Sådan reducerer du omkostningerne på dit lån

Sådan reducerer du omkostninger ved lån

De fleste er nok bekendt med, at det er muligt at reducere omkostningerne på et banklån, men ikke mange ved, at det tillige er muligt at reducere omkostningerne ved et kortfristet lån. Det kan til dels skyldes, at løbetiden er relativt kort, samt at lånebeløbet er forholdsvis lavt, og derfor tænker du måske ikke i de baner. Hvis du vil vide mere om at recudere omkostningerne ved lån, kan du læse med her.

Sådan sparer du omkostninger ved lån

Hos os er det muligt at reducere omkostningen på dit lån. Du kan ikke ændre på lånebeløbet, efter du har optaget lånet, men til gengæld kan du reducere renteomkostningerne på dit lån ved at tilbagebetale det før tid. Har du alligevel pengene til rådighed, er der således ingen grund til at vente til løbetidens udløb med at betale pengene tilbage.

Nøglen til at spare omkostninger på et kortfristet lån skal således findes i renteomkostningerne. Nedenfor følger et konkret eksempel:


Du har lånt 1.000 kr. med en oprindelig løbetid på 30 dage. Mod forventning har du pengene i hænde efter 20 dage og betaler derfor lånet tilbage. Således har du sparet 10 dages renteomkostninger. Hos os koster det 6,33 kr. om dagen at låne 1.000 kr. i 30 dage. Du sparer altså:

 

6,33 kr.*10 dage = 63,30 kr.

 

Den oprindelige pris for dit lån var 1.190 kr.. Denne er nu reduceret til:

 

1.190 kr. – 63,30 = 1.126,70 kr.

 


Det konkrete eksempel virker måske ikke som den helt store besparelse, hvilket det i sig selv heller ikke er. Det er dog altid dumt at være en besparelse foruden, hvorfor du ligeså godt kan tage det med, du kan få.

Dertil kommer, at lånebeløbet i eksemplet er relativt lavt. Idet størrelsen på besparelsen følger lånebeløbets størrelse, er der selvsagt flere penge at spare, hvis du har lånt mere end 1.000 kr.

Har VIVUS.DK lån uden omkostninger?

Har du ikke før optaget lån hos os, kan vi tilbyde dig 50% rabat i op til 30 dage.

Er du fyldt 20 år, kan du låne op til 6.000 kr. ved første lån. Vi tilbyder som sagt halv pris til alle  vores førstegangslånere og tilbyder alle kunder et kviklån som er 100 % gennemsigtigt og helt uden ubehagelige overraskelser.

Er du ikke førstegangslåner kan du med fordel anvende vores inkorporerede låneberegner til at danne dig et overblik den reelle omkostning på dit lån. Her kan du også kortlægge, hvad et givent lånebeløb koster med forskellig løbetid. På den måde kan du trække disse omkostninger fra hinanden og derved identificere besparelsen ved at betale det givne lån tilbage før tid.

Prøv vores låneberegner her

Kreditbeløb 6000,- Løbetid 12 mdr. Samlede kreditomk. 7908,- Mdl. maxydelse 1716,- Samlet tilbagebetaling 13908,- ÅOP 816,67% Debitorrente/årligt fast: 243,3%. 14 dages fortrydelsesret på kreditaftalen. Alder 20+

Måske vil du også kunne lide...