March 26, 2019
/ Autor:
Mette

Påske Getaway - Udnyt helligdagene og tag afsted

Påske Getaway - Udnyt helligdagene og tag afsted

Påsken er en alletiders undskyldning til at tage lidt ud af landet. Foråret er i luften, så de fleste steder har godt vejr og nå ja, godt humør.

Der er masser helligdage at gøre godt med, så du skal ikke engang tage særlig meget fri fra arbejde eller studie!

Påsken er dog også en af de dyreste tidspunkter at rejse på – med mindre du da kender alle de gode tricks og rejsesteder.

Heldigvis har vi kigget lidt på, hvor du kan komme hen i påsken, hvis du er lidt sent ude og ikke er multimillionær…

Først og fremmest..

Det allerførste du skal, når du sådan vil ud og rejse, er at finde ud af, hvor du vil hen.
Det er ikke sikkert du bare frit kan vælge – for der er jo altså noget forskel i prisen. Så kig på, hvad du har råd til, og derefter hvad du kan få for de penge.

Når du har fundet din destination, ja så skal der bookes billet. Skal du med fly, tog, bus eller måske køre selv? Ja, du skal jo ikke booke din egen bil, men skal du låne af nogle andre eller leje en, så skal det til at arrangeres.

Next up; bolig. Skal der bookes hotel, hostel eller måske privat? Husk at tjekke sider som Airbnb, hvor du tit kan få rigtig gode steder at bo, ofte endda billigere end hotel.
Der er også mulighed for at bytte bolig. Gå på Facebook og lav lidt research. Hvis du eksempelvis skal til New York, så er der Facebook-grupper for danskere, som bor i byen, og mange af dem skal hjem i påsken selv. Så kan I bytte lejlighed. Den model tager noget længere tid ift. at sidde og undersøge, svartid osv., men selve opholdet vil jo så være gratis.

Turen går til

Hvis du har brug for lidt inspiration, så kig med her. Vi kigger lidt på, hvilke muligheder der er og de mange forskellige typer af ferier. Vi holder os dog til de mest populære ferietyper ved påsketid, så der findes altså meget mere end du ser her. Husk, det er din ferie og i sidste ende helt dine valg.

Storbyferie:

Storbyer kan man altid besøge. Og det kan altid gøres relativt billigt. Er du sent ude, skal du nok være opmærksom på, at de gode flytider er taget. Men er man ligeglad med det – ja, så der masser muligheder. Lavprisselskaberne har typisk flere daglige afgange til og fra byer som London og Berlin.

Men men, skal det være en flyver? Du kan jo kaste dig ud i tog. Toget går direkte fra Københavns og Aarhus Hovedbanegård og til Hamborg eksempelvis. Du kan også lave en lidt kortere tur og smutte til Malmø – der er også direkte tog. Så kan du endda tage på en mere miljøvenlig påsketur!

Storbyer kan man altid besøge. Og det kan altid gøres relativt billigt. Er du sent ude, skal du nok være opmærksom på, at de gode flytider er taget. Men er man ligeglad med det – ja, så der masser muligheder. Lavprisselskaberne har typisk flere daglige afgange til og fra byer som London og Berlin.

Men men, skal det være en flyver? Du kan jo kaste dig ud i tog. Toget går direkte fra Københavns og Aarhus Hovedbanegård og til Hamborg eksempelvis. Du kan også lave en lidt kortere tur og smutte til Malmø – der er også direkte tog. Så kan du endda tage på en mere miljøvenlig påsketur!

Vær dog lige opmærksom på, at Danmark jo ikke er det eneste land, der holder påske. Derfor kan det altså være, at du vil opleve dage, hvor butikkerne er lukket pga. helligdage. Det er værd lige at tjekke, før du tager afsted. Det er jo ærgerligt at have planlagt den store shoppetur kun for at finde ud af, alle butikkerne er lukkede, mens I er der.

Afbudsrejser:
Afbudsrejser findes hele året og de er (næsten) altid rimelig billige.
Du kan finde rejser til de fleste destinationer, men mange af dem er sydpå.

I skrivende stund kan du fx komme 8 dage til Mallorca for 2.298,- pr person. Og det altså inkl. både hotel og fly. Det tilbud har vi fundet hos TUI.

For at finde din afbudsrejse skal du egentlig bare søge på ordet. De fleste store rejseselskaber, f.eks. TUI, har deres eget søgesystem på hjemmesiden, men ellers findes også større sider som afbudsrejser.dk, hvor du indtaster hvornår du vil afsted og hvortil, så får du lidt at vælge imellem. De har faktisk gjort det så smart, at du enten kan vælge en specifik destination eller vælge en kategori som ‘sol og varme’.


Lige det sidste

Når nu du eller I er kommet afsted, så stopper udgifterne jo ikke.
Husk at medregne i planen udgift til transport til og fra lufthavn/banegård. Husk også mad og drikke og måske endnu vigtigere; lommepenge.

Det er ikke sjovt at være på ferie, hvis man ikke kan købe sig en is engang imellem eller en lille souvenir. Der skal vel også sendes et postkort hjem til mormor.


10 hurtige sparetips til ferien


Penge sparet er penge tjent, som man siger. Her kommer 10 hurtige sparetips til din rejse:

 • Tag madpakke med selv.
  Mange tror, man ikke må have mad med i lufthavnen, fordi man ikke må have drikkevarer med. Men det passer ikke. Du må gerne have din egen madpakke med. Så smør sandwichen hjemmefra, eller pak slikket og chips hjemmefra. Så slipper du for dyr lufthavnsmad.

  Tippet gælder også på selve rejsen. Smør frokosten selv eller køb morgenmad i det lokale supermarked. Så sparer du penge på dyr brunch og frokostrestauranter og kan måske nøjes med at spise aftensmad ude
 • Tag drikkedunk med
  En tom drikkedunk eller en gammel vandflaske er god lige at have med i tasken. Den kan du nemlig helt gratis fylde op i lufthavnen, når du er kommet forbi security. Og så sparer du på dyr kildevand – hvilket jo både er godt for din pengepung men også for miljøet.

  Det gælder også, når du er afsted på turen. Fyld drikkedunken før du tager afsted om morgenen – hvis du altså er på ferie et sted, hvor man godt kan drikke vand direkte fra hanen. (Er du i tvivl, så spørg på hotellet eller den vært, du bor hos/lejer af)

 • Udnyt rabatterne
  Når du er afsted, så husk at holde øje med rabatter. Mange turistattraktioner som fx museer har faktisk rabatter både for børn, studerende og pensionister. Hvis du er, eller har nogen med der er, en af dem – så husk at få din rabat!
  Studierabatter findes også på mange restauranter og tøjbutikker. Akkurat ligesom herhjemme
 • Saml point
  Ja, loyalitetsprogrammer, som det hedder, er mere og mere populære. Og du kan samle point på næsten hvad som helst i dag. Når det gælder rejser, er der rigtig mange gode medlemsskaber at have, som er ganske gratis at melde sig i.
  Der er fx: Hotels.com (hver 10. Overnatning er gratis) eller Norwegian Rewards (hver gang du flyver, optjener du point, som du kan købe nye flybilletter med)

 • Pak let, spar bagagen
  Hvis du er lidt god til at pakke, så kan du måske have alt dit grej i en taske, der kan gå som håndbagage. Mange lavprisselskaber tager ekstra gebyr, hvis du skal checke bagage ind. Så hvis du ikke behøver det, så sparer du ofte en del hundrede kroner.

 • Tag chancen, lad vær at reservere plads
  Til de modige kan man spare penge her. Det gælder både fly og tog.
  I flyet er worst case, at du ikke kommer til at sidde sammen med dem, du skal flyve med. Men hvis det er korte strækninger gør det måske ikke så meget?
  I tog er det lidt mere risky, for du kan faktisk risikere slet ikke at have en plads. Og der er altså langt til Hamborg, hvis du skal stå op hele vejen. Men skal du til Malmø, så kan det godt lade sig gøre.
  Vær opmærksom på, at nogle gange SKAL du reservere en plads, og så har du jo så intet valg.

 • Undgå turistfælderne
  Vi kender det allesammen – også fra herhjemme. Priserne er bare lidt højere på restauranter og caféer, som ligger tæt på de store turistattraktioner. Lad fx være med at købe din frokost lige foran Eiffeltårnet.
  Tjek hjemmefra, hvor der er gode steder. Længere nede fortæller vi mere om, hvordan du nemt kan søge på det. Så undgår du dyre turistfælder og hele den der akutte situation med, at man bare skal have mad NU og falder i den ‘første og den bedste’-fælden.

 • Book hjemmefra
  Skal du ind på en af de helt store turistattraktioner i byen? – Eiffeltårnet i Paris, Colosseum i Rom, Rigsdagsbygningen i Berlin osv. Så book hjemmefra.
  Det er for det første ofte billigere, men du kan også springe den lange billetkø over, når du skal derind.

 • Tænk som en lokal
  Hvis du tænker som en lokal og er lidt åben for at spørge nogen, når du kommer frem, så kan du faktisk finde guldkorn ved at trække på de lokales tips. Hvis du tænker på din egen by, og hvad du ville foreslå en turist at lave, så er mange af svarene ofte gratis. Det koster ikke noget at gå ned og se den hyggelige lokale park. Eller at gå tur langs søerne.
  Spørg nogen, når du kommer frem om de har gode idéer til, hvad du skal opleve.

 • Google, Facebook, Instagram, Pinterest..
  Alle de gode sider har tusindvis af tips og tricks til der, hvor du skal hen. Det er uanset, om du skal til en af de helt store byer, eller til en l mindre flække. Der er altid nogen, der har været der, og som deler ud af tips og tricks. Hvis du bare søger på ‘10 things to do in…’ så kommer der masser lister op. Ligeledes med ‘10 places to eat in..’. Men prøv at gå væk fra sider som Trustpilot og TripAdvisor – ikke fordi, der er noget galt med dem, men her får du de mest populære steder. Og det ved de godt! De bliver altså transformeret til turistfælder, og så stiger priserne. Så besøg nogle små blogs og Instagram-profiler med fine billeder. Det er der, guldkornene gemmer sig.

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora

Måske vil du også kunne lide...