Spar penge i dagligdagen

Opsparing

Synes du, det er svært at spare penge? Med ganske få manøvrer i hverdagen kan du få et større økonomisk råderum, som du kan bruge på vigtigere ting i livet. Vil I gerne bo i noget større eller have råd til drømmeferien, giver det god mening at læse dette indlæg.

Spar penge i dagligdagen

I Danmark er vi så heldige, at vi ofte har rigtig mange valgmuligheder, når vi skal købe en ting eller en serviceydelse. Takket være de frie markeder og den fri konkurrence kan vi foretage en grundig evaluering af de forskellige tilbud og vælge det rigtige for os. Når det er sagt, er der dog rigtig mange ukritiske forbrugere, der ikke får sat sig godt nok ind i tingene, inden de bruger deres penge. Det gør sig fx gældende, når man vælger et mobilabonnement, køber nyt tøj, spiser og drikker ude i byen m.m. Der kan være mange penge at spare ved at tænke sig om og bruge sin fornuft. I dette indlæg giver VIVUS.DK flere bud på, hvordan du kan få endnu bedre styr på din økonomi.

Ingen ulemper ved at gå

At gå og cykle i stedet for at køre bil eller bruge offentlig transport er måske et af verdens bedste sparetips. Dels bruger du hverken penge på brændstof eller busbilletter, dels får du motion. Det er medvirkende til at give dig fysisk velvære og holde dig i god form. Du kan altså undervejs glæde dig over du gør noget godt for din krop, din pengepung og for miljøet. Det er en tripple win!

Man kan også argumentere for, at en rask gåtur om dagen eller en cykeltur kan spare dig for et fitnessabonnement. Det bidrager under alle omstændigheder til et bedre helbred.

Tænk langt og køb stort

En af de største poster i budgettet er udgifter til mad og drikke. Godt nok har vi billig mælk i Danmark, men priserne på grøntsager og frisk kød er nogle af de højeste i hele Europa. Det kan derfor godt betale sig at planlægge sine indkøb og købe stort ind, når man finder de gode tilbud. Ofte gives der mængderabat, og fx oksekød kan holde sig helt op til 9 måneder i fryseren uden at tage skade eller miste sin gode smag. Det giver derfor rigtig god mening at læse ugens tilbudsaviser og handle mere målrettet.

Drop livsnyderiet

Livsnydelse, også kendt som en kaffe-to-go, den daglige avis (eller månedlige magasin) kan med fordel erstattes af billigere ting. Man behøver altså ikke at gå ned i levestandard. Kaffen kan du fx brygge hjemmefra og fylde på et termokrus. Den daglige avis kan du enten læse på kontoret eller på internettet. Dette tip alene kan spare dig for op imod 1.500 kr. om måneden!

Vil du have flere sparetips, så læs med på vores blog, hvor vi løbende deler ud af de bedste tips. Er du ung og lige flyttet hjemmefra? Så læs vores indlæg ”Styr på pengene for unge” her.

Måske vil du også kunne lide...

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Scroll to Top