 500.000 kroner, kan du købe en ny bolig for 2.000.000 kroner (500.000 x 4). Denne form for ’hvor meget kan jeg låne-tommerfingerregel’, kan du anvende hvor som helst og når som helst – og netop derfor er den god at kende til. Længere nede kan du også læse om, hvordan du medregner eksisterende gæld, hvis du i forvejen skylder nogle penge væk. I sådan et tilfælde vil ligningen nemlig blive udbygget, fordi lånebeløbet skal trækkes fra.

Hvor meget kan du låne? – Hus, lejlighed eller fritidsbolig

Hvis du er på udkig efter et af ovenstående muligheder, om det er hus, lejlighed eller fritidsbolig, er ansøgningsprocessen mere omstændelig. Du vil nok også henvende dig i din bank, da de er de eneste, som tilbyder et lån i den størrelsesorden. Hvis du derefter vil vide, hvad du kan låne, skal banken kigge på din husstandsindkomst, gæld og dit mulige udbetalingsbeløb.

Hvor meget du kan låne – Husstandsindkomst

Den første post, som banken kigger på, er husstandsindkomsten. Her skelner de mellem enten månedlig eller den årlige indkomst på tværs af alle i husstanden. Disse oplysninger får de gennem et budget, du selv laver, men også gennem deres oplysninger om dig fra SKAT. Dette kan være en indikator for, hvad jeres rådighedsbeløb er, hvor meget du kan låne, og hvor meget luft i budgettet I har, til at afbetale på et givent lån.

Hvor meget du kan låne – Samlet gæld for husstanden

Det er meget få mennesker som kan kalde sig fuldstændigt gældfrie. Størstedelen af gælden kan være fra et tidligere boligkøb, studielån eller andre afbetalingsordninger. Det er vigtigt for banken at vide, hvor mange penge der er afsat hver måned til gældsafvikling, så de kan se, om der er penge nok til et nyt lån.

Hvor meget kan du låne – Udbetaling

Hvis du er god til at spare op, har du virkelig også en fordel her, når du kigger på hus, lejlighed eller andet. En tommelfingerregel for hvor meget, du kan låne er, at du skal have sparet mindst 5% af boligens/lejlighedens pris op for, at du kan låne det resterende. Jo bedre udbetaling du har til rådighed, jo større et beløb kan du låne i banken.

Hvis du samtidig har et andet lån, skal du derfor trække lånebeløbet fra de 2.000.000 kroner, som du ellers ville kunne låne.
Dvs., hvis du har et billån på 150.000 kroner, kan du låne 1.850.000 kroner i din bank (500.000 x 4 – 150.000).
Dette er endnu en tommelfingerregel, der altid kan tages i brug, hvis du mangler indsigt i dine lånmuligheder.

Hvor meget kan du låne – VIVUS

Hos VIVUS er det slet ikke så kompliceret. Vi er dog heller ikke oppe i den størrelsesorden, når man kigger på lånebeløb, men vi tilbyder en gnidningsfri proces, hvor du kan have pengene hurtigt.

Vi tilbyder små og store beløb.
Lån mindre beløb mellem 2000,- op til 12000,- eller større beløb fra 13000,- op til 75000,-.

Hos VIVUS udbetaler vi 365 dage om året, så du altid kan bruge os. Du har også pengene tilgængeligt hurtigt og du kan derefter frit disponere over dem, som du vil. Det eneste, du skal bruge, for at ansøge om et lån er dit NemID, CPR-nummer og et minut af din tid. Du vil ikke modtage en lang liste af spørgsmål, efterspørgsel til budgetter, men du har fuldstændig frihed til at bruge pengene, som du vil.  

Låneberegner – hvor meget kan jeg låne?

Hvis du synes, at det lyder rigtig interessant, kan du altid prøve vores låneberegner. Med vores låneberegner, kan du nemt se, hvor meget du kan låne. Hvis du hellere vil tage en snak omkring dine muligheder, skal du endelig ikke tøve med at kontakte os på 78 77 20 68, hvor vi sidder klar. Hvis du hellere vil sende en mail, kan du skrive til info@vivus.dk!

Måske vil du også kunne lide...

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Scroll to Top