November 9, 2018
/ Autor:
Mette

Black Friday: Sådan sparer du penge på julegaverne

Black Friday: Sådan sparer du penge på julegaverne

Julen varer længe, koster mange penge…

Julegaver er en stor, dyr udgift for langt de fleste af os. Nogle af os gruer næsten for de mange penge, der skal bruges i december.

Men her kommer din redning: Black Friday!

Mange ser Black Friday som en dag, hvor de kan gå shop-amok i ting til dem selv – hvad end det er elektronik, tøj, skønhedsprodukter osv. osv. Men Black Friday kan også bruges til at få julegaverne i hus til en meget mindre sum!

Der er der allerede mange, der gør. Faktisk bruger 7 ud af 10 forbrugere Black Friday-dagene til at købe julegaver.

Ved at udnytte de gode priser på Black Friday (eller Cyber Monday for den sags skyld) kan du spare penge på gaverne til dem, du holder af. Det kan være, at du har øjnene på en særlig gave, som er lidt over budget, som du nu kan få råd til. Det kan også være, at du bare gerne vil spare lidt på det hele.

Forberedelse er vejen frem

De gode julegaver kommer fra hjertet. Det er altså gaver, du har tænkt over. For at få de rigtige ting til Black Friday skal du have gjort dig tanker om, hvem der skal have hvad.

Ulempen ved at være så tidligt ude er selvfølgelig, at langt de fleste ikke har deres ønskesedler klar endnu på det her tidspunkt. Men det er der jo veje uden om:

  • Du kan spørge direkte, hvad de ønsker sig
  • Kig på sidste års ønskelister for inspiration
  • Overvej, hvad de ikke engang selv ved, at de mangler
  • Spørg nogen de kender – måske kan deres ven, partner, forældre eller andre hjælpe dig med gode idéer

Hvis du vil gå all in på forberedelse, så kan du researche lidt i forvejen. De fleste butikker annoncerer i god tid, hvor meget rabat de vil give, og nogle gange på hvilke varer. På den måde kan du se, hvad du skal gå efter, og hvor du finder det.

I USA står folk i kø, før dørene åbner. Det er ikke ligeså udbredt i Danmark (endnu), men hvis der er nogle virkelig gode tilbud på et begrænset parti, er det en god idé at stå klar, når butikken åbner. Der er nok andre, der har fået samme idé. Så skal du være helt sikker på at få varen, kan det betale sig at være klar.

Kan de så byttes?

Ja! Butikkerne ved godt, at mange af os er ude efter julegaverne på Black Friday. Derfor har langt de fleste sørget for, at byttemærker og byttebonner gælder helt til januar (altså ligeså længe som de gaver, du ville købe i december).

Men hvis du vil være helt sikker, så spørg i butikken!

Husk: Pengene tilbage kan godt være noget andet. Det plejer at være 30 dage, man har til det – altså IKKE nok til juleaften. Der kan endda også være andre regler, når ting er på tilbud. Nogle steder er returregler så kun 14 eller helt ned til 7 dage. Her kan du selvfølgelig også spørge i butikken, hvis du er i tvivl.

Husk også selv, at hvis du har nogle gaver, der skal byttes, så kan du få mere for mindre, når januar-udsalget rammer butikkerne.

Husk de små ting

Black Friday er ikke kun god til julegaver – det er også godt til de små juleting. Vild med noget bestemt julepynt? Skal du give advents- eller kalendergaver?

Det kan også være, at du lige mangler æbleskivepanden i år.

Så er Black Friday dagen, hvor du skal slå til. Butikkerne, der fx har 20% på alt, kan være rigtig gode steder at finde årets julekalender.

Beslut dig på forhånd, om du skal give advents- og kalendergaver og til hvem, samt hvilken julekalender, du måske skal købe, og hvilken pynt du skal opgradere hjemmet og juletræet med.

Så kan du faktisk få det hele ordnet på 1 dag og til billigere penge. Ét kryds mindre på listen i en travl tid.

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora

Måske vil du også kunne lide...