January 9, 2018
/ Autor:
Mette.Lauridsen

Guide: I byen uden penge? Sådan gør du!

Guide: I byen uden penge? Sådan gør du!

En bytur kan være meget dyr

Det kan hurtigt forvandle sig til en dyr affære at gå i byen og nyde godt af nattelivet.

Hvis man anslår en enkelt drink til at koste omkring 75 kr., kan det nemt blive til 500-800 kr. for drikkevarer på en hel nat.

Det er ikke altid, at der er råd til fest og underholdning, når man du er på SU og samtidig have penge nok til mad og husholdning. Men faktisk behøver du ikke engang at prioritere, hvad der er vigtigst. Det kan nemlig sagtens lade sig gøre at få det hele på én gang.

Der er selvfølgelig nogle udgifter, som du ikke kan undgå, når man tager i byen. Men der er faktisk en del ting, du kan gøre for at holde udgifterne nede. Her er et par idéer, der kan hjælpe dig med ikke at bruge for mange penge uden at gå på kompromis med den gode stemning i bylivet.

Dyre taxapenge

Når du overvejer, hvordan du skal spare penge på din bytur, fokuserer du oftest på, hvad du vil bruge i barene på alkohol.

Det er dog langt mere nærliggende at lægge ud med at tænke over de penge, du kan spare på transporten til og fra byen.

Hvis du tager i byen med en gruppe venner og alle drikker så meget, at det ikke er sikkert at køre i bil, så kan det betyde en dyr taxa-tur.

Hvis der er én, der kører, som ikke burde køre, kan det resultere i dyre trafikbøder eller værre. Så det kan spare dig rigtig mange penge at finde ud af den bedste transportmulighed i tide.

Spar penge med en forfest

Hvis du lever på et budget, så er én af de bedste måder at spare penge at drikke hjemmefra, inden du tager i byen.

Køb øl og sprut på tilbud og varm op med venner derhjemme. Hvis du drikker, inden du tager i byen, kan du spare en del.

Når du ankommer til baren, skal du finde ud af, hvad du vil drikke. Det er meget almindeligt, at vennegrupper får sig mindst én omgang shots på en aften. Det bliver også gerne til flere omgange.

Shots kan dog være ret dyre. Bestiller man f.eks. 10 shots til en samlet pris på omkring 250 kr. mere end én gang, kan det hurtigt løbe op.

Køb i stedet en flaske til at dele eller en kande drinks eller to. Dermed holder du udgifterne nede i forbindelse med det alkohol, du drikker i byen.

Skru ned for fastfood

Mange mennesker bliver ret sultne, når de drikker, hvilket gør, at de spiser fastfood, som de kan købe i byen.

Det er selvfølgelig meget billigere at spise derhjemme. Hvis du ved, at du bliver sulten, så spis et ordentligt måltid, inden du tager i byen.

Hvis du er mæt, kommer du til at kunne undgå mad, der er dyrt og usundt. Derudover kan der opstå overraskende store omkostninger, når man får lyst til cola, pizza og blandselv-slik dagen derpå.

Det kan meget hurtigt løbe op i et par hundrede kroner.

Vær lidt forudseende omkring dine tømmermænd og gør klar med frysepizza, sodavand, chips og slik købt på tilbud i supermarkedet i stedet for at bestille mad udefra.

Det kan du snildt handle ind for under 100 kroner, og så er der alligevel sparet et par hundrede kroner.

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora

Måske vil du også kunne lide...