Cookies er nødvendige for at få VIVUS.DK til at fungere, så du kan få en god oplevelse. Klik OK for at fjerne beskeden og fortsætte.

Kredit og kreditlån forklaret – VIVUS.DK

Undrer du dig over, hvad en kredit er, og hvordan den fungerer? Det skal vi nok få afklaret her. Hvis der er nogen, der ved om kredit og lån, så er det VIVUS. Følg med, når vi forklarer forskellige former for kreditlån med og uden sikkerhed. Vi starter med den, vi kender bedst.

VIVUS kredit

Hos VIVUS kan du optage en kredit uden fast løbetid. Den fungerer som lån uden sikkerhed, og det tager kun to minutter at ansøge og få svar. Bliver din ansøgning godkendt, så har du pengene på din konto med det samme. Nemt og hurtigt – sådan skal det være.

  • Lån 6000 kr. med 50 % rabat i op til 30 dage
  • 5-stjernet profil på TrustPilot
  • Ansøg på under 2 minutter
  • Modtag pengene inden for kort tid
  • Nem og hurtig måde at låne penge på

Første gang, du tager et kreditlån hos os, får du op til 6.000 kr. og en 50% rabat på renten i op til 30 dage. Anden gang fordobler vi dit maksimale lånebeløb, og du kan fremover ansøge om helt op til 12.000 kr.

Hos os er du altid i centrum, derfor har vi designet vores kredit så nem, billig og brugervenlig som muligt.

Prøv vores kreditberegner – sådan kan du let og på ingen tid få et overblik over lånets samlede udgifter. Beregneren kan du bruge, uanset om du er førstegangslåner eller tilbagevendende kunde hos os.

Tjek gerne vores profil på Trustpilot for at danne indtryk om kvaliteten af vores låneløsning og kundeservice. Der kan du læse om andres erfaringer, så du ved, hvad VIVUS drejer sig om. Men nu skal vi tilbage til emnet ”kredit” generelt.


Kreditbeløb 6000,- Løbetid 12 mdr. Samlede kreditomk. 7908,- Mdl. maxydelse 1716,- Samlet tilbagebetaling 13908,- ÅOP 816,67% Debitorrente/årligt fast: 243,3%. 14 dages fortrydelsesret på kreditaftalen. Alder 20+.

Hvad er kredit?

Kredit-300x199

Der findes mange typer af og definitioner for kredit. Inden for finans betegner det, hvordan én part udlåner et pengebeløb til en anden part mod forventning om senere at få de penge tilbage.

Det lød lidt kedeligt – lad os tage et eksempel. Låner du 100 kr. af en ven, har vennen en forventning om, at du betaler ham tilbage igen. Og det gør du også, når du har råd til det igen. Sådan fungerer kreditlån.

Kreditlån handler om tillid

En anden måde at anskue kredit på er at se det som lig med tillid. Det betyder i praksis, at hvis vennen, banken, realkreditinstituttet eller anden låneudbyder har tiltro til, at du kan tilbagebetale dit lån inden for tidsgrænsen, ja så tør de godt udlåne penge til dig. Så har de tillid til dig.

Om at låne med sikkerhed

Optager du et kreditlån i banken eller fra et realkreditinstitut, skal du have høj kreditværdighed og typisk også kunne stille sikkerhed for kreditlånet. Og det skal være et såkaldt aktiv af høj værdi. Hvad vil det sige?

Et aktiv er som regel din bil eller bolig, som jo har noget værdi. Det at skulle stille sikkerhed for lån betyder, at lånudbyderen skal vurdere din økonomi og finde ud af, om de kan låne dig penge.

De skal foretage en kreditvurdering, der tager omkring 2 uger og kræver mange papirer og samtaler med bankrådgivere. Det er sådan, optagelse af lån med sikkerhed foregår.

Hvad med kreditlån uden sikkerhed?

Der går det meget hurtigere. Med et kreditlån uden sikkerhed skal du ansøge online, godkende ting med dit NemID, klikke her, klikke der – så er du der. Det tager to minutter. I hvert fald hos VIVUS.

Hvad betyder al den sikkerhed og ingen sikkerhed? Jo. Se her. Når du optager et kreditlån med sikkerhed, giver du din kreditudbyder lov til at tage det, du har stillet som sikkerhed, i tilfælde af, at du ikke kan betale kreditten tilbage.

Det vil sige, hvis du optager et kreditlån med sikkerhed i din bil – og kan du pludseligt ikke indfri den på den aftalte tid – kan lånudbyderen tage og sælge din bil og få pengene tilbage. Bilen er den sikkerhed, lånudbyderen har, hvis du svigter.

Hvad med online lånudbydere? De har kreditlån uden sikkerhed. Og så alligevel ikke. Deres sikkerhed ligger i de renter, de aftaler med dig. Renterne gør, at selv hvis du og alle lånere en dag pludseligt stoppede med at betale tilbage, så vil lånudbyderen blive kompenseret for ventetiden.

Køb på kredit – med eller uden sikkerhed

Hvis du vil købe noget på kredit, kan det både være en aftale med sikkerhed og uden sikkerhed. Eksempelvis hvis du foretager et køb på kredit hos en bilforhandler – det, der hedder leasing – så er det et øremærket kreditlån. Når du køber på kredit i form af leasing, så kan långiveren kræve det, du køber på kredit, tilbage.

Køb på kredit ved brug af kreditkort eller kreditlån er dog noget andet. Der skal du nemlig ikke stille sikkerhed for lånet. Ved køb på kredit på den måde betaler du de tidligere omtalte renter, der erstatter sikkerheden for lånet.

Med denne måde at købe på skal du starte med at ansøge om kredit online eller have et kreditkort, og så kan du først dér købe på kredit. Et køb på kredit vil dermed ikke hænge sammen med det, du køber, men blive dækket af de penge, du har lånt til forbrug.

Sidder du tilbage med spørgsmål?

Har du yderligere spørgsmål vedrørende kredit eller lån, så er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på e-mail:info@vivus.dk eller telefon 78 77 20 68. Kundeservice har åbent alle hverdage fra 8.00 – 16.00 og er klar til at besvare alle dine spørgsmål.

6000
kr.
100 kr.
12.000 kr.
Første betalingsdato d.
Du har 30 dage til din næste betaling
2.
Maj 2020
Vælg ny dato
Ny kunde
Eksisterende kunde
Første rentebetaling
Du skal betale dette beløb i rente på din første betalingsdato, hvis du ikke indfrier kreditten
50% rabat i 30 dage som ny kunde
1.200 kr.
600 kr.
Rentebetaling efter første betalingsdato
Denne betaling falder 30 dage efter din første betalingsdato
1.200 kr.
Fuld tilbagebetaling
Det fulde beløb, som du skal betale, hvis du indfrier kreditten på din første betalingsdato
med din 50% rabat som ny kunde
7.200 kr.
6.600 kr.

Kreditaftalen har ingen fast løbetid

Priseksempel ved 12 måneders afvikling
Eksemplet er udregnet ud fra det nye lånebeløb og fra 12 lige store månedlige betalinger af hovedstolen
Samlet kreditbeløb6.000 kr.,Samlede kreditomkostninger7.908,34 kr.,Samlede tilbagebetalingsbeløb13.908,34 kr.,Min/max månedlig ydelse601,39 kr. / 1.716,67 kr.,Debitorrente (årlig fast)243,3 %,ÅOP816,67 %