Kassekredit vs. lån

Overvejer du at tage et lån eller en kassekredit? Lad os gøre det mere overskueligt, så du kan vælge den form for lån, der passer bedst til dig

Hvad er en kassekredit?

En kassekredit er nok den form for lån, som er mest udbredt i Danmark. Næsten alle har en kassekredit tilknyttet mindst et af deres kort, og det er der en god grund til.

En af grundene til at kassekreditterne bl.a. er særligt populære er fordi, din kassekredit er et billigt og nemt lån. Det er et forbrugslån hos VIVUS også.

Kassekredit bruges ofte som et slags lån til forbrug, fuldstændig som et forbrugslån, hurtiglån, online lån.

Der er masser af muligheder for billig kassekredit. Mange af os har et hævekort med en kassekredit, som vi kan bruge, hvis vi en dag får brug for det.

Din kassekredit fungerer som et lån, eller nogle penge, du får af din bank, som kan bruge, hvis du får brug for en ekstra økonomisk buffer en dag. De fleste får adgang til deres kredit, som en mulighed for at lave overtræk på et kort.

En kassekredit har i modsætningen til et forbrugslån ikke en fast løbetid. Du kan tilbagebetale din kassekredit til enhver tid, når du har muligheden for det. Hvis du lige pludselig får nye penge mellem hænderne, kan du bare indbetale det på din kredit, og så er din gæld betalt.

Kassekredit - lån til en længere periode

En traditionel kassekredit er de ekstra penge, du har i kassen, som du altid kan hæve og altid kan bruge. Du optager en kassekredit med den tanke om at kunne bruge pengene løbende og fleksibelt.

Du kan også lade være med at bruge dem, når der ikke er behov, så du bare har noget ”backup” i kassen, der giver dig ekstra tryghed.

Får du uforudsete udgifter, kan du dække dem med din kassekredit. Har du fået ekstra penge en måned, kan du betale pengene tilbage på kreditten igen. På den måde holder du din økonomi i balance uden de store udsving.

Når du låner noget ud, regner du selvfølgelig med at få det, du har lånt ud, tilbage igen på et senere tidspunkt. Det samme gælder for kredit, hvor lånet selvfølgelig er penge, der skal tilbagebetales over en længere periode.

I forhold til et lån kan kassekredit være lidt dyrere. Det kommer an på, hvor meget af den, du bruger. Når du har en kassekredit, vil du typisk betale renter af det beløb, du bruger. Her betaler du ofte mellem 10-20% i rente for at bruge fra din kassekredit.

Når du tager et forbrugslån, så betaler du renter af hele lånebeløbet. Det er ikke altid tilfældet ved kassekredit, her betaler du ofte kun renter af den del af kassekreditten, du bruger.

Nogle kreditgivere kræver renter af hele kassekreditten, det er forskelligt fra kreditudbyder til kreditudbyder, hvilken aftale du kan få. Det er en god ide altid at undersøge lånevilkårene hos din kreditgiver, ingen du optager en kassekredit.

Alt i alt kan både lån og kassekredit være gode løsninger. Det handler om at vælge det lån, som passer bedst til din situation

Lån og kassekredit - hvad er forskellen?

Når du optager et lån uden sikkerhed hos VIVUS kan du bruge pengene præcis, som du vil. Vi blander os ikke i, hvad pengene skal gå til, du bestemmer helt selv om pengene skal gå til regninger eller fornøjelser.

Der findes mange forskellige låntyper, de kortfristede, de mellemlange og langfristede lån, men fælles for dem alle sammen er, at du altid skal tilbagebetale dit lån, inden fristen udløber.

Kreditter er meget fleksible. I modsætning til de typiske lån er kassekredit et lån, man kan bruge af, når man vil. Du kan bruge din kassekredit over længere tid, og du behøver ikke nødvendigvis bruge det hele på én gang. Men lånet kan hurtigt vokse, hvis du ofte benytter dig af din kassekredit.

Der er stor forskel på, hvor meget kassekredit koster i banken, og det kræver, at du undersøger markedet grundigt for at få den bedste og billigste kassekredit.

Når du optager en kredit, skal du typisk betale en rente for overhovedet at få stillet din kassekredit til rådighed. Renten er en procentdel af kredittens samlede værdi, men har kreditten mere end én rente, skal der også betales renters rente.

Er kassekredit og kviklån det samme?

Nej, et kviklån og en kassekredit er ikke det samme. Et kviklån er en fællesbetegnelse for en type af online lån med en hurtig ansøgningsproces og hvor pengene bliver indbetalt på din konto efter kort tid.

En kassekredit er typisk en aftale, du har med din bank, om, at du må overtrække på din konto for et bestemt beløb til en vis rente.

Det eneste man måske kan sige at, de to låntyper har tilfælles er, at pengene er hurtigt på din konto. Du får hurtigt svar på et kviklån, og du har altid mulighed for at bruge din kassekredit, hvis du pludselig har brug for lidt ekstra penge.

Kassekredit vs. Realkreditlån

Hvad er forskellen mellem kassekredit og realkreditlån?

Kassekredit er som sagt primært et lån til forbrug. Du kan både få kassekredit af en bank og af andre finansieringsvirksomheder på nettet, som minder om VIVUS.

Kassekredit bruges typisk til forbrug. Du kan for eksempel bruge kassekredit, hvis du har fået en uforudset regning, er presset pengemæssigt sidst på måneden eller noget helt tredje.

Realkreditlån er baseret på obligationer. Det vil sige, at det er udbud og efterspørgsel på de finansielle markeder, der afgør hvad et realkreditlån koster.

Realkreditlån bruges mest til køb af ejerbolig eller til at finansierer større byggeprojekter. Derfor er et realkreditlån ofte et højt beløb.

Et realkreditlån fungerer ved, at en eller flere investorer køber obligationer svarende til dit ønskede lånebeløb. Det er din bank og realkreditinstitut, der hjælper med at finde investorer til lånet. Du betaler investorerne tilbage for deres investering gennem renterne, og du betaler din bank for realkreditlånet via oprettelsesgebyrer og andre udgifter, når du optager lånet.

Når du optager et realkreditlån, vil du skulle stille sikkerhed for, at du kan betale lånet tilbage. Banken vil højst sandsynligt kræve, at du stiller sikkerhed for realkreditlånet i den bolig, som lånet skal finansiere.

Et realkreditlån er et langt mere omfattende lån, som du kun kan få hos din bank, og der er ligesom de fleste andre banklån en lang og besværlig ansøgningsproces forbundet med at optage et realkreditlån.

Hvad er fordelene og ulemperne ved en kassekredit?

Din kassekredit kan være en fleksibel og billig form for lån, hvis du pludselig står og mangler penge til en større regning, fødselsdagsgaven til mor eller lidt velfortjent selvforkælelse.

Du bestemmer selv, hvornår og hvor meget du vil afdrage af din kassekredit, og du betaler kun for den del af din kassekredit, du rent faktisk bruger.

Betegnelsen kassekredit bruges ofte i banken, og kassekredit er en låntype du kan få som en ekstra økonomisk sikkerhed.

Kassekreditten kan hurtigt blive en dyr og uoverskuelig fornøjelse, hvis du tit har overtræk på din konto, og du kan risikere, at gælden ender med at vokse dig over hovedet.

Den risiko har du ikke, når du låner hos VIVUS. Vores forbrugslån har en månedlig omkostning, din tilbagebetaling er forudsigelig og overskuelig. Det er nemt at holde styr på økonomien.

Kan jeg få kassekredit hos VIVUS?

VIVUS tilbyder ikke kassekredit, men et fleksibelt online forbrugslån.

Når du låner hos VIVUS, skal du ikke stille sikkerhed for dit lån. Du bestemmer selv, hvor meget du vil låne, og hvad pengene skal bruges til. Et forbrugslån hos VIVUS matcher ethvert behov.

Vores online ansøgningsproces er nem og sikker. Du indtaster nogle simple oplysninger, vælger dit ønskede lånebeløb og underskriver med NemID. Ansøgningen har simple trin, og svare får du direkte på din skærm.

Din sikkerhed er en topprioritet for os, og derfor bruger vi os af en SSL-krypteret forbindelse. Det betyder, at dine data selvfølgelig er topsikret mod manipulation fra uautoriserede tredjeparter.

Få det bedste online lån hos VIVUS

En af grundene til, at VIVUS tilbyder det bedste lån er, at vi tilbyder en mere enkel ansøgningsproces og godkendelsesproces, end banken kan tilbyde dig - og så har vi Top score på Trustpilot.

Vores lån er gennemskuelige, hvilket ikke altid er tilfældet hos andre på markedet.

Ansøgningsprocessen i banken tager typisk flere uger, hvor du skal stille sikkerhed for lånet og fortælle, hvad pengene skal bruges til. Du skal have en masse dokumenter klar og have kontakt frem og tilbage.

Det skal du ikke hos VIVUS. Det gør det nemt og sikkert for dig, når du er interesseret i at optage et billigt lån, som er et godt alternativ til en kassekredit eller et lån i banken.

Har du for eksempel fået en ubehagelig stor regning ved tandlægen, fået stjålet din cykel eller noget helt tredje, så kan svaret på dine bekymringer findes her hos os.

Hvordan er et lån hos VIVUS anderledes end en kassekredit?

En kassekredit fungerer på den måde, at du søger om et mindre beløb. Alt afhængig af hvor du vælger at få kredit, kan det tage fra ganske få minutter til flere dage indtil du har pengene på din konto.

Din kassekredit er ofte en aftale, du har med din bank, og det kan ligesom med andre banklån tage tid og kræve et større papirarbejde, før din ansøgning om kassekredit bliver godkendt.

Vores lån minder på den måde om en kassekredit, men det er det ikke. Vores lån er nemlig et forbrugslån.

Hos VIVUS kan du vælge mellem to forskellige lån:

  1. Et mindre lån fra 2000 kr. op til 12000 kr. med en løbetid på 6 måneder.
  2. Et større lån fra 13000 kr. op til 75000 kr. med en længere løbetid

Hos os har du gode muligheder for at finde et lån, der passer til dig og dine ønsker – uanset om du skal betale en regning, eller du drømmer om en lang ferie.

Vi tilbyder dig i modsætning til mange andre låneudbydere et online lån, hvor du slipper for at skulle igennem den lange og besværlige ansøgningsproces i banken uden garanti for, at du kan få lov at låne de få penge, du har brug for.

Ansøg om et lån når det passer dig

Det er mere komfortabelt og nemt for dig at ansøge online. Du kan ansøge, selvom du er på ferie og mangler de sidste penge for at gøre ferien helt perfekt. Det kræver nemlig bare internet og NemID, så kan du søge.

Du kan ansøge om et lån hos VIVUS, når det passer dig: i weekender, på helligdage, ferie og på alle tidspunkter af døgnet.

Når du skal ansøge om et lån, skal du blot indtaste det beløb, du gerne vil låne i låneberegneren. Med det samme vil du få et samlet overblik over, hvad lånet vil koste dig.

Du vil derfor aldrig møde nogle ubehagelige overraskelser, når du låner hos VIVUS. Alle lån er fuldstændig gennemsigtige, så du kan få en tryg og god låneoplevelse hver gang – ingen skjulte gebyrer, ingen skjulte omkostninger.

Hos VIVUS er der ingen ubehagelige overraskelser, når du skal tilbagebetale. Vores lån er fuldstændigt gennemsigtige – vi ønsker at give dig det bedste lån – hver gang. For os er det nemlig vigtigt, at du får en god oplevelse under hele processen.

Når du låner hos VIVUS, opretter du en personlig profil. Din personlige profil giver dig det fulde overblik over låneaftalen. Du kan til enhver tid tjekke din status via din VIVUS-profil. På den måde har du konstant overblik over, hvor meget du skal betale.

Hos VIVUS får du et gennemskueligt, billigt lån

Hvis du også synes, at det er for besværligt at holde styr på renteudgifter og andre uoverskuelige udgifter i forbindelse med at optage en kassekredit, kan du med fordel låne hos os.

Med vores låneberegner er det enkelt at beregne udgiften på din låneaftale. På den måde slipper du for at hive lommeregneren frem og lave komplicerede regnestykker, og du har hele tiden fuldt overblik over alle lånets omkostninger.

Har du spørgsmål til vores forbrugslån?

Sidder du tilbage med ubesvarede spørgsmål skal du ikke tøve med at kontakte vores kundeservice. Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål på telefon 78 77 20 68 alle hverdage fra 09.00-11.30 og 12.30-16.00.

Foretrækker du at skrive til os i stedet, kan du sende os en mail på info@vivus.dk eller benytte dig af chatfunktionen her på siden – vi er altid klar til at hjælpe dig.

Vælg beløbsstørrelse

12.000 kr.
kr.
2.000 kr.12.000 kr.
Første betalingsdato er om 15 dage
1 november 2021
Månedlig betaling
Dette er din faste månedlige betaling, som både dækker over renter og nedskrivning af lånebeløbet.
2.142 kr.
Samlede kreditomkostninger over 6 måneder
748 kr.

Gennemsnitlige omkostninger pr. måned

124,66 kr.

Løbetid: 6 mdr.: Samlet kreditbeløb: 12.000 kr. (inkluderer oprettelsesgebyr på 0 kr.). Samlede kreditomkostninger: 748 kr. Samlet tilbagebetalingsbeløb 12.748 kr., Min/maks. månedlig ydelse 2.038 kr. / 2.142 kr., Debitorrente (årlig fast) 22.53 %, ÅOP 24.9 %.

14 dages fortrydelsesret på kreditaftalen. Alder 18+.
Pengene vil være til rådighed indenfor 7 dage.