March 10, 2020
/ Autor:
Mette

Lån med sikkerhed – hvad betyder det egentlig?

Lån med sikkerhed – hvad betyder det egentlig?

Det er ikke uhørt at have en eller anden form for gæld gennem livet.

De fleste store drømme eller milepæle, kræver en eller anden form for lån med sikkerhed. Første gang du flytter i hus, køber en bil eller den nye båd, bliver der stillet sikkerhed for dit lån. Du er måske selv kommet frem til, at nu er det tid til at realisere nogle drømme, du længe har haft – du har trods alt selv søgt på ”lån med sikkerhed”.

Men hvordan finder man egentlig rundt i alle de forskellige definitioner og vilkår for lån? Ja, vi ved godt, at det er svært at finde hoved og hale i det hele. Hos VIVUS mener vi, at det er vigtigt at være informeret, når man skal træffe de helt store beslutninger i livet. Derfor vil vi i det følgende blogindlæg sørge for, at du er dækket godt ind, når du skal træffe den store beslutning – uanset om du skal vælge det rigtige huslån, billån eller et andet lån med sikkerhed.

Lån med sikkerhed – hvorfor?

Du finder de fleste lån med sikkerhed i de forskellige banker rundt omkring i Danmark. Du tænker nok: ”Hvorfor tilbyder banken egentlig lån med sikkerhed? Jo, det er fordi, de gerne vil have en sikkerhed for, at de får deres penge tilbage. Når der er tale om lån i den høje ende af skalaen, hvilket ofte er tilfældet for de tre eksempler – huslån, billån og sommerhuslån – minimerer bankerne deres risiko betydeligt, hvis de stiller sikkerhed for lånet.

Generelt tilbyder bankerne lån med sikkerhed, hvis lånebeløbet overstiger en vis grænse. Den grænse er ikke fast for alle og afhænger af din bankrådgivers vurdering. Det er heller ikke helt skidt at stille sikkerhed for sit lån. Din risikoprofil bliver mindre på grund af sikkerhed, hvilket i sidste ende giver dig et billigere lån.

Hvis lånet ikke er af den størrelsesorden, kan der oftest tilbydes lån uden sikkerhed – uanset om det er i banken eller hos os, VIVUS. De mindre lån plejer heller ikke at være øremærket til noget bestemt, hvorfor de betegnes som forbrugslån. Her er renten dog lidt højere på grund af den manglende sikkerhed.

Hvis vi skal vende tilbage til lån med sikkerhed, kan banken gøre det på to måder. Her skelnes der mellem reel sikkerhed og personlig sikkerhed. Hvad de to betyder, kommer vi ind på i de næste par afsnit.

Reel sikkerhed i lån

Hvis en bank kræver en reel sikkerhed i lånet, stiller de sikkerhed i konkrete genstande. Det kunne f.eks. være gennem pant i den faste ejendom, du har købt. Eksempler på fast ejendom kunne være i form af et hus, sommerhus eller andre former for ejendomme. Det betyder også, at hvis du ikke lever op til lånets betingelse og vilkår, kan banken overtage ejendommen og sælge den faste ejendom for at få det lånte beløb tilbage. I visse tilfælde kan banken også kræve, at du tegner en forsikring, så de er dækket ind, hvis du ikke skulle være i stand til at betale af på lånet.

Denne form for lån med sikkerhed er den mest populære form for lån hos banken. Den tilbydes ved de fleste former for lån, der overstiger en vis beløbsgrænse.

Personlig sikkerhed i lån

Hvis du ikke har mulighed for at stille en reel sikkerhed for lånet, kan banken kræve personlig sikkerhed. Det betyder, at du tager et lån i samarbejde med familie eller din samlever. De vil derfor være kautionister for dit lån med sikkerhed. At være kautionister for et lån, giver banken mulighed for at kontakte kautionisterne og opkræve dit skyldige beløb, hvis du ikke selv lever op til lånets tilbagebetaling og vilkår.

Denne form for sikkerhed kræves, hvis din risikoprofil er større end gennemsnittet. Den er også den mest indgribende form, der direkte involverer dine nærmeste i din økonomi. For mange vil det være en ret træls ting at skulle spørge sin familie eller samlever, men den kan være den eneste måde, du kan låne til drømmen.

Lån uden sikkerhed hos VIVUS

Alt den snak om lån med sikkerhed, kan godt være lidt trættende for de fleste. Hvis du egentlig bare skal låne et mindre beløb til forbrug, kan du altid henvende dig til os.

Hos VIVUS kan du låne mindre beløb fra 2000,- op til 12000,- eller større beløb fra 13000,- op til 75000,-. Der skulle gerne være til en fornøjelse eller to. Du kan tage på afbudsrejse, købe nyt fjernsyn eller tage på et lækkert spaophold. Det er fuldstændig op til dig, hvad du vil bruge pengene til. Ring til os på 78 77 20 68 mellem 9.30-11.30 og 12.30-16.00 i hverdagene eller skriv til os på info@vivus.dk. Kom i gang i dag – vi glæder os til at høre fra dig!

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora

Måske vil du også kunne lide...