August 19, 2019
/ Autor:
Mette

Skolestart - De her ting får du brug for

Skolestart - De her ting får du brug for

Skolestarten er over os og det kan mærkes! Det ses i butikkerne, du ser reklamerne på nettet. Dine børn er måske også lidt spændte. Og det gælder faktisk uanset, om de skal starte i skole for første gang eller bare starte op igen efter en god, lang sommerferie.

En ting er, at skulle blive klar mentalt. Er du og dit barn friske igen fra ferien? Har I vænnet jer til at stå op om morgenen igen og tidligt i seng? Det kan tage sin tid at justere tilbage efter feriemode.

En anden ting er at være klar med det rigtige gear. Har I skoletasken? Har I penalhuset?
Hvad skal man i det hele taget have for at være klar til skolestart?

Skoletaske

Ja, vi kan ikke komme udenom, at dit barn nok skal have nogle ting med hver dag.
Heldigvis er der ikke helt så mange bøger i dag, som der var engang, da langt de fleste jo kører størstedelen digitalt. Altså på iPads eller computere.

Men, der skal stadig noget i tasken. Det kan være madpakken, det kan være en drikkedunk. Det kan også være der skal opladere med til alt det tech. Måske noget tøj til idrætstimen.

Engang i mellem skal der måske også kunne være en bog eller to. Måske også et hæfte, hvor der kan tegnes og skrives i.

Den rigtige skoletaske skal kunne to ting først og fremmest: Den skal kunne rumme alle tingene. Og så skal den være sej! Lad endelig dit barn være med til at vælge, hvilken skoletaske, det skal være.

Tech

Som sagt, kommer der mere og mere tech i skolerne i dag. Det er lidt forskelligt, hvor tidligt det starter og hvad det er for noget tech.

Men måske er der tale om iPads. Husk at finde ud af, om der skal et cover til.
Det gælder sådan set også, hvis det skal være en computer. Det er måske en god ide, at få et etui til.

Når der er tale om tech, så er der også en række ting, der er gode at få på sin computer eller tablet.

I forbindelse med skolestart og skole generelt, kan Word være en god ting at anskaffe sig. Det er desværre ikke gratis, men skal tilkøbes.
Nogle computere kommer allerede med Word installeret, og så behøver du jo ikke ud og købe det, men det gør Apple produkter ikke (dvs. iPads eller Mac computere)

Der findes programmer som Google Docs (ligesom Word) eller Google Sheets (som Excell). De er gratis. Men tal med skolen eller læreren om det er okay at bruge det i stedet for.

Det er også en god ide, at have en ordbog. Det kan heldigvis også fås digitalt nu. Det kan eksempelvis være Gyldendals Ordbog – den fås også digitalt.

Hvis dit barn skal til at have engelsk, så kan man også installere apps som ‘Grammarly’. Den hjælper til at tjekke teskter igennem for stavefejl og gramatik fejl på engelsk.

Bøger

Skolestart betyder nye bøger. Uanset om de er i god gammeldags papirform, eller det er e-bøger, der skal til iPad’en.

I folkeskolerne er bøger gratis. Så det bør ikke være noget, du skal bekymre dig om. Men tjek altid, om der er nye bøger ved skolestart og om du skal stå for at anskaffe nogle af dem.

Transport

Ja, man skal jo frem og tilbage til skolen på en eller anden måde.

Alt efter, hvor langt fra skolen I bor og alderen på dit barn, er der jo forskellige muligheder.

Få undersøgt, om I kan cykle – og om det skal være sammen eller dit barn kan gøre det alene.
Ellers tjek, hvilke muligheder der er med offentlig transport.

Er der meget langt til skole, kan det være I skal kigge på at køre dertil. Men undersøg det gerne lidt på forhånd, så I ikke står med det dilemma på dagen for skolestart.

Nogle er så heldige, at bo så tæt på skolen, at de kan gå. Er I også det? Fedt! Så gå sammen de første par gange, og når dit barn er gammel nok, kan han eller hun jo gå alene.

Alt det andet til skolestart

Nu har vi talt lidt om tasker, bøger, tech. Men der skal mange småting til, for at være helt klar til skolestart.

Husk at hav en madkasse og en drikkedunk til dit barn. Så kan madpakken nemt komme med!  

Husk også at få et penalhus – og selvfølgelig at have alle de rigtige ting i. Alt efter, hvad klasse dit barn skal starte i efter skolestart, skal der måske være forskellige ting i.

I begynderklassen er behovet for farver og tuscher måske større end i 5. Klasse.

Skolestart nu

Hvis du er i tvivl om nogle ting i forbindelse med dit barns skolestart, så ræk ud. Du kan starte med at kontakte familie og venner, som har børn, der har startet i skolen.

Hvis det ikke er en mulighed for dig, kan du kontakte skolen direkte. De kan helt sikkert guide dig.

Det vigtigste at huske, for en god skolestart, er at gå hele oplevelsen positivt i møde. For både dig og dit barn er det vigtigt at være positive omkring den nye skole, lærerne, de andre elever og hele oplevelsen. På den måde bliver skolestarten bedst for alle.

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora

Måske vil du også kunne lide...