June 25, 2018
/ Autor:
Mette

Sommer Blog: Din guide til billig sommerferie

Sommer Blog: Din guide til billig sommerferie

Sommermånederne er over os, og rejsefeberen stiger. Vi drømmer alle sammen om at komme ud at rejse. Hvadend det er storbyferie, badeferie, aktiv ferie eller måske noget helt andet.
Spørgsmålet er så bare, om det kan forsvares med en rejse rent økonomisk? Kan man overhovedet holde billig sommerferie?

Vi tager et kig på forskellige måder, man kan booke en ferie på. En ferie behøver nemlig ikke at koste en bondegård, så måske kan du alligevel komme afsted!

For mange er det dog svært at finde rundt i alle de mange tilbud og termer – afbudsrejser, all inclusive, last minute. Hvad betyder det, og hvordan gør man?

Her får du en introduktion til forskellige måder, man kan rejse på og hjælp til at se, om det er noget for dig. Pak kufferten – så tager vi afsted!

Afbudsrejser

Kvinde på billig sommerferie

Den ligger jo lige til højrebenet. Afbudsrejser er selvfølgeligt meget billigere end alle mulige andre former for rejser. Men hvad går det nærmere ud på?

Afbudsrejser kan i virkeligheden betegnes som en form for ‘rester’. Det er rejser, som selskaberne ikke har fået solgt. Og det er jo bedre at sælge rejsen for 1000 kr. end slet ikke at få den solgt.

Hvornår skal man købe sin afbudsrejse?

Modsat andre rejsesituationer, gælder det ved afbudsrejser om at bestille rejsen så tæt på afrejsedatoen som muligt. Jo tættere du kommer på, jo billigere er det.

Vejret kan også spille en rolle. Hvis solen skinner herhjemme, falder priserne faktisk. Hvis det regner, stiger de. Tænker man sig lidt om, så giver det jo faktisk god mening. Når vejret er dårligt herhjemme, så er der flere og flere, der vil rejse væk. Derfor kan rejserne blive solgt til en højere pris.

Er der overhovedet nogle ulemper så?

Ja, helt perfekt er der vist intet her i verden, der er.
Ulempen ved afbudsrejser er, at du ikke altid frit kan vælge destination. Der er nogle specifikke tilbud eller pakker lavet på forhånd, og det er dem, du kan vælge ud fra. Tit kan man heller ikke selv vælge sit hotel.
Men er man åben og indstillet på en billig ferie, så er en afbudsrejse helt sikkert en mulighed.

Mere nysgerrig? Du kan få mere at vide om afbudsrejser lige her, hvor vi kigger lidt nærmere på det hele.

All Inclusive

børn nyder all inclusive på billig sommerferie

Hvis du har et fast budget eller bare godt kan lide, at alt er ordnet for dig på forhånd, så skal du måske overveje all inclusive.

Når rejsen, hotellet og det hele er betalt, så behøver du faktisk ikke at foretage dig mere. Med all inclusive er maden betalt for – tit også drikkevarer og endda is til ungerne (eller dig selv). Det er mest noget, der bruges på charterrejser og sydlands destinationer.

Så ved du altså inden afrejse, hvad din ferie har kostet og skal faktisk ‘kun’ bruge lommepenge til souvenirs, ture og udstyr – altså, badetøj, solcreme osv.

All inclusive kan i mange tilfælde også tilføjes til afbudsrejser for et ekstra tillæg. Det kan være værd at overveje.

Bliv klogere på all inclusive her,  i vores blogindlæg om selv samme emne.

Staycation

Staycation er billig sommerferie

En anden tendens i ferie perioderne er staycation. Det bliver mere og mere populært at holde ferie i eget land eller egen by. Det kan gøres på flere måder – all in, med hotel, middag, morgenmadsbuffet, spa og det hele. Eller det kan gøres hos en selv – sluk mobilerne, tænd for grillen og ‘leg sommerhus’.

All in

Den ultimative staycation er med det hele. Fuldstændig, som rejste du til et andet sted. Du booker hotel, får tjekket ind og så er det ud og se byen.

Alt efter, hvor du er taget hen, hvornår og hvad du helt generelt er til, kan dagen jo bruges forskelligt.
Måske skal der shoppes, måske skal der bades, måske skal du på museum eller måske noget helt andet. Mulighederne er der masser af!

Leg sommerhus

Ja, leg ikke lej. Bliv hjemme, men gør alt det, I ville have gjort, hvis I var i sommerhus.
Spis ekstra god morgenmad, måske lidt senere end I plejer. Gå en tur ned i is-kiosken. Sid med benene oppe og læs en bog, eller hyg med en god film på sofaen.

Som bonus har mange sommerhuse intet eller i hvert tilfælde dårligt netværk, så sluk telefonerne og nyd ferie stemningen.

Turist i egen by

Alle byer har noget historie. Ofte har man ikke rigtig set, hvad ens egen by har at byde på kulturelt og historisk. Tænk, som en turist og prøv alle de nye ting.

Få flere fif og inspiration til din staycation her, i vores staycation blogindlæg.

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora

Måske vil du også kunne lide...