Lån til uddannelse hos VIVUS

lån til uddannelse

Som studerende i Danmark oplever man ofte, at pengene ikke helt rækker til slutningen af måneden.

På trods af fordelagtige studiepriser, studierabatter og SU, oplever de fleste, at pengene hurtigt får ben at gå på sidst på måneden. Det hjælper heller ikke, når studiebøger, husleje og computer koster kassen, hvilket tager en stor del af SU’en.

Selvom du har et fedt studiejob, hvor du får en fed hyre, kan det ofte være svært at have råd til det hele – specielt i de store studiebyer såsom København, Århus, Odense eller Aalborg.

På trods af de ellers gode studievilkår i Danmark tyer de fleste derfor til et lån under uddannelsen. Hvis du overvejer et lån til uddannelsen, som de fleste, kan det komme i mange afskygninger og former.  I følgende indlæg fortæller vi dig, hvad du skal være særligt opmærksom på, hvis du overvejer et lån under din uddannelse. Det er nemlig vigtigt for os, VIVUS.DK, at du ved, hvad du går ind til, når du låner penge.

Lån til uddannelsen – 4 lånemuligheder

Hvis du er en af de mange studerende, der overvejer sine lånemuligheder, skal du ikke kigge længere. Overordnet set ser vi, at der findes 4 lånemuligheder til dig som studerende – både offline og online, alt afhængigt af, hvad du foretrækker:

  • Du låner til uddannelsen af dine forældre.
  • Du henvender dig i banken.
  • Gennem et SU-lån.
  • Lån gennem VIVUS.

Lån til uddannelse af dine forældre

Hvis dine forældre har luft nok i økonomien, kan du altid låne til uddannelsen hos dem. Det er nok den billigste løsning, da det ofte er rentefrit, mere fleksibelt og hurtigt. På trods af de gode lånevilkår, vil der nok være nogen, der ikke foretrækker denne løsning.

Nogen vil mene, at det ikke er en god idé at blande familie og økonomi sammen – specielt hvis lånets vilkår og tilbagebetaling ikke overholdes.

Hvis dette er aktuelt for dig, sørg da for at lave en god lånekontrakt. Dette giver en sikkerhed og konkret tidsplan for tilbagebetalingen af lånet, så I undgår misforståelser og splid.

Lån til uddannelse hos banken

Hvis du ikke er interesseret i at låne penge af familien, kan du altid henvende dig i banken. Låner du penge i banken, får du nogle ret gode vilkår.

Det er dog betinget af, om du overhovedet bliver godkendt til et lån – de sætter nemlig høje krav. Banken er notorisk dårlige til at låne penge ud, specielt hvis du har en lille økonomi som studerende.

Du kan dog forbedre dine muligheder for at låne hos banken, hvis du har en lille opsparing og lægger et realistisk budget. Det viser nemlig, at du kan klare dig på det budget, du har nu.

Lån til uddannelsen via et SU-lån

Staten har også deres helt eget finansieringsapparat, hvis du står og mangler lidt ekstra til uddannelsen. Du kan tage et SU-lån som et solidt supplement til uddannelsen. Du har to valgmuligheder, hvis du vil låne gennem din SU.

Den ene form for SU-lån giver dig en forhøjet SU-rate, hvor der tillægges et ekstra beløb månedligt. Du kan vælge helt op til omkring 3000 ekstra om måneden.

Den anden mulighed er målrettet dem, der skal studere et semester i udlandet. Der er tale om et såkaldt udlandsstudielån, der kan være helt op 100.000 kroner.

Generelt kan man sige, at denne lånemulighed giver god mening, hvis du skal bruge et lidt højere rådighedsbeløb månedligt eller finansiere et udlandsophold.

Lån til uddannelsen hos VIVUS

Hvis de ovenstående lånemuligheder med dertilhørende bøvl ikke giver mening for dig, kan du altid låne gennem os. Du kan tage et lån til uddannelse via et forbrugslån, som det vi udbyder hos VIVUS. Her undgår du gnidninger fra familien, afvisningen fra banken og den lange behandlingstid ved SU-lånet.

Vores lån er godt til den akutte udgift i forbindelse med studiet – det kunne være den nødvendige studiebog, nye computer eller noget helt tredje. Du kan nemlig låne både mindre beløb fra 2000,- op til 12000,- og større beløb fra 13000,- op til 75000,-

Er du interesseret i at høre mere om et lån til uddannelsen, skal du endelig bare række ud til os. Vi sidder klar til at behandle din henvendelse, både telefonisk og via e-mail. Fang os på 78 77 20 68 eller på info@vivus.dk, og få den nødvendige luft tilbage i økonomien i dag.

Måske vil du også kunne lide...

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Scroll to Top