Sådan får du en bedre økonomi som enlig forsørger

Sådan får du en bedre økonomi som enlig forsørger

Som enlig forsørger skal man, ud over børnene, også passe sit arbejde, sit hjem og sin omgangskreds. Der er kun 24 timer i døgnet og masser af bekymringer, om man slår til eller ej. Økonomi behøver imidlertid ikke være en af dem. I denne artikel giver vi dig tips til en bedre økonomi som enlig forsørger.

Sådan får du en bedre økonomi som enlig forsørger

Sådan får du en bedre økonomi som enlig forsørger

Som enlig forsøger for små børn har man nok af bekymringer, om man slår til som forælder og kan give sine børn en opvækst, der er rig på kærlighed og oplevelser. Ofte er det ikke hjerterum, der mangler, men derimod den enlige forsørgers økonomi, der er stram.

Typisk kan det også være vanskeligt at supplere sin indtægt, da man både skal hente børn, passe hjemmet og putte børnene, når man endelig har sent fri efter en lang arbejdsdag. I dette indlæg giver VIVUS dig nogle enkle råd til, hvordan du får lidt mere luft i familiebudgettet.

Apropos familiebudgettet…

..så skynd dig at få lagt et, hvis du ikke allerede har gjort det. Uden et budget har du ikke overblik over, hvor meget du reelt får ind hver måned, og hvad du bruger dine penge på. Et familiebudget giver dig overblik over dine indtægter og udgifter. Du kan straks se hvilke poster, du kan spare penge på.

Søg et legat

Ja, du læste rigtigt! Der findes legater, som er forbeholdt enlige forsørgere med en stram økonomi. På legatmidler.dk kan du se en liste over de private fonde, der hvert år uddeler legater til trængte personer. Du kan søge et legat til forskellige formål. Hvis det er barnet, der gerne vil på udvekslingsophold i USA, kan det i mange tilfælde godt betale sig at skrive en skarp, motiveret ansøgning.

Vil du sætte arbejdet lidt mere i system, så kan du låne Legathåndbogen og Vejviser til Legater og Fonde på biblioteket.

Bidrag og tilskud

Har du styr på alle de bidrag og tilskud, du er berettiget til som enlig forsøger? Foruden børnebidraget fra barnets anden forælder, kan du få økonomisk tilskud til betaling af daginstitution, støtte til særlige begivenheder i barnets liv, boligstøtte, forsørgertillæg, hvis du er under uddannelse mm. Du kan få et overblik over alle de bidrag og tilskud, som staten giver på Borger.dk.

Måske vil du også kunne lide...

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Scroll to Top