October 17, 2018
/ Autor:
Mette

Halloween: Uhyggelig økonomi, du godt tør læse om

Halloween: Uhyggelig økonomi, du godt tør læse om

Når halloween står for døren, får alting et uhyggeligt tema. Butikkerne sælger uhyggelige udklædninger, biograferne og tv viser uhyggelige film, og alt det sjove slik skal være uhyggeligt formet. Men nogle ting kan være uhyggelige hele året rundt. Det gælder blandt andet også økonomi.

Men vi kan alle sammen havne i uheldige økonomiske situationer. Vi har samlet nogle gode råd, til hvad man kan gøre, hvis man havner i sådan en…

Her er to uhyggelige økonomiske situationer, som de fleste af os kender. Du behøver ikke være bange – vi følges ad hele vejen igennem dem.

Ubetalte regninger

Vi har næsten alle sammen prøvet det. Du kan have en ubetalt regning af mange årsager. Måske har du ikke penge nok, måske har du misset betalingsdatoen, eller måske har du ganske enkelt glemt alt om den.

Uanset hvad, er reaktionen næsten altid ’skriiiig’.

Når du glemmer eller er forsent om at betale, kommer der næsten altid en rykker. Med gebyr.
Og herfra starter trædemøllen. Der kommer flere og flere rykkere og gebyrer, jo længere tid der går.

Hvis du slet ikke får betalt, bliver din regning dyrere, og din reaktion fra før bliver ikke ligefrem mindre.

Det er selvfølgelig en situation, vi helst vil undgå. Men det kan være lettere sagt end gjort!
Det er nemt nok at sidde her og sige, at du bare skal lade være med at have ubetalte regninger. Så i stedet vil vi prøve at komme med nogle rigtige forslag til at hjælpe dig og alle os andre til ikke at have ubetalte regninger (igen).

Nysgerrig? Så kan du læse de gode forslag lige her.

Overtræk på kontoen

Overtræk er en grim fætter, som vi alle sammen kender. Langt de fleste har prøvet at have haft et overtræk – hvad end det har været et par kroner, hundrede kroner eller tusindevis.

Et overtræk kommer i alle størrelser og det er også forskelligt, hvor lang tid man har det. Måske har du haft overtræk en enkelt dag lige op til næste løn, måske har du trukket over i en måneds tid, eller måske er det noget du har mere eller mindre permanent.

Uanset hvad koster et overtræk dig penge. Og det gør det faktisk, om du har fået lov til at have overtræk af banken eller ej.

Hov, skal man have lov først? Ja, det skal man faktisk. Hvis du ikke har fået lov først, så bliver pengene enten trukket fra en anden konto, hvis du har sådan en, eller også får du en regning og rykkergebyrer.

Der er flere forskellige løsninger på overtrækket, og det afhænger helt af din situation. Måske har du brug for overtræk, måske er det planlagt, måske er det et spørgsmål om et for højt forbrug.
Løsningerne kan være en kassekredit, skifte til hævekort og mange andre ting.

At finde den rette løsning kræver, at du først kender dig selv og din situation – hvis man kan kalde det det.

Har du brug for hjælp til at finde den rigtige vej frem for dig – eller måske er du bare blevet nysgerrig på, hvad vi egentlig mener med, at man skal have lov, og at det ligefrem koster noget det der overtræk – ja, så bare rolig!

VIVUS kan hjælpe

Hos VIVUS kan vi måske hjælpe i din økonomiske situation. Hvad enten den er uhyggelig eller ej. Du kan for eksempel få hjælp til uforudsete udgifter – reparationer, tandlægeregninger osv. Eller måske bare et økonomisk pusterum i pressede måneder.

Hvis du er i tvivl, om VIVUS er noget for dig i netop din situation, kan du altid kontakte os og spørge ind til, hvad vi er og hvornår vi kan hjælpe dig. Vores suveræne kundeservice sidder klar til at svare alle dine spørgsmål på tlf. 78 77 20 68 (Hverdage kl. 09.00 – 11.30 og 12.30 -16.00). Du kan også sende en mail til os på info@vivus.dk.

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora

Måske vil du også kunne lide...