May 6, 2015
/ Autor:
Mette

Optimér dit lån og få lavere omkostninger

Optimér dit lån og få lavere omkostninger

I løbet af dit liv vil du formentlig opleve, at der vil være måneder, hvor økonomien er mere presset end normalt. Måske har du endda allerede oplevet én eller flere sådanne måneder og ved gennem egen erfaring, at det kan være meget svært at planlægge sig ud af denne slags situationer.

Det er jo trods alt med god grund, at udgifter, der ikke er er en del af budgettet, kaldes for uforudsete udgifter, men hvilke muligheder har man, når disse ubehagelige overraskelser presser sig på?

Umiddelbart er det mest nærliggende svar, at du indledningsvis vil forhøre dig hos venner og familie.

Dette kan naturligvis virke indlysende, da venner og familie typisk vil stille et lån til rådighed for dig uden gebyrer, renteomkostninger og løbetid, hvilket giver dig ganske favorable lånebetingelser. Problemet består imidlertid i, at det ikke er altid, at man som privatperson kan undvære et par tusinde kroner – især, hvis behovet opstår med kort varsel.

I denne situation kan det være svært at identificere den mest hensigtsmæssige løsning til dit behov. Banken er naturligvis en mulighed, men at optage lån i banken er ofte besværligt, da det typisk kræver møder med din bankrådgiver, en gennemgang af dine privatøkonomiske forhold og sikkerhed for lånet – og selv da, er du ikke sikker på, at du findes egnet til at optage et lån.

Alt dette betyder, at banklån mangler den fleksibilitet og hastighed, som gør det muligt at tilpasse sådan et lån til dine specifikke behov.

Kortfristet, fleksibelt, billigt

Ser man på lånemarkedets alternativer, kan et lån fra en kortfristet låneudbyder være den mest hensigtsmæssige metode til at dække dine uforudsete udgifter, uanset om du skal bruge nogle ekstra penge til en vare, som er kommet på udsalg eller til udgifter, som er kommet bag på dig.

Det er blandt andet fordi, at et kortfristet lån typisk binder dig i en kortere periode, hvorimod banken normalt binder dig i længere perioder. Når du har identificeret dit lånebehov, er næste skridt derfor at finde en låneudbyder, som kan dække dette behov, og som er gennemsigtig, nem og billig.

Vores lån

Vælger du at finansiere dit behov ved hjælp af et lån fra VIVUS, får du en af markedets billigste priser.

Et lån hos os koster nemlig en flad rente på 1,9% for lånebeløb over 2000,- pr. måned.

ÅOP’en på 24,9 % er ikke udtryk for prisen på vores lån, da ÅOP medregner renters rente, hvilket vi ikke pålægger dit lån, samt at ÅOP’en ikke indeholder skattefradrag, hvor du får omkring 1/3 af dine betalte renter til os tilbage i skat året efter via din årsopgørelse.

Ovenstående resulterer altså i, at ÅOP ikke giver dig et tydeligt billede af de reelle omkostninger ved at låne hos os. Skulle du vælge at låne hos os i et år, hvilket vi ikke kan anbefale, vil ÅOP svare til godt 23,12%*. Dette er imidlertid heller ikke din reelle omkostning for at låne hos os, da renteudgifterne som nævnt er fradragsberettigede. Den konkrete sats varierer, men hvis vi tager udgangspunkt i, at du får cirka 1/3 tilbage, vil de reelle, årlige omkostninger i forbindelse med vores lån svare til ca. 15,34%**.

Hvis alle disse procentsatser virker uoverskuelige betyder det i praksis, at det efter dit skattefradrag koster ca. 0 kr. og 84 øre at låne 2000 kr. pr. dag***.

LÆS MERE OM ÅOP

Optimér dit lån hos os

Låner du til dårligere vilkår, end vi kan tilbyde dig, er der altså god idé i at omlægge dit lån til en låneaftale hos os, såfremt dette er muligt i forhold til aftalen med din nuværende låneudbyder og afhængigt af din nuværende aftale.

Ved at omlægge dit lån kan du i mange tilfælde nemlig spare penge og herved reducere dine omkostninger.

Hos os kan du låne mindre beløb fra 2000,- op til 12000,- eller du kan låne større beløb fra 13000,- op til 75000,-.

Vi mener, at det skal være så nemt, overskueligt og behageligt som muligt, når du ønsker at låne penge. Netop derfor finder du aldrig nogle skjulte omkostninger, oprettelsesgebyrer, variable renter osv., når du låner mindre beløb hos os. Med vores låneberegner, som du kan finde overalt på vores hjemmeside, tager det et øjeblik at foretage de komplicerede renteberegninger, og du har herigennem altid fuldt overblik over, hvad det koster at låne hos os.

Den pris, du ser på låneberegneren, er nemlig den pris, du betaler.

* Et lån hos os koster 1,9% for 30 dage. ”1,9 %” / ”30 dage” * ”365 dage / år” = 23,12 % / år

** ”23,12 %” – ( ” 23,12 %” * 1 / 3 ) = 15,34 %

*** ”15,34,2 %” / ”365 dage” * ”2000 kr.”= 0,84 kr. / dag

**** “23,12 %” / “365 dage” * “2000 kr.” = 1,27 kr./dag

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora

Måske vil du også kunne lide...