Styr på penge for unge

Styr på økonomien for ungdommen

En af de største udfordringer, hvis man er ung og flytter hjemmefra, er at få økonomien til at hænge sammen. Selv hvis man har boet alene i længere tid, kan det være svært at få styr på regningerne. Især hvis man ikke tjener så meget. Vi har samlet en række gode råd til, hvordan man passer på sine penge som ung.

Læg budget

Det lyder nok indlysende, men det er en god idé at starte med at gøre op, hvor mange penge du skal bruge hver måneden. Start med de faste udgifter: husleje, vand, varme, el, internet, fitness og så videre. Vurder derefter hvor mange penge du skal bruge på mad og andre nødvendige udgifter om måneden. Det kan være svært at vurdere præcist, især hvis man ikke har en helt stabil daglig rutine, men hellere sæt lidt for meget af end lidt for lidt.

Skab overskud

Med budgetteringen overstået har du dannet dig et overblik over, hvor meget overskud du har, eller hvor meget det kommer til at knibe med penge. Her bør du tage med i overvejelserne, at du helst ikke skal ende i 0 hver måned, men det er en rigtig god idé at lægge lidt penge til side. Det kan være, at du ikke har råd til rigtigt at spare op, men det er stadig fornuftigt at have lidt pengereserver til uforudsete ekstra udgifter.

Hvis budgettet ikke går op, er det nok en idé at overveje, om du kunne tjene flere penge. Hvis du er studerende, har du måske behov for et studiejob, eller måske er der mulighed for flere timer på arbejdet. Hvis det ikke er muligt at skaffe flere indtægter, må du begynde at forholde dig kritisk til dine udgifter. Hvad kan undværes? Gør det klart med dig selv, hvilke udgifter der er nødvendige, og hvilke du blot godt kan lide. Det kan være en hård beslutning, men det bliver hurtigt ubehageligt at leve, hvis der konstant er minus på kontoen.

VIVUS – lidt hjælp hvis det kniber

Vi håber, at disse råd kan hjælpe dig med at få en holdbar og fleksibel økonomi, men hvis det på et tidspunkt virkelig kniber, kan det være at du brug for hjælp. VIVUS tilbyder kortfristede lån online.

Du kan låne op til 6000,-. Dette kan være en hjælp, hvis du står i akutte pengeproblemer men med sikkerhed ved, at du kan betale tilbage om en måned. Undersøg dine lånemuligheder på https://www.vivus.dk/.

Måske vil du også kunne lide...

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Scroll to Top