Hvorfor er ÅOP misvisende for vores lån?

Hvorfor er åop misvisende

Når du optager lån i banken, optager du typisk et lån med en lang løbetid, medmindre du optager lån via din kassekredit. Kortfristet gæld som kassekreditten betegnes normalt som gæld, der indfries inden for 12 måneder, hvor langfristet gæld derimod indfries efter perioder af mere end 12 måneders længde. Vores egen låneform kommer både i en version med 6 måneders løbetid, eller med 24-72 måneder.

Årlige omkostninger i procent (ÅOP) er et udtryk for alle de årlige omkostninger, herunder rente, debitorrente, løbende opkrævningsgebyrer, stiftelsesomkostninger mv., som knytter sig til et lån.

ÅOP kan være en god måde at sammenligne forskellige lån, da ÅOP som nævnt inkluderer alle lånets omkostninger jf. kreditaftaleloven. Desværre gør dette sig kun gældende for lån med løbetid, som ligner hinanden.

Om vores lånemulighed

Vores lån med mindre beløb er som sagt en lånetype, der primært beregnes til kortfristet forbrug. Det vil sige, at hvis du eksempelvis har brug for at dække en uforudset udgift som et tandlægebesøg eller har brug for lidt ekstra penge sidst på måneden, så kan du låne til disse behov hos os og betale tilbage over 6 måneder. Du kan også låne større beløb hos os, som har en længere løbetid.

Vi har valgt at gøre vores lånemulighed så gennemsigtig som muligt, og derfor betaler du ikke stiftelses- eller opkrævningsgebyrer, når du vælger at låne mindre beløb hos os. Herudover benytter vi os ikke af renters rente – heller ikke, hvis du får behov for at beholde pengene i flere måneder.

Det betyder, at ÅOP ikke repræsenterer de reelle omkostninger ved at optage lån hos os, da ÅOP medregner udgifter som blandt andet renters rente, som ikke indgår i vores låneaftale.
Låner du eksempelvis et beløb på 2000,- eller derover, betaler du hos os en flad rente på 1,9%.

Læs mere om ÅOP

ÅOP for sådan et lån vil være 24,9%, men dette tal er ikke udtryk for de reelle omkostninger, da ÅOP angiver lånets omkostninger pr. år og blandt andet skal indeholde renters rente og andre udgifter, som vi ikke opkræver dig for.

Hvis du allerede har prøvet vores lån, vil det hos os i virkeligheden koste dig 23,12%*, men da de fleste danskere, afhængigt af deres indkomstforhold, får ca. ⅓ af deres renteomkostninger tilbage i skat, vil dine reelle, årlige omkostninger i forbindelse en ét-årig låneperiode hos os svare til ca. 15,34%**.

Det er dog vigtigt at påpege, at vores lån kan bruges kortfristet, og at det til dette formål er det en af markedets billigste alternativer.

Læs mere om renters rente

Hvis alle disse procentsatser virker uoverskuelige betyder det i praksis, at det efter dit skattefradrag, koster ca.  0 kroner og 84 øre*** pr. dag, når du låner 2000,- hos os.

Eksemplerne her gælder kun for vores lån på mindre beløb.

Lån når det er vigtigt for dig

Har du behov for et nemt og tilfredsstillende lån, kan du slippe for at skulle bekymre dig om ÅOP og andre besværlige udgifter. Vi tilbyder dig nemlig at mindre beløb fra 2000,- op til 12000,-.

Du kan også vælge at låne større beløb fra 13000,- op til 75000,-.

Med vores låneberegner kan du på et øjeblik udregne alle lånets udgifter, så du altid har fuld gennemsigtighed om omkostningerne.

Vi ser en fleksibel lånemulighed som en vigtig del af en god kundeservice, så får du brug for at låne i flere måneder, kan du ansøge mindre beløb fra 2000,- op til 12000,- og afdrage beløbet over 6 måneder.

Suveræn service

Vores 4-stjernede profil på Trustpilot er din garanti for, at du vil opleve et produkt og en service af høj kvalitet, når du låner hos os.

Samtidig er den bevis på, at vores gennemsigtige låneform indfrier eller overgår vores kunders forventninger, når de låner hos os.

* Et lån hos os koster 1,9% for 30 dage. ”1,9 %” / ”30 dage” * ”365 dage / år” = 23,12 % / år
** ”23,12 %” – ( ”23,12 %” * 1 / 3 ) = 15,34 %
*** ”15,34 %” / ”365 dage” * ”2000,-”= 0,84 kr./ dag

Måske vil du også kunne lide...

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Scroll to Top