Sådan optager du et indskudslån

Sådan optager du et indskudslån

Når tiden kommer, og man skal flytte, er det altid dejligt at have forudbetalt nogle måneders leje i den bolig, man har boet i. På den måde har man tid til at spare op til det indskud, der skal betales for den nye lejlighed.

Men hvad gør man som førstegangslejer? Læs videre og bliv klogere på, hvordan du kan optage et indskudslån forskellige steder.

Indskudslån er lån til depositum

Der findes flere måder at indsamle penge eller tage et lån til depositum for din kommende lejlighed. Har du ikke en opsparing eller forældre og venner, du kan låne fra, kan du altid ansøge om et indskudslån.

Indskudslån kan, afhængigt af din situation, fås på 3 måder:

  • Beboerindskudslån hos kommunen
  • Indskudslån i banken
  • Lån til depositum hos en online låneudbyder


Hér vil vi gennemgå dem ét for ét.

Lån til indskud hos kommunen – beboerindskudslån

For at optage et lån til indskud hos kommunen, skal der være tale om, at du flytter i en kommunal almenbolig. Har du stået i kø for at få en lejlighed og endelig fået et tilbud – lån til indskud hos kommunen. Det kan tage flere uger, men du får et godt indskudslån.

Hos kommunen har de følgende krav til ansøgere om lån til indskud:

  • Den samlede årsindkomst for sin husstand må ikke være højere end 241.164 kr. (2018), hvis du vil have et lån til indskud hos kommunen.
  • Har du børn, kan indkomstgrænsen forhøjes med 42.300 kroner (2018) for hvert barn du har. Så har du en højere chance for at få et indskudslån. Det er dog en betingelse, at alle de børn bor i samme husstand, og at der er tale om maksimalt fire børn.
  • Hvis du skal flytte i et enkeltværelse, kan du også få et lån til indskud hos kommunen. For at få et beboerindskudslån må din årsindkomst ikke være højere end 163.359 kr. (2018). Har du børn, kan denne grænse højnes på den samme måde, som før.


Lyder det som en god løsning? Lån til indskud hos kommunen og få det overstået. Er det ikke en almenbolig, du skal bruge et indskudslån til, så er der andre lån til boligindskud, du kan overveje.

Lån til boligindskud i din bank

Banker kan tilbyde ganske gode renteaftaler på lån til boligindskud. De er også hurtigere end kommunen – det tager op til 14 dage at blive godkendt til et lån til indskud i en lejlighed.

På den anden side, hvis du er studerende eller har en ustabil indkomst, kan det være svært at få et indskudslån i banken.


Har du dog stabile indtægter og kan se, at du godt vil kunne spare op til et boligindskud, hvis du havde længere tid til det, så kan du sagtens søge om lån til boligindskud i din bank.

Beboerindskudslån online

Har din bank sagt nej til din ansøgning om lån til indskud? Som den sidste udvej kan du prøve at søge om beboerindskudslån hos en online lånudbyder.

Det tager meget kort tid at optage et indskudslån online, men man skal bruge lang tid på at undersøge lånudbydere og finde det billigste indskudslån.

Når du søger på beboerindskudslån online, virker det som, at der ikke er mange muligheder. Bare rolig, det skyldes, at de ikke hedder indskudslån eller beboerindskudslån online.

Siden online lånudbydere ikke tager sikkerhed i din bolig, kalder de det heller ikke for boligindskudslån. Det, du skal kigge efter, er forbrugslån og kassekreditter.


Så kan du optage et almindeligt lån og bruge det som indskudslån. Dermed kan du også låne penge til forudbetaling af leje og evt. flytteomkostninger.

For at opsummere…

Sådan ser dine muligheder for indskudslån ud:

  • Lån til boligindskud hos din familie og venner – det er både billigst og hurtigst.
  • Lån til indskud hos kommunen – det er næstbilligst, men tager lang tid og stiller mange krav for at få et beboerindskudslån.
  • Lån til depositum i banken – ganske billigt, tager op til 2 uger og stiller krav om god økonomi.
  • Lån online og brug pengene som indskudslån – ikke så billigt, men stiller meget få krav og optages lynhurtigt. Det, der tager tid, er at finde det billigste indskudslån.

Vi håber, du er blevet klogere på indskudslån, og tillykke med din nye lejlighed!

Måske vil du også kunne lide...