February 19, 2019
/ Autor:
Mette

Invester i dig selv

Invester i dig selv

Selvforkælelse betyder noget forskelligt for os alle sammen. Det er ikke nødvendigvis det samme, vi anser som forkælelse. Det er også forskelligt, hvor meget og hvor ofte vi har brug for vores mig-tid.

Vi kan dog alle sammen blive enige om, at det sundt og godt for enhver at tage lidt tid til sig selv engang imellem.

Mig-tid kan være alt fra et par minutter om dagen for lige at trække vejret til flere dage i træk – igen, så kommer det an på, hvad netop dine behov er, og hvad dit liv lige tillader.

Det er eksempelvis svært at tage en hel dag eller to til mig-tid, når man har små børn. Det kan også være svært at finde ledig tid, hvis man arbejder meget. Osv., osv.

Men hvad gør man, når man har mig-tid? Hvad vil det sige at investere i sig selv? Læs med her og få lidt tips og tricks til, hvordan du får mig-tid og investerer i dig selv…


Hvad skal du lave?

Lad os først lige få mor-rådene på plads her, for der er en række ting, vi bør nævne, når nu vi snakker om at investere i sig selv. For en investering er jo noget du gør nu for at vinde på det senere hen.
Hvis vi overfører det til dig selv, så bør du lige huske nogle af de her:

Sov igennem. Lad være med at have en alarm på ’’din’’ dag. Sørg for at få sovet så længe, som din krop har brug for til at få ladet batterierne op. Ordentlig søvn er en god investering.

Gå udenfor og bevæg dig. Gå, løb, cykel, hop. Ja, det er som sådan op til dig, hvad du laver derude. Men gå ud og få noget frisk luft, brug kroppen lidt og se solen (hvis den er fremme). Det er sundt for krop og sjæl.

Lav 1 praktisk ting. Ja, det er super kedeligt, men det viser sig faktisk, at mange får dårlig samvittighed under deres mig-tid. Du burde jo vaske op, du burde jo vaske tøj, du burde jo støvsuge og sådan kunne man blive ved. Den dårlige samvittighed nager dig mere og mere i løbet af dagen. Det kan du gøre noget ved, hvis du bare vælger 1 af dine det-burde-jeg-gøre-ting ud og gør det. Fx opvasken. Så har du gjort noget, og det tog ikke så lang tid.


Når nu mor er tilfreds, og din krop og sjæl er glad, kan du komme videre til alt det sjove: Du vil have lidt mig-tid, og du skal hygge dig og gøre ting, du synes er lækkert.
Men så du ikke kommer til at kede dig, er her lidt forslag:

 • Se et par af de top 100 bedste film
 • Binge en serie
 • Lav din favoritmad
 • Hjemme-spa
 • Tegn eller mal
 • Hjemmetræning – Der er masser gode videoer på YouTube med alle former for træning: Yoga, styrke, dans osv.


Apps, der kan optimere mig-tid


Der er jo apps til alt, hvad hjertet begærer. Nogle af dem kan faktisk være med til at gøre din mig-dag ekstra god. Her er et par stykker:

Imdb – Lister over film. Masser inspiration til, hvad du skal se. Du kan anmelde film, du har set og appen vil begynde at anbefale dig nye baseret på din smag. Smart!

Breathe – Et par øvelser til lige at få trækket vejret heeelt ned i maven.

Tasty – Lækre madopskrifter. Kig efter en god morgenmad, lækker frokost eller forkæl dig selv med en killer aftensmad. Her er noget til enhver smag.


Ekstra gode ting til din mig-dag:

En række produkter, som er gode investeringer, når det kommer til bedre mig tid:

 • En foamroller
 • Ansigtsmasker (generelt bare ting til selvforkælelse)
 • Joggingtøj
 • Sutsko eller hyggesokker
 • Et godt TV
 • God lyd
 • En konsol, hvis du er til spil
 • En god sofa, hvor du rigtig kan flade ud
 • En tablet – så filmen kan komme med overalt i din bolig
 • Et massageapparat – til lige den kropsdel, der trænger (ja, det kan du så selv tolke på)


Sig nej:

Hele vejen gennem denne blog har vi snakket om alt det, du kan lave. Men mig-tid handler faktisk også om at sige nej. Mig-tid er ikke bare for sjov – det er en aftale, du laver med dig selv. Og ligesom, når du har aftaler med en ven og derfor siger nej til en anden aftale, så bør du også det med mig-tid.
Du har en aftale med dig selv, så du kan ikke lige svinge forbi mormor. A deal is a deal.

Har du svært ved overhovedet at se, hvornår du skal have tid til dig selv, så skal du måske kigge på generelt at sige nej til lidt flere ting og prioritere dig selv også. Det er nemlig slet ikke så dumt at huske tid med sig selv – det er faktisk en god investering.

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora

Måske vil du også kunne lide...