Kan man få SMS-lån som 18-årig?

SMS-lån

Uanset alder, kan du fra tid til anden finde dig selv i en situation, hvor du mangler penge af den ene eller anden grund. SMS-lån er i denne situation et lånealternativ til at komme ud af en presset situation. Hos os skal du være fyldt 20 år for at låne penge, hvorfor du som 18-årig må søge efter andre alternativer.

Hvad er SMS-lån?

SMS-lån dækker både over lån, der er optaget via sms samt lån, der er taget via nettet på telefonen. Det traditionelle SMS-lån er uddøende, idet sikkerheden på disse lån ikke kan måle sig med alternativerne inden for online kortfristede lån. Dertil kommer, at langt de fleste danskere i dag har smartphone, hvorfor SMS-lånet har mistet en stor del af dets berettigelse.

SMS-lånet havde sin oprindelse i en tid, hvor kun få havde mulighed for at tilgå internettet. Det var således den nemmeste og hurtigste måde at låne penge på – ihvertfald hvis man ønskede at låne uden om banken. Et lånebehov på eksempelvis 5.000 kr., er for mange mennesker ikke værd at involvere banken for. Netop derfor blev SMS-lån hurtigt populært i 1990’erne.

Selvom traditionelle SMS-lån stort set er pasé, har termen hængt ved. Begreget SMS-lån dækker i dag  snarere  over et internetbaseret lån end et traditionelt SMS-lån. Snakken om SMS-lån kan derfor fra tid til anden give anledning til forvirring, idet begrebet er tvetydigt.

Læs mere om SMS-lån

Hvem kan optage SMS-lån?

Du kan som sagt ikke optage SMS-lån som 18-årig hos os. Til gengæld kan du, hvis du er fyldt 20 år, låne op til 6000,- ved første lån. Det tilbyder vi alle de, som låner hos os første gang. Er det anden, tredje eller mere du låner hos os, kan du låne op til 12000,-

Det er dog ikke nok, at du er fyldt 20 år. Vi stiller endvidere nogle krav til låntager, som langt de fleste danskere heldigvis opfylder. For at få et SMS-lån hos os skal du:

  • Have en aktiv e-mailadresse
  • Have et dansk telefonnummer
  • Have en dansk bankkonto
  • Ikke være registreret i Experian (RKI) eller Debitor Registret

Ved optagelse af SMS-lån bliver du automatisk tildelt en personlig profil på VIVUS.DK. Herfra kan du monitorere dit lån samt foretage ændringer. Ønsker du at låne hos os igen, sker det ligeledes herigennem.

Har du brugt os før, kan du med fordel anvende vores inkorporerede låneberegner på siden til at skabe det fulde overblik over lånets omkostninger. Disse er nemlig betinget af lånebeløb samt løbetid, hvilket normalt kræver en større renteberegning at identificere.

LÆS OGSÅ: Renteberegning

Vi hæver sågar dit maksimale lånebeløb for hver gang du låner indtil de respektive maksimumbeløb på 12000,- og 6000,- nås. Nedenfor kan du se en forsimplet illustration af de forskellige niveauer:

Fordele og ulemper ved SMS-lån

Der er fordele og ulemper ved de fleste ting – og SMS-lån er ingen undtagelse. Det er dog langt hen ad vejen op til dig selv, hvordan du vægter fordele kontra ulemper, samt hvilke af dem, der er overskyggende i din situation.

Fordele:

Den største fordel ved SMS-lån er, at det er hurtigt, fleksibelt og nemt. Det egner sig således til uforudsete udgifter eller attraktive tilbud, der begge kræver, at du har penge i hænderne her og nu. Med et SMS-lån kan du udskyde udgiften således, at du får frihed og råderum til at planlægge din økonomi ud fra en ekstra udgift. Med andre ord, er det en måde at eliminere konsekvensen af det uforudsete aspekt i nogle udgifter. Du har op til 30 dage til at tilbagebetale dit SMS-lån, hvilket giver dig en oplagt mulighed for at benytte din næste månedsløn til dette formål.

En anden fordel er, at et SMS-lån – modsat en kassekredit – er en engangsbetaling. Du pålægges altså ikke årlige gebyrer eller lignende og lånet har ingen stiftelsesomkostninger. Omkostningen er ude af verden indenfor en kortere tidsfrist, og du kan altid optage et nyt lån, hvis du senere skulle stå i en lignende situation. Du behøver altså ikke nødvendigvis betale gebyr for at have en kassekredit, såfremt din økonomiske sans er relativt fornuftig.

Endeligt har SMS-lån den fordel, at du ikke skal stille sikkerhed for lånet, ej heller retfærdiggøre, hvad du låner penge til. Du kan låne penge til præcis det, du mangler og den eneste du står til regnskab for, er dig selv. Derfor er det vigtigt, at du foretager en reel vurdering af din egen evne til at tilbagebetale. Således ender du ikke med ikke at kunne tilbagebetale pengene, såfremt du ikke ønsker at forlænge lånet.

Ulemper:

Ulempen ved SMS-lån er, at renten er højere end ved banklån. Det er den, fordi du ikke stiller sikkerhed for lånet. En højere rente er således den eneste sikkerhed som långiver har. Du har mulighed for at reducere renteomkostningen, hvis du får mulighed for at reducere løbetiden af dit lån. En lidt højere engangsrente, kan dog stadig bedre betale sig end at have en kassekredit, som du ikke bruger. Profitabiliteten afhænger med andre ord af, hvor ofte du står i en situation, hvor du mangler penge.

En anden ulempe er, at lånebeløbet er lavere end ved banklån. Det hænger igen sammen med, at du ikke stiller sikkerhed for lånet, hvorfor det er risikabelt for långiver at låne et større beløb ud. Derfor kan du, når du låner hos os, maksimalt låne 12000,-. Vores lån egner sig derfor udelukkende til et kortfristet behov. Typisk i form af en forbrugsgode eller en uforudset udgift.

LÆS OGSÅ: Forbrugslån

Har du spørgsmål omkring SMS-lån?

Du må endelig ikke tøve med at kontakte os, hvis du sidder tilbage med ubesvarede spørgsmål omkring SMS-lån eller om at låne penge generelt. Vores kundeservice har en gennemsnitlig ventetid på 12 sekunder og sidder klar til at hjælpe dig alle hverdage fra 09.00-11.30 til 12.30-16.00. Du er ligeledes velkommen til at sende os en mail på info@vivus.dk.

Du kan altså ikke låne penge som 18-årig hos os. Til gengæld tilbyder vi et af markedets bedste og billigste SMS-lån til dig, der er minimum 20 år gammel.

Måske vil du også kunne lide...

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Scroll to Top