Hvad er låneprovenu?

Har du nogensinde stået i en situation, hvor du skulle låne penge gennem eksempelvis en bank eller en finansiel virksomhed? Så er du garanteret også stødt på en masse økonomiske begreber, som du ikke helt har vidst hvad betød.

Det er ikke særlig rart, ikke at vide, hvad de forskellige udtryk betyder, når det handler om at låne penge. Både fordi man kan føle sig usikker på, hvilken aftale man er ved at indgå, men også fordi det kan gå hen at blive en dyr fornøjelse. Når man ikke forstår, hvad man skriver under på er der risiko for, du optager et ufornuftigt lån med urimelige omkostninger.

Derfor er det altid en fordel at sætte dig ind i, hvad du betaler ind til, så du også har en mulighed for at omlægge lånet, hvis det på et tidspunkt er nødvendigt.

Vi forsøger her at forklare dig det økonomiske begreb låneprovenu. Ved du allerede, hvad det er? Nej? Så bare læs med.

Låneprovenu er en betegnelse, der indikerer det beløb, som låntager rent faktisk modtager kontant fra låneudbyderen.

Dette skal ikke forveksles med lånets hovedstol, der ligeledes indeholder etableringsomkostninger og kurstab og derfor vil være højere end låneprovenuet.

Låneprovenuet er altså det beløb, som man rent faktisk har behov for på sin bankkonto i en bestemt situation.

Som du måske allerede har fået fornemmelsen af ovenfor, kan det let blive ret uoverskueligt og forvirrende at låne penge. Derfor tilbyder vi både små og store lånebeløb. Lån fra 2000,- op til 12000,- eller fra 13000,- op til 75000,-.

Nedenfor kan du se fordelene ved at låne penge hos VIVUS:

  • Lån fra 2000,- op til 12000,- eller fra 13000,- op tl 75000,-
  • Stærk profil på TrustPilot
  • Ansøg nemt online
  • Personlig profil
  • Nem og sikker måde at låne penge på

Eksempel på udregningen af låneprovenu

Udregn låneprovenu her
Udregn låneprovenu her

Forestil dig, at du ønsker at købe et hus til 200000,-. og dermed skal optage et låneprovenu på denne sum. Du tager turen ned i banken, men finder ud af, at du faktisk skal optage et endnu større lån, hvis du ønsker at modtage 200000,-. på din bankkonto. Der er nemlig andre faktorer, man skal medregne, når man skal låne penge.

Det skal man, fordi der bliver pålagt nye omkostninger i forbindelse med optagelse af lånet – nemlig det vi kalder stiftelsesomkostninger og kurstab. Banken vil ved nogle typer lån typisk opkræve stiftelsesprovision, som udgør omkring 2 % af lånets størrelse, hvilket vil resultere i en stiftelsesprovision på 4000,-, der skal betales til banken.

Det er altså ikke kun renten, du skal tage højde for som omkostning, når du optager et lån i banken.

Det ser dog helt anderledes ud, når du optager et lån hos VIVUS. Her er der absolut ingen stiftelsesomkostninger eller ekstra gebyrer, du skal tage højde for. Her er en hovedstol og en rente, og det er det hele. Det kan for de fleste mennesker være lettere at forholde sig til, når der ikke er en masse komplekse begreber forbundet med deres lån.

Når du låner hos VIVUS, skal du med andre ord tilbagebetale hovedstolen plus renten.

Eksempel på låneprovenu

Ja, det lyder kedeligt, men vi skal nok komme igennem det!

Størrelsen på låneprovenuet, altså dit lånebeløb, vil selvfølgelig påvirke rentebeløbet. Jo flere penge du vælger at låne, jo større vil rentebeløbet være. Sådan er det jo nu engang. Her kommer lidt eksempler for personer der låner hos os:

Lad os sige, at du vil låne 4000,- hos VIVUS, vil du ved hjælp af låneberegneren finde ud af, at du skal betale 800,- i renter, hvis du vælger en løbetid på 30 dage.

Hvis du derimod finder ud af, at du kan nøjes med at låne 3500,-, hvis du eksempelvis står og mangler en ny smartphone, og det beløb rækker, så vil du se, at rentebeløbet falder. Det gør det jo igen, fordi det lånte beløb er lavere.

I begge tilfælde er der ingen grund til at låne mere, end du har behov for.

Hvis du i øvrigt har valgt en løbetid på 30 dage og midt i perioden finder ud af, at du kan indfri lånet, så er det ikke fordi, du så skal betale renter for de resterende dage. Du får selvfølgeligt en besparelse ved at tilbagebetale lånet før den aftalte dato.

Det er her, din VIVUS-profil vil komme i spil. Her kan du altid se, hvad indfrielses-beløbet er for den dato, du tjekker profilen. Indfrier du altså lånet eksempelvis fem dage efter, du har optaget den, vil det derfor være en del billigere for dig end at indfri den efter 30 dage, som du oprindeligt satte perioden til. Det er klart. Jo mindre du låner, jo lavere er renten. Jo kortere tid du låner, jo kortere tid skal du betale renter. Derfor er det vigtigt, at du overvejer størrelsen på dit låneprovenu. Du skal for så vidt muligt aldrig optage et højere lån end højest nødvendigt, da det større låneprovenu vil øge omkostningerne ved lånet.

Hos os er der som nævnt også muligheden for at optage dit første lån på både små og høje beløb. Lån fra 2000,- op til 12000,- eller lån fra 13000,- op til 75000,-. Det betyder også her, at størrelsen på dit låneprovenu påvirker renterne, som det normalt ville gøre.

Låneprovenuet gør en forskel, eftersom det i dette tilfælde vil påvirke renterne. Det kunne vi også se i eksemplerne ovenfor. Det samme gør sig selvfølgelig gældende, når og hvis du låner fra andre udbydere.

Som huskeregel kan du gå ud fra, at vi har en månedlig rente på 20%. Det vil altså sige, at du skal betale 20% af det lånte beløb i renter sammen med hovedstolen. Det kan for mange virke som en høj rente, og derfor er det også vigtigt at understrege, at vi ikke anbefaler man låner over evne. Vores lån bør kun optages, hvis man er sikker på, man kan betale tilbage indenfor tidsfristen. Er der ikke udsigt til, at det kan lade sig gøre, så anbefaler vi, at du ser dig om efter en anden løsning. Hos os får du mulighed for at afdrage på dit forbrugslån, samtidigt med, at du betaler rentebetalingen.

Låneprovenuets påvirkning på gebyrer

Når du indgår en aftale om et lån, så er det i nogle tilfælde ikke kun låneprovenuet og renterne, der skal betales tilbage. Mange låneudbydere opkræver nemlig gebyrer i forbindelse med stiftelsen af lånet. Størrelsen på de stiftelsesomkostninger vil i nogle tilfælde være afhængig af størrelsen på låneprovenuet. Det vil det fordi, stiftelsesomkostningerne ofte udgør en procentdel af det optagede låneprovenu, fordi låneudbyderen har en større risiko ved at udbyde et stort lån frem for et lille lån.

Størrelsen på din hovedstol, der er udgjort af låneprovenu, stiftelsesomkostninger og kurstab, vil altså blive større, hvis dit låneprovenu er højt. Sagt på almindelige menneskesprog: Det er som regel dyre at låne høje beløb end små beløb.

Ved optagelse af et af vores små lån er der ingen skjulte gebyrer. Dette betyder, at du kun skal tilbagebetale renterne og selvfølgelig din låneprovenu. Hvis du vælger at låne et af vores høje beløb - lån fra 13000,- op til 75000,- vil du skulle betale et opstartsgebyr. Gebyret afhænger af størrelsen på dit lån. Vi fortæller dig dog det hele med det samme, og du vil altså ikke opleve nogle skjulte gebyrer eller grimme overraskelser.

VIVUS tilbyder med andre ord et simpelt og overskueligt produkt, med høj gennemsigtighed. Det er vigtigt for os, at du som kunde hele tiden er med på, hvad der foregår i dit lån. Derfor får du automatisk tildelt en profil, når du opretter dig som kunde hos os.

Fra din profil har du altid det fulde overblik over de penge, du har lånt. Du kan både se det fulde tilbagebetalingsbeløb, rentebetalingen, betalingsdatoer og meget mere.

Man kan godt blive lidt usikker, når man hører om online-lån, men hos os er du i trygge hænder, da vi prioriterer, at du forstår og kan følge med i, hvordan din låneaftale er skruet sammen.

Går du med overvejelser om at optage et forbrugslån, kan du med fordel undersøge markedet for online-låneudbydere. Det kan vi trygt opfordre dig til, eftersom vi i høj grad er konkurrencedygtige både på priser og service. Det fremgår også tydeligt på vores 4-stjernede Trustpilot-profil, hvor vores kunder giver udtryk for deres tilfredshed med os. Du er velkommen til at kigge der og se, hvad vores kunder siger, før du bestemmer dig.

Overvejelser i forhold til låneprovenu

hovedstol
hovedstol

Størrelsen på låneprovenuet påvirker altså størrelsen på renterne såvel som gebyrer. Derfor er det vigtigt, at man kun låner det beløb, som man reelt har brug for. Låntager (dig) bør altid først overveje behovet for at låne penge og hvor mange, fordi et større låneprovenu end nødvendigt vil øge renter og eventuelt gebyrer.

Hvis du ønsker at optage et lån hos os, eller hos andre for den sags skyld, råder vi dig til at gennemgå din økonomi først. På den måde kan du bedre beslutte dig for den korrekte størrelse på låneprovenuet. Eller sagt på en anden måde: Tjek, hvor meget du har brug for og hvornår du kan betale tilbage, før du låner. Jo tættere du kan komme på dit faktiske behov, jo mindre ekstra og unødvendige penge skal du betale.

Skulle du få behov for mere eller bare skifte mening, så tilbyder vi også, at du fra din profil kan ansøge om et nyt lånebeløb. Det kan du indtil du har nået din maksimale lånegrænse. Maksbeløbet varierer alt efter din økonomi og historik hos os. Dette gælder kun, hvis du har lånt et af vores små beløb. Lån op til 12000,- på de små beløb.

Hvis du eksempelvis har lånt 4000,- og finder ud af, at det ikke helt rækker, og du er blevet tildelt en kreditgrænse på 6000,-, ja så har du mulighed for at forhøje kreditten med op til 2000,-. På den måde tilbyder vi dig også en del fleksibilitet.

Når du låner hos os vil vores system vurdere, hvor meget du har mulighed for at låne ud fra de informationer, du har indtastet i din låneansøgning. Du kan altid ansøge om et lån, når du har behov for det, men der vil altid være en risiko for, at du enten bliver afvist eller bliver tilbudt et lavere beløb end det, du har ansøgt om. Vi godkender dog langt de fleste af vores kunder. Vores kreditvurdering og ansøgningsproces er super effektiv.

Sidder du tilbage med spørgsmål?

Hvis du er helt forvirret over al den information, du har fået med dig her, så sidder vi heldigvis klar til at besvare dine spørgsmål. Du er velkommen til at kontakte vores kundeservice ved enten at sende os en mail på info@vivus.dk eller ringe på telefon: 78 77 20 68. Vi sidder klar til at hjælpe dig, hvis du sidder tilbage med spørgsmål eller er i tvivl om noget vedrørende dit lån. Vi glæder os til at høre fra dig!