Kredit og kreditlån forklaret – VIVUS

Undrer du dig over, hvad en kredit er, og hvordan den fungerer? Det skal vi nok få afklaret her. Hvis der er nogen, der ved noget om kredit og lån, så er det VIVUS. Følg med, når vi forklarer forskellige former for kreditlån med og uden sikkerhed. Vi starter med den, vi kender bedst.

VIVUS forbrugslån

Hos VIVUS kan du optage et forbrugslån med fast løbetid. Den fungerer som lån uden sikkerhed, og det tager kun to minutter at ansøge og få svar. Nemt og hurtigt – sådan skal det være.

  • Lån fra 2000,- op til 12000,- eller fra 13000,- op til 75000,-
  • Høj score på TrustPilot
  • Ansøg på under 2 minutter
  • Modtag pengene inden for kort tid
  • Nem og hurtig måde at låne penge på

Når du tager et forbrugslån hos os kan du enten låne mindre beløb fra 2000,- op til 12000,- eller større beløb fra 13000,- op til 75000,-.

Hos os er du altid i centrum, derfor har vi designet vores forbrugslån til at være så nemme, billige og brugervenlige som muligt.

Prøv vores låneberegner – sådan kan du let og på ingen tid få et overblik over lånets samlede udgifter. Beregneren kan du bruge, uanset om du er førstegangslåner eller tilbagevendende kunde hos os.

Tjek gerne vores profil på Trustpilot for at danne indtryk om kvaliteten af vores låneløsning og kundeservice. Der kan du læse om andres erfaringer, så du ved, hvad VIVUS drejer sig om. Men nu skal vi tilbage til emnet ”kredit” generelt.

Hvad er en kredit?

Der findes mange typer og definitioner på en kredit. Inden for finans betegner det, hvordan én part udlåner et pengebeløb til en anden part mod forventning om senere at få de penge tilbage.

Det lød lidt kedeligt – lad os tage et eksempel. Låner du 100,-. af en ven, har vennen en forventning om, at du betaler ham tilbage igen. Og det gør du også, når du har råd til det igen. Sådan fungerer kreditlån.

Kreditlån handler om tillid

En anden måde at anskue kredit på er at se det som lig med tillid. Det betyder i praksis, at hvis vennen, banken, realkreditinstituttet eller anden låneudbyder har tiltro til, at du kan tilbagebetale dit lån inden for tidsgrænsen, ja så tør de godt udlåne penge til dig. Så har de tillid til dig.

Om at låne med sikkerhed

Optager du et kreditlån i banken eller fra et realkreditinstitut, skal du have høj kreditværdighed og typisk også kunne stille sikkerhed for kreditlånet. Og det skal være et såkaldt aktiv af høj værdi. Hvad vil det sige?

Et aktiv er som regel din bil eller bolig, som jo har noget værdi. Det at skulle stille sikkerhed for lån, betyder, at lånudbyderen skal vurdere din økonomi og finde ud af, om de kan låne dig penge.

De skal foretage en kreditvurdering, der tager omkring 2 uger og kræver mange papirer og samtaler med bankrådgivere. Det er sådan, optagelse af lån med sikkerhed foregår.

Hvad med kreditlån uden sikkerhed?

Der går det meget hurtigere. Med et kreditlån uden sikkerhed skal du ansøge online, godkende ting med dit NemID, klikke her, klikke der – og så er du der. Det tager kort tid. I hvert fald med VIVUS og vores forbrugslån

Hvad betyder al den sikkerhed og ingen sikkerhed? Jo. Se her. Når du optager et kreditlån med sikkerhed, giver du din kreditudbyder lov til at tage det, du har stillet som sikkerhed, i tilfælde af, at du ikke kan betale kreditten tilbage.

Det vil sige, hvis du optager et kreditlån med sikkerhed i din bil – og du pludseligt ikke kan indfri den på den aftalte tid – kan lånudbyderen tage og sælge din bil og få pengene tilbage. Bilen er den sikkerhed, lånudbyderen har, hvis du svigter.

Hvad med online lånudbydere? De har kreditlån uden sikkerhed. Og så alligevel ikke. Deres sikkerhed ligger i de renter, de aftaler med dig. Renterne gør, at selv hvis du og alle lånere en dag pludseligt stoppede med at betale tilbage, så vil lånudbyderen blive kompenseret for ventetiden.

Køb på kredit – med eller uden sikkerhed

Hvis du vil købe noget på kredit, kan det både være en aftale med sikkerhed og uden sikkerhed. Eksempelvis hvis du foretager et køb på kredit hos en bilforhandler – det, der hedder leasing – så er det et øremærket kreditlån. Når du køber på kredit i form af leasing, så kan långiveren kræve det, du køber på kredit, tilbage.

Køb på kredit ved brug af kreditkort eller kreditlån er dog noget andet. Der skal du nemlig ikke stille sikkerhed for lånet. Ved køb på kredit på den måde betaler du de tidligere omtalte renter, der erstatter sikkerheden for lånet.

Med denne måde at købe på skal du starte med at ansøge om kredit online eller have et kreditkort, og så kan du først dér købe på kredit. Et køb på kredit vil dermed ikke hænge sammen med det, du køber, men blive dækket af de penge, du har lånt til forbrug.

Sidder du tilbage med spørgsmål?

Har du yderligere spørgsmål vedrørende kredit eller eller vores forbrugslån, så er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på e-mail: info@vivus.dk eller telefon 78 77 20 68. Kundeservice har åbent alle hverdage fra 9.00 – 11.30 og 12.30 – 16.00 og er klar til at besvare alle dine spørgsmål.