Kredit og kreditlån forklaret – VIVUS

Undrer du dig over, hvad en kredit er, og hvordan den fungerer? Det skal vi nok forklare her. Hvis der er nogen, der ved noget om kredit og lån, så er det VIVUS. Læs mere her og bliv klogere på de forskellige former for kreditlån.

Hvad betyder kredit?

Der findes mange typer af og definitioner på en kredit. Kredit er for det meste nogle penge, som din bank eller en anden kreditudbyder stiller til rådighed for dig, selvfølgelig med en forventning om, at du betaler pengene tilbage igen.

Et kreditlån kan give dig lidt ekstra penge mellem hænderne i de måneder, du har ekstra brug for det. Måske står du med en uforudset udgift fx en større regning, du ikke kan betale.

Før du tager et kreditlån, er det altid en god ide at undersøge markedet, så du er sikker på at få det bedste lån. Der er nemlig stor forskel kreditlånene, og det har stor betydning for hvilket lån, der bedst kan betale sig for dig.

Kreditlån handler om tillid

Lad os tage et eksempel for at forklare kredit lidt andeles. Du låner 100 kr. af en ven, og din ven regner selvfølgelig med, at du betaler ham tilbage igen, når du har råd til det. Kort sagt fungerer det at låne penge på kredit lidt på samme måde.

En anden måde at se kredit på er at se det som tillid. Hvis din ven, din bank eller anden låneudbyder stoler på, at du kan tilbagebetale dit lån inden for tidsgrænsen, vil de for det meste gerne låne pengene til dig.

Om at låne med sikkerhed

Når du optager en kredit i banken eller fra et kreditinstitut, er det tit en lidt krævende og besværlig proces.

Banken vurderer, om du kan betale kreditten tilbage, før de godkender dig til at låne en kredit. De vurderer dig på baggrund af en masse beregninger og papirer, og derfor går der tit længere tid, fra du ansøger om kredit i banken, til lånet bliver godkendt, og du har pengene på din konto.

Typisk skal du også kunne stille sikkerhed for et kreditlån, og som regel stiller du sikkerhed i din bil eller din bolig, som jo har stor værdi. Det, at skulle stille sikkerhed for et lån, betyder, at lånudbyderen kan gøre krav på din bil eller din bolig, hvis du ikke har mulighed for at betale kreditlånet tilbage som aftalt.

Det vil sige, at hvis du optager et kreditlån med sikkerhed i din bil, og du pludseligt ikke kan indfri lånet på den aftalte tid, kan lånudbyderen sælge din bil og få pengene fra salget af bilen tilbage som erstatning for kreditten.

Kan jeg tage et kreditlån uden sikkerhed?

Det går tit lidt hurtigere med at få udbetalt kreditten, når du ikke skal stille sikkerhed for lånet. Med et kreditlån uden sikkerhed accepterer låneudbyderen dig som låntager på baggrund af en fælles tillid.

Der er flere steder, hvor du kan få et kreditlån uden sikkerhed. Men der er stor forskel på, hvilke vilkår de forskellige låneudbydere tilbyder.

Køb på kredit – med eller uden sikkerhed

En tredje måde du kan få kredit er ved at købe noget på kredit. Det fungerer ved at butikken, du gerne vil købe hos ”lægger ud” for købet, og du betaler så, det du har købt i butikken tilbage i mindre bidder hver måned plus rente.

Hvis du vil købe noget på kredit, kan det både være gennem en aftale med sikkerhed og uden sikkerhed.

Køb på kredit ved brug af et kort med kredit eller kreditlån er dog noget andet. Der skal du nemlig ikke stille sikkerhed for lånet. Ved den slags køb betaler du renter.

En kredit kan være en fleksibel løsning i de måneder, hvor du har brug for ekstra penge. Men kreditten kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis du ikke kan betale lånet tilbage hurtigt.

Uanset hvordan du får din kredit, om det er en kassekredit i banken eller et lån hos en online kreditudbyder, skal du passe på med, at lånet ikke vokser dig over hovedet i gebyrer og renter.

Hvor hurtigt kan jeg få min kredit?

Der er stor forskel på hvor hurtigt, de forskellige kreditudbydere kan udbetale kreditten til dig. Det afhænger meget af, hvilke krav de stiller til dig som låner, hvilke lånevilkår de kan tilbyde dig, og så kommer det selvfølgelig også an på, hvordan ansøgningsprocessen fungerer.

Hvordan ansøger jeg om kredit?

Der kan også være stor forskel på, hvordan du ansøger om et kreditlån. Det kommer meget an på, hvem du vælger som kreditudbyder.

Vælger du en online udbyder foregår ansøgningen selvfølgelig online, tit ved at du udfylder en låneberegner på udbyderens hjemmeside.

Hvis du låner til en bolig i et realkreditinstitut, ser ansøgningsprocessen anderledes ud, og du vil skulle møde op til et fysisk møde. Det er tit det samme, når du søger om kredit i banken.

Lige meget hvor du tager et kreditlån er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i lånevilkårene, så du sikrer, at du har overblik over tilbagebetaling, løbetid og renter. Der er mange ting at holde styr på, når du tager et kreditlån.

VIVUS forbrugslån

Hos VIVUS tilbyder vi ikke kredit men et forbrugslån. Hos os er der ingen besværlige processer eller komplicerede gebyrer, og du stiller ikke sikkerhed for et lån hos os.

Hos VIVUS har vi gjort det nemt og gennemsigtigt at tage et lån online. Når du ansøger om et lån, får du alle vigtige oplysninger med det samme. Derfor ved du altid, hvor lang løbetiden på lånet er, hvad din månedlige ydelse er, og hvor meget du skal betale i rente hver måned.

Alt du skal vide er samlet ét sted, så du får en enkel og tryg låneproces.

Du kan ansøge med tre enkle trin:

  1. Opret en profil hos VIVUS.
  2. Udfyld låneberegneren.
  3. Underskriv med NemID.

Du får svar på din ansøgning direkte på skærmen – det er nemt og sikkert!

Vi kan tilbyde:

  • to forskellige lån
  • direkte svar på ansøgningen
  • en sikker måde at låne penge på.

Når du tager et forbrugslån hos os, kan du enten låne et mindre beløb fra 2.000 kr. op til 12.000 kr. eller større beløb fra 13.000 kr. helt op til 75.000 kr.

Hos os er du altid i centrum, og vi har designet vores forbrugslån til at være så nemme, billige og brugervenlige som muligt, så det altid er overskueligt for dig at låne til det, du mangler.

Prøv vores låneberegner – den giver dig på ingen tid et overblik over, hvad det koster dig at låne hos os. Beregneren kan du bruge, uanset om du er førstegangslåner eller tilbagevendende kunde hos VIVUS.

Hos VIVUS stoler vi på dig. Når du låner hos os, behøver du derfor ikke stille sikkerhed for lånet, og du bestemmer selvfølgelig selv, hvad pengene skal bruges til. Vi blander os ikke i, om det er til en uforudset stor regning, selvforkælelse, ferie eller en anden fornøjelse.

Du kan være helt tryg ved at låne hos VIVUS. Tjek vores profil på Trustpilot, og se kvaliteten af vores låneløsning og kundeservice.

Du kan også læse andres erfaringer, så du ved, at det ikke bare er noget vi siger, når vi skriver, at du trygt og sikkert kan låne hos VIVUS.

Forskellen på kredit og et forbrugslån hos VIVUS

Den største forskel er nok overskueligheden. Det er nemt, du ansøger online, du får svar på din ansøgning direkte på skærmen. Du skal ikke igennem en besværlig proces med møder og papirer. På din VIVUS-profil kan du altid følge med i din tilbagebetaling og se, hvor meget du mangler at betale.

Du behøver heller ikke være bange for at miste din bil, vi stoler på, at du har styr på det med at betale tilbage til den aftalte tid.

Sidder du tilbage med spørgsmål?

Har du yderligere spørgsmål vedrørende kredit eller vores forbrugslån, så kan du altid til at kontakte vores kundeservice på e-mail: info@vivus.dk eller telefon 78 77 20 68. Kundeservice har åbent alle hverdage fra 9.00-11.30 og 12.30-16.00 og er klar til at besvare alle dine spørgsmål.

Vælg beløbsstørrelse

12.000 kr.
kr.
2.000 kr.12.000 kr.
Første betalingsdato er om 15 dage
1 november 2021
Månedlig betaling
Dette er din faste månedlige betaling, som både dækker over renter og nedskrivning af lånebeløbet.
2.142 kr.
Samlede kreditomkostninger over 6 måneder
748 kr.

Gennemsnitlige omkostninger pr. måned

124,66 kr.

Løbetid: 6 mdr.: Samlet kreditbeløb: 12.000 kr. (inkluderer oprettelsesgebyr på 0 kr.). Samlede kreditomkostninger: 748 kr. Samlet tilbagebetalingsbeløb 12.748 kr., Min/maks. månedlig ydelse 2.038 kr. / 2.142 kr., Debitorrente (årlig fast) 22.53 %, ÅOP 24.9 %.

14 dages fortrydelsesret på kreditaftalen. Alder 18+.
Pengene vil være til rådighed indenfor 7 dage.