Sådan kan du købe nu og betale senere

køb nu betal senere

Har du stået i en situation, hvor du mangler et produkt nu, men ikke kan lægge hele betalingen med det samme? En af årsagerne kan være, at din elskede computer eller dit TV går i stykker med kort varsel, og du står i slutningen af måneden uden det store rådighedsbeløb. Hvis du har, er du ikke den eneste. Mange danskere bruger køb nu-betal senere ordninger eller afbetalingsordninger, hvor man kan betale det fulde beløb længere ude i fremtiden eller over et antal forudbestemte rater.

Hos VIVUS har vi udarbejdet en guide, så du er godt dækket ind. Hvis du nogensinde står i en lignende situation, hvor du skal købe nu og betale senere, kan du trygt læse videre.

Køb nu, Betal senere – Hvordan fungerer det?

Hvis du vil have fingrene i et produkt hurtigst muligt men ikke har pengene lige nu, kan du med fordel bruge en ”Køb nu, betal senere”-ordning. Det er en stigende tendens blandt forhandlere, at de tilbyder disse ordninger. Hvis du bestemmer dig for at gøre brug af sådan en ordning, er det vigtigt, at du har et klart overblik over din økonomi. Du skal være i stand til at vurdere, om du kan betale pengene ud fra de vilkår, du bliver tilbudt.

Man kan købe nu og betale senere på to forskellige måder. Dette sker enten ved, at du betaler hele produktets pris efter en aftalt tid eller deler produktprisen op i mindre bidder, så det er nemmere at overskue. Hvis vi tager førstnævnte mulighed, løber disse ”køb nu, betal senere”-ordninger ofte over en måned, hvor du derefter betaler den fulde pris. Hvis du køber et produkt på en afbetalingsordning, vil disse oftest løbe over et års tid.

Om du betaler hele prisen efter en måned eller deler betalingen op i mindre rater afhænger af, hvad du køber. I tøjbranchen bruger de ”køb nu, betal senere ”-faktura-ordninger lignende førstnævnte mulighed. Hvis du bestiller tøj gennem en webshop, kan du ofte have en prøvetid på en uge. Her kan du vurdere om tøjet passer til dig og din stil, hvor du derefter kan sende det tøj retur, som du ikke er interesseret i. Herefter vil du blive opkrævet for tøjet via en faktura, som du indbetaler ud fra betalingsdatoen. Enkelte tøj-webshops tilbyder også finansiering, der løber over en måneds tid, så du altid kan være med på moden, og betale for tøjet måneden efter, rentefrit.  

Køb på afbetaling

En anden ”køb nu, betal senere”-ordning er gennem køb på afbetaling. Ideen med afbetalingsordninger er, at du deler prisen på et produkt op i flere små rater. Afhængigt af prisen kan du stå med tilbagebetalingsperioder fra et par måneder til flere år. Her betaler du en andel af prisen hver måned over en fastsat periode.

Der er to scenarier ved køb på afbetaling. Den ene er, at forhandleren selv står for ordningen, og så betaler du produktets pris over en periode. Du kan være heldig, at denne mulighed er rentefri. Det andet scenarie er, at du benytter dig af en finansieringsmulighed, hvor du bruger et kreditinstitut. Her betaler de forhandleren din købspris, og du vil derefter skylde dem prisen på dit køb med dertilhørende renter. Det er vigtigt, at du virkelig gennemlæser vilkårene, så der ikke er nogen ubehagelige overraskelser.    

Hvordan kan vi hjælpe dig hos VIVUS.DK?

Vi håber, at du har fået et overblik over dine muligheder, hvis du skal købe nu og betale senere, også gennem afbetalingsordninger

Hos VIVUS.DK kan vi også hjælpe dig, hvis du står i en situation, hvor pengene sidst på måneden ikke helt rækker. Vi tilbyder også, at du kan låne nu og betale senere. Du bestemmer nemlig selv, hvornår du vil tilbagebetale din kredit. Du kan desuden også betale over flere gange, da du på din VIVUS-profil altid har mulighed for at betale tilbage på din kredit løbende, lige når det passer dig. På den måde kan du lave din egen afdragsordning og selv bestemme, hvor meget og hvornår du vil betale ind.

Du kan låne op til 6000 kroner som førstegangslåner, og op til 12000 kroner derefter – så kan du næsten undgå andre afbetalingsordninger eller købsmuligheder. Hvis du har spørgsmål omkring dine muligheder, kan du altid kontakte os på 78 77 20 68 mellem 8:00 og 16:00 eller sende en mail på info@vivus.dk. Du kan også prøve vores låneberegner her!

Måske vil du også kunne lide...

Scroll to Top