4 myter om kviklån du skal kende!

Der er mange myter omkring kviklån, men de er sjældent bygget på fakta. Du kender måske nogle af dem, men her får du sandheden om de største myter.

1. Hvad med ÅOP? Er den ikke meget høj?

ÅOP  betyder årlige omkostninger i procent. ÅOP er en god måde at sammenligne forskellige kreditter, så længe de har en identisk løbetid. Hvis du tager en kredit med en løbetid på ét år og derover, så vil ÅOP give et godt billede af kredittens udgifter.

Men for den kortfristede kredit er det omvendt.

Samtidig indgår mange af de omkostninger, der er del af ÅOP, ikke i en kredit. Fordi en kredit er til kortfristet brug, vil du derfor ikke betale en hel årlig omkostning, som ÅOP på en kredit ellers angiver. Så selv hvis du opretholder en kreditaftale over 12 måneder, vil du langt fra betale en rente, der svarer til ÅOP, da vi ikke benytter os af renters rente.

Læs mere om renters rente 

2. Er kviklån kun til forbrug?

En kritik går på, at kreditten ikke dækker noget akut behov. Det er ikke rigtigt. Kredit kan nemlig være en oplagt mulighed, hvis du eksempelvis oplever en uforudset udgift. Det kunne være en tandlægeregning, der blev dyrere end forventet, eller en reparation af cyklen, så man slipper for at bruge penge på busser og tog. Kredit kan naturligvis også benyttes til forbrug, men dette forbrug behøver på ingen måde være hovedløst. Forestil dig, at du opdager et kortfristet, men godt tilbud med store besparelser. Har du ikke mulighed for at anskaffe pengene fra anden side, kan du benytte dig af en kredit, til at slå til på tilbuddet.

3. Er kviklån uigennemsigtigt?

Det er en kritik, som stadig findes, men som har meget lidt med virkeligheden at gøre. Den 1.januar 2015 blev Ankenævnet for Finansieringsselskaber, en ny klagemulighed, sat i gang. Formålet er at give forbrugeren en ny klageinstans, hvis du føler dig uretfærdigt behandlet.

Tager du udgangspunkt i VIVUS.DK, har vi ikke nogen skjulte renter eller gebyrer i forbindelse med vores kredit. Dem, der er registreret i RKI Experian eller Debitor Registret, kan ikke optage kredit hos os, og vi har udarbejdet en hel manual over ansvarlig långivning samt en række yderligere tiltag, der skal sikre forbrugerne en overskuelig og nem kredit.

Læs mere om Ankenævnet for Finansieringsselskaber

4. Låner kviklånsfirmaerne penge ud til alle?

Fjerde myte er, at kreditudbyderne ikke kreditvurdererderes kunder.
Det er sandt, at kravene for at tage en kortfristet kredit generelt er mindre strenge end i banken. Du skal f.eks. ikke stille sikkerhed for at optage kredit, men det er stadig vigtigt for kreditudbyderne at fastslå, om du er i stand til at betale tilbage.

For at optage kredit hos VIVUS.DK skal man for eksempel leve op til følgende regler:

  • 1. Være fyldt 20 år
  • 2. Ikke være registreret i RKI Experian
  • 3. Ikke være registreret i Debitorregisteret
  • 4. Ikke være under værgemål
  • 5. Ikke have en aktiv kredit hos os

Ud over disse betingelser gælder også:

  • Ansøgere fra 23 år og opefter kan maksimalt få en kredit på 6.000 kr. første gang
  • Beløbsgrænsen stiger langsomt, i takt med at du tilbagebetaler din kredit og viser ansvarlig låneadfærd.
  • Det maksimale kreditbeløb stiger for hvert tilbagebetalt kredit, men vil aldrig overstige 12.000 kr. for 23-80-årige.

Vi bruger også en intern kreditscore og arbejder på at indarbejde KreditStatus som en del af vores kreditvurdering.

Læs mere om vores interne kreditscore

 

 

 

Måske vil du også kunne lide...

Scroll to Top