September 11, 2018
/ Autor:
Mette

Ny på markedet vs. ny for dig

Ny på markedet vs. ny for dig

Nye gadgets, tech og gear er noget de fleste af os godt kan lide. På godt og ondt kommer der konstant ny elektronik på markedet. Din helt nye smartphone er nærmest outdatet bare et år senere. Oveni hatten kommer der, at priserne er blevet højere og højere. Især på de nyeste ting. Det kan være dyrt at være med på tech-bølgen! Men behøver du egentlig den nyeste nye?

Vi kigger lidt nærmere på et par af de nyeste tech-udgivelser. Samtidig kigger vi på, hvad du egentlig kan få for pengene, hvis du tager lillebroren i stedet.

Hvis du for eksempel har iPhone 6 nu – behøver du så købe iPhone X? Hvad får du egentlig for pengene, hvis du købte en 8 eller endda en 7?

Det kan stadig være en kæmpe opgradering for dig, selvom du ikke vælger den allernyeste model på markedet. Og så kan der endda være mange penge at spare!

smartphone

Smartphones:

Lad os starte med telefonerne. For de fleste af os er det oftest dem, der bliver skiftet ud. Faktisk skifter de fleste af os telefonen ud hvert andet år!

Men hvor ny behøver den egentlig at være?

Vi starter med at kigge på iPhones. Her sammenligner vi iPhone 7 med iPhone 8. For behøver du egentlig købe 8’eren, hvis du lige nu har en 6’er eller måske en endnu tidligere modeller?

Selvom der er 1 års forskel på iPhone 7 og 8, er de nemlig ikke så forskellige. Designet er stort set det samme, bagsiden er godt nok glas på 8’eren, men det er ikke noget man rigtig kan se.
8’eren er officielt hurtigere end 7’eren, men det er heller ikke meget, når telefonerne er i brug. Her kan du overveje, hvor vigtigt det er for dig, at app’en tager 2 sekunder at åbne fremfor 3.
Hvis du skal mærke rigtig forskel på kameraret, skal du op i 8 plus. 8’eren i sig selv har mere eller mindre samme kameraoplevelse som 7’eren.

Prisforskel:
iPhone 7 (32GB): 4.499,- vs. iPhone 8 (64GB): 5.699,-

Du sparer 1200,- ved at vælge 7’eren.

Nå, men hvad så med de, som ikke gider Apple. Hvilke telefoner skal man så kigge efter?
På Android-markedet er der langt flere modeller og mærker at vælge fra. Derfor kan du helt sikkert også finde rigtig mange fede, gode mobiler udover dem, vi nævner her.

Samsung er en af de helt store inden for Android. De er netop kommet på markedet med deres Samsung Galaxy S9. Men, skal du opgradere?

Det bliver kort og godt, for der er ikke den store forskel på de to.
Udenpå er S8 og S9 stort set ens. Det er svært at se, hvilken af de to, der er den nye. Man kan dog se forskel på kameraet, og den nye har da også fået en finger-scanner på bagsiden.
Den største forskel på de to modeller er kameraet. Både S8 og S9 er kendt for at have virkelig gode kameraer, så det er ikke sådan, at du decideret får et dårligt kamera i S8. Men der er sket en forbedring i S9, og det kan især ses på billeder, hvor der ikke er så meget lys.

Alt i alt: Ikke den store forskel på de to telefoner. Der er også kun 1 år i mellem.

Pris forskel:
Samsung Galaxy S8: 4.199,- vs.  S9: 5.399,-

Du sparer altså 1200,- ved at vælge S8 frem for S9.

piger bruger tablet

Tablets:

Efterhånden har alle en tablet. Familier med børn har endda flere, for det er tidligere og tidligere,  vi lærer at bruge dem.

Ligesom med mobilerne kommer der konstant nye tablets, og måske er din allerede forældet nu.

Apples iPads dominerer ranglisterne. iPad Pro 10.5 placerer sig som nummer 1 på bl.a. techradar.com
Men hvad får du hos den, som du ikke får hos Samsung Galaxy Tab 3 – som er nummer 4 på samme liste? Lad os tage et kig:

De to tablets har stort set samme størrelse. iPad fører her med en 2cm større skærm.
Til gengæld er Samsungs 40 gram lettere. Det svarer til to spsk. honning.

Det er altså ikke de store forskelle, men det er to faktorer, som er ret vigtige for os almindelige dødelige, når vi køber tablets. Spørgsmålet er, hvor vigtigt du synes det er.

Værd at vide om Samsungs model: Solid lyd, der sammenlignes med iPad pro’erne, super skærmkvalitet til din Netflix-streaming, en S Pen og holdbar, hurtig tablet med god batteritid. Der findes faktisk nyere Samsung-tablets, men eksperterne holder fortsat fast i denne som den bedste, da den også har en rigtig fin pris.

Værd at vide om Apples model: Super lyd, masser plads. Den er der ikke helt men næsten ift. at erstatte en bærbar fuldstændig.

Priser:
Samsung Galaxy Tab S3: 4.169,- til 5.499,-        iPad Pro 10.5: Fra 5.219,- til 8.149,-

Du sparer mellem 1.050 og 2.650,-

Så med mindre, at det er vigtigt for dig at have blære-retten i vennegruppen og at kunne fremvise det nyeste nye hver gang – så er der altså penge at spare og masser kvalitet i de forrige modeller.

konsol

Konsol:

For at favne bredt tager vi også en konsol med.
Har du ingen konsol, eller overvejer du en ny, er det værd at overveje, hvad du skal have.
Vi sammenligner her PlayStation 4 og PlayStation 4 Pro:

Der er tre primære forskellige på de to. Pro’en er hurtigere, har mere plads og så kan den vise dine spil i 4K (altså super god billedkvalitet). Det kan den almindelige ikke. De to kan dog spille de præcis samme spil, og underholdningsværdien er helt den samme! Hvis du ikke har et 4K tv (endnu), kan det jo faktisk også være lidt lige meget, om din konsol er i 4K.

Prisforskel:
PlayStation 4 Pro: 3.199,-  vs. PlayStation 4: Fra 2.199,-

Besparelse: 1.000,-

Du kan altså spare dig selv 1.000 kroner og spille de samme spil med samme underholdningsværdi.
Så med mindre, at du skal have mange spil liggende på maskinen, eller det virkelig skal gå stærkt, ja, så kan sagtens købe den ”almindelige” PlayStation.

Brug for hjælp?

Det er selvfølgelig helt op til dig, hvad du ønsker at opgradere til. Måske har du endda øjnene på noget helt andet end de ting, vi har haft med her. Uanset hvad det skal være, kan VIVUS måske hjælpe dig. Husk, at du kan låne fra 13000,- op til 75000,-.

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora

Måske vil du også kunne lide...