November 29, 2018
/ Autor:
Mette

Sådan bliver du klar til julen uge for uge

Sådan bliver du klar til julen uge for uge

Julen varer længe, koster mange penge… En hyggelig julesang, men også en træls sandhed. Julen er dyr – hele december er faktisk dyr.

Men der er meget at vinde, hvis man starter tidligt. Du kan spare penge, hvis du er velovervejet og forberedt, og altså undgår panikløsninger. Og det kan jo give overskud til julen – både på din bankkonto og din mentale konto.

4 uger til jul

Præcis 4 uger før juleaften er det faktisk Cyber Monday i år. Men, hvis man runder lidt ud med hvornår der er 4 uger til, så er hele weekenden 4 uger før jul faktisk fuld af Black Friday tilbud.

Det skal du udnytte! Det betyder nemlig, at du kan spare en hel masse på juleting.
Julegaver, julepynt, dekorationer, julekalendere – ja, listen er lang.

Forberedelse er selvfølgelig vejen frem. Hvis du allerede på forhånd ved, hvilke ting du mangler og hvad du skal gå efter, er sandsynligheden større for du både kommer hjem, men det du manglede, men også, at du ikke falder i impulskøb fælden.

Vi har flere tips til Black Friday julegave shopping her.
Og vi har også lidt om, hvordan du alligevel undgår at falde i impulskøb.

4 uger før juleaften, så er vi faktisk stadig i november. Det betyder det er sidste chance for julekalendere, adventskalendere og pakkekalendere, hvis du skal have give sådan en til nogen i år.

Har du det hele? Tjek her:

 • Julepynt
 • Kalenderlys
 • Adventsgaver / Kalendergaver
 • Julekalendere
 • Din ønskeseddel
 • Ønskeseddel fra de, du skal købe gaver til

3 uger til jul

Så skal der købes ind! Jaja, der er 3 uger til, tænker du. Men det er nu, du kan spare pengene og stressen. Gå i gang med gaverne nu – du kan både nå at bestille online og du kan også roligt gå i butikkerne. Der er nok stadig flere mennesker, end der plejer at være, men dog mindre end der vil være i ugen lige op til jul. Hvis du shopper online, så husk at tjekke leveringstiden, bare for en god ordens skyld.

Find ønskesedlerne frem og tag afsted.
Her er lidt tips til at spare på julegaver, hvis du ikke fik købt dem, mens der var tilbud:

 • Slå dig sammen med nogen
  Måske kan du slå dig sammen med din bror/søster om gaven til mor/far i år. Find nogen, hvor det giver mening I er to eller flere om en gave. Det halverer udgiften.
 • Lav selv
  Bare rolig – lav selv behøver ikke være lig med grimme tegninger.
  Du kan eksempelvis lave en masse med billeder. Tag billeder af dig og dine søskende med mobilen og print dem ud, smæk dem i en ramme og mor er lykkelig!
  Next level: Hvad med en familiekalender til mormor? Put et nyt billede på hver måned.
  Er du god med strikketøjet kan du måske få bikset nogle lidt mere ’cool’ ting sammen – hvad med et iPad cover eller et hylster til mobilen?
  Tip: Husk lige at tjekke på siderne, hvornår gaverne er klar.
 • Drop nogen eller noget
  Ja, det er faktisk ved at være trendy at skrue ned på julegaverne. Nogle aftaler på forhånd, at det kun er børnene, der skal have gaver. Måske er du på røven denne måned og ved, at din bror eller kusine er det samme – tal sammen og aftalt, at I to ikke giver hinanden i år. Så sparer I begge to en .
  Der er også nogle, der løser problemet ved at aftale faste beløb. I aftaler på forhånd at I giver hinanden for eksempelvis 200kr.
  Hvis I vil prøve noget sjovt, kan man også lave en form for nisseven løsning. Så alle får en tilfældig person, som de skal give gave til. Dermed får alle en gave og alle giver en gave. Så
 • Giv velgørenhed
  En anden trend er at give til velgørenhed. I stedet for en dyr parfume eller andre dyre gaver, kan du donere i andres navn. Du kan donere det beløb, der passer dig – hvorfor du altså kan komme lidt ned i budget. Det kan være du har en kusine, som er glad for dyr eller en bror, der går meget op i miljøet.
 • Lotto kuponen
  En lidt sjov gimmick – Giv en lotto kupon. Det er lidt skægt, det er ikke såååå dyrt og hvem ved – det kan jo gå hen og blive den bedste gave de har fået!

Det er også nu, du kan købe en masse af maden. Måske står du ikke selv for jul i år, men så kan du jo ’’nøjes’’ med julegodterne, som heller aldrig er for tidligt at gå i gang med!

Har du det hele? Tjek her:

 • Online gaver bestilt
 • Lavet aftaler med dem, du skal slå dig sammen med
 • Begyndt på de hjemmelavede gaver

2 uger til jul

Det er ved at være sidste chance, hvis du handler online. Vi nærmer os de sidste dage, hvis du køber gaver på nettet. Der er i forvejen pres på online butikkerne og der er også pres på postbud og leveringsbud. Det betyder, at hvis du skal have noget online, skal du altså bestille NU. Husk at tjekke, hvornår hjemmesiden siger, at varen leveres, og hvis du skal være helt sikker, skal du måske lægge et par dage oveni. Posten har jo ret travlt i december…

Tjek supermarkedernes tilbudsaviser, så du kan planlægge dine indkøb til juleaften eller julefrokosterne. Og skal du have mandelgaven med til risalamanden, så er det også nu, du skal bestemme dig for, hvad I skal vinde.

Hvordan kommer du fra A til B juleaften? Mange skal ud af huset – uanset om det er et par kilometer væk eller mange. Skal du med toget til/fra Jylland? Du skal til at reservere en plads, hvis du ikke allerede har gjort det.

Husk du også kan arrangere samkørsel med andre. Mange skal samme vej som dig og I kan følges ad i en bil. Nogle gør det gratis, andre tager lidt penge for det.

Du kan jo også selv tilbyde et lift, hvis du skal ud og køre. Prøv: GoMore så kan du tjene en lille skejs for at køre hjem til jul.

Nu vi snakker om at tjene lidt, mens du er til jul: Skal du være væk et par dage? Du kan overveje at leje din lejlighed ud fx via Airbnb – Måske er der nogen, der skal modsat vej af dig og skal bruge et tag over hovedet i juledagene. Eller måske kommer der turister til byen. Hvorfor ikke prøve? Så er der igen lidt ekstra skillinger, når julen er forbi.

Har du det hele? Tjek her:

 • Plads på toget
 • Sted at bo i juledagene
 • Sat din Air BnB op
 • Sat din GoMore op
 • Købt de madvarer, der kan holde længe
 • Alt du skal have online
 • Idéen til mandelgaven

1 UGE TIL JUL

Så, nu rammer vi slutspurten!

Du har nok allerede styr på, hvor du skal holde jul og også de mange arrangementer efterfølgende.
Er det dig, der skal være vært til nogle af dem? Husk at tjekke om du har stole nok, tallerkener nok osv.

Det er ved at være tid til at få tjek på de sidste praktiske ting. Skal du have noget med, hvis du skal være gæst juleaften – eller måske til en julefrokost de andre dage? Få styr på, hvad du skal have med. Er det drikkevare eller måske mad, som kan holde længe, så køb det nu!

Rigtig mange af os skal spille pakkeleg mindst en gang i løbet af julen. Har du købt gaverne? Det skal du gøre nu, før alle de gode er taget.

2-3 DAGE TIL JUL

Har du fået gaver til alle? Ellers er det afsted til butikkerne nu. Husk, at de store centre typisk har rigtig længe åbent til og med på søndag, den 23.  Så du skulle kunne finde tid!
Gå gennem din liste og kryds dem af, du har købt gaver til.
Husk også liiiige gavepapir, hvis du ikke fik alle gaverne pakket ind i butikkerne eller har købt online.

Har du forresten fyldt køleskabet? De fleste butikker har lukket i juledagene, så sørg for at have lidt mad og dagligvarer på lager.

Brug vores tjeklister og se, om du har fået det hele. Mangler du noget, så er det NU du skal rykke.

Har du det hele? Tjek her:

Gaver til alle
Gavepapir, gavebånd, til & fra kort
Styr på transporten
Mad – juleaften og dagene efter
Mandelgave, gaver til pakkeleg

JUL

Så er det i dag!
I dag skal du ikke huske andet end dig selv, gaverne, maden og det gode humør. Julen er hjerternes fest. Husk at glæde dig selv og dine nærmeste denne dag.

Vi ønsker dig en rigtig glædelig jul!

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora

Måske vil du også kunne lide...