Cookies er nødvendige for at få VIVUS.DK til at fungere, så du kan få en god oplevelse. Klik OK for at fjerne beskeden og fortsætte.

Mikrolån – Lån på få minutter

Undrer du dig over, hvad et mikrolån er, eller hvor du kan får det? Så er du kommet til det rette sted. Læs med her, hvor vi forklarer, hvad denne type af lån betyder i udlandet, og hvad det vil sige at tage et mikrolån i Danmark. Lad os starte fra en ende af.

Hvad er et mikrolån?

hands on computer1

Et mikrolån kan have to vidt forskellige betydninger: Det oprindelige mikrolån til U-lande og det moderne mikrolån til privatforbrugere i samme land. Her kommer den almindelige forklaring, der er udbredt blandt mikrolånstagere i Vesten.

Et mikrolån er et lån på et relativt lille beløb med en kort løbetid. Altså et lille lån, som man ikke har særlig længe. Mikrolån kaldes også for minilån, hurtiglån og kviklån. De dækker overordnet set over det samme, nemlig små lån, der er hurtige at optage og har en kort løbetid.

Hos VIVUS.DK tilbyder vi et alternativ til mikrolån, nemlig en kredit uden fast løbetid. Som førstegangslåner hos VIVUS kan du låne op til 6.000 kr. i op til 30 dage, og det kan være så lidt som 100 kr., du kan låne. Tag et mikrolån nu i form af kredit, og du kan indfri det til enhver tid. Indtil du indfrier, skal du hver 30. dag betale en rentebetaling for at opretholde aftalen.

 • fast

  Få pengene med det samme

  Vi udbetaler til din konto hele døgnet rundt, året rundt, uanset hvilken bank du bruger

 • Vector Smart Object2

  Første gang får du 50% rabat i op til 30 dage

  Kort sagt: Lån op til 6.000 kr. og få halv pris på renten den første måned

 • Fuld kontrol

  Hold let styr på din kreditaftale med din egen VIVUS.DK-profil.

 • Vector Smart Object1

  Få svar på ét minut

  Alt, hvad du behøver, er dit NemID.


Hvad med det mikrolån og U-kande?

Her kommer lidt historie. Mikrolån blev oprindeligt designet til, for at sige det enkelt, at folk fra udviklingslande kunne få hjælp til at opstarte erhverv, så de bagefter kunne klare sig økonomisk og komme ud af fattigdom.

Det er jo sådan, at fx 1000 kr. i Danmark ikke betyder det store, men for en bondemand i et udviklingsland kan det betyde en hel gård. For at hjælpe folk i U-landene blev der derfor designet mikrolån uden sikkerhed. Sådan kunne Vesten låne det, der i deres øjne var små penge, til folk, der havde det økonomisk svært i andre lande.

På den måde kan, eksempelvis, en bondemand i Afrika låne 1000 kr. og købe 20 køer. Køerne vil give mælk med det samme, og så vil bondemanden kunne betale mikrolånet tilbage på kort tid. Derefter vil han selvfølgelig beholde køerne og have en fast indtægtskilde, så han ikke behøver at tage flere lån. Så sådan var den oprindelige tankegang, da man opfandt mikrolån – uden sikkerhed og med kort løbetid.

VIVUS og mikrolån

Vi tilbyder et alternativ til mikrolån. Første gang, du låner hos os, kan du låne op til 6.000 kr. Ved første lån giver vi oveni hatten et tilbud: Du kan låne op til 6000,- med 50 % rabat i op til 30 dage.

Det tager kun få minutter at blive godkendt til at tage vores alternativ til mikrolånet, og du bestemmer selv, hvornår du vil indfri din kredit. Har du brug for et mikrolån nu? Brug låneberegneren her på siden og se, hvad dit lån vil have af omkostninger. Du sætter selv beløb og låneperioden – altså, tiden du vil låne i.

VIVUS.DK giver dig:

 • Lån 6.000 kr. med 50 % rabat i op til 30 dage
 • Ansøg på under 2 minutter
 • Modtag pengene med det samme
 • Nem og hurtig måde at låne penge på

Kreditbeløb 6000,- Løbetid 12 mdr. Samlede kreditomk. 7908,- Mdl. maxydelse 1716,- Samlet tilbagebetaling 13908,- ÅOP 816,67% Debitorrente/årligt fast: 243,3%. 14 dages fortrydelsesret på kreditaftalen. Alder 20+.

Hvor mange penge kan man låne som alternativ til mikrolån?

Med en kredit hos os vælger du din første betalingsdato efter 5-30 dage, og beløbet er i størrelsesordenen 100-12.000 kr. Afhængigt af, hvor mange online kreditter, du tidligere har optaget hos os, vil dit maksimale kreditbeløb kunne stige til 12.000 kr.

Med et lån hos os behøver du ikke at stille sikkerhed, hvilket du typisk skal gøre ved andre låneformer. Du skal altså ikke fremvise lønsedler eller redegøre for, hvorfor du vil låne.

Vi har dog stadig nogle krav, som du skal opfylde, for at blive godkendt. Det er, blandt andet, et krav som, at du ikke er registreret i Debitor Registeret eller RKI.

Hvad kan du bruge et mikrolån til?

I bund og grund kan du benytte vores mikrolån til lige, hvad du ønsker dig. Vi blander os ikke i, hvad du vil bruge pengene på.

Vi anbefaler dog altid, at du ikke benytter vores kreditmulighed til at afbetale andre mikrolån, eller låne, hvis du ikke regner med at kunne tilbagebetale inden for relativ kort tid. Du skal altid være sikker på, at du kan betale dit mikrolån tilbage igen indenfor nogenlunde kort tid.

Vores alternativ til mikrolån kan med fordel benyttes til: Reparationer på bilen, uforudsete udgifter, glemte regninger, gode tilbud, der ikke lader sig vente, så som afbudsrejser samt sommer- og nytårsudsalg.

Der findes mange flere muligheder, hvor en kredit hos os kan være en god idé. Det tager kun få minutter at ansøge, svaret kommer lige efter, og er du godkendt, så har du pengene på kontoen med det samme. Desuden gøres det hele på nettet, så du skal faktisk bare have internet forbindelse og dit NemID klar. Så kan du optage et minilån nu og få økonomisk hjælp inden for få minutter.

Hvad koster et mikrolån?

Mikrolån

Omkostningen ved et lån vil typisk variere afhængig af størrelsen og løbetiden på kreditten. Det er klart, at det er dyre at låne meget og i lang tid, end at låne lidt i kort tid.

Jo færre penge, du vælger at låne, desto lavere låneomkostninger vil du have. Hvis du vælger at betale tilbage, altså indfri dit lån, før tid, så skal du selvfølgelig ikke betale renter for længere tid end det. Det kan altså godt betale sig at indfri før tid, hvis man får muligheden.

Vi kan anbefale dig at forsøge dig lidt frem med vores låneberegner, som du kan finde på alle vores sider. Her kan du nemt se, hvad omkostningerne er ved de forskellige lånebeløb og låneperioder.

Husk altid at gøre dig gode overvejelser om, hvor meget du reelt set har brug for at låne, og hvornår du tror, du kan betale tilbage. Der er nemlig ingen grund til hverken at låne for meget eller i for lang tid. På den måde får du mindst mulige omkostninger ved dit mikrolån.

I øvrigt skal du vide, at renteomkostningerne ved vores lån faktisk er fradragsberettiget. Det betyder, at du kan få cirka 1/3 af renteomkostningerne tilbage i skat. Det er jo meget rart!

Vi har desuden gjort det nemt for vores kunder altid at vide, hvad status er på deres kredit. Så snart du er godkendt og har fået en kredit hos os, bliver du tildelt en VIVUS-profil. Her kan du altid se, hvor meget du fortsat skal betale, og hvad status er. Så undgår du overraskelser og har et godt overblik hele vejen igennem.

Mikrolån på dine betingelser

Hos os skal du som bekendt ikke stille sikkerhed for at optage en kredit, og vores internetbaserede ansøgningsproces betyder, at det kun tager to minutter fra, at din kreditansøgning er afsendt, til du modtager svar. Derfor får du hurtig adgang til penge, når du har allermest behov for det.

Vi tilbyder, som nævn, lån på op til 6.000 kr. - gebyrfrit og med 50% rabat på renten i op til 30 dage for nye kunder. Med hver ny kredit, du optager, stiger det maksimale beløb, du kan låne, indtil den respektive grænse på 12.000 kr. er nået.

Har du behov for en længere kreditperiode end forudset, er der selvfølgelig også mulighed for det. I din aftale skal du bare hver 30. dag betale en rentebetaling, som dækker kreditomkostningerne og giver dig en næste betalingsdato 30 dage senere.

Du kan altid se beløbet på din rentebetaling: Først når du optager kreditten og derefter i de fakturaer, du modtager pr. e-mail samt ved at logge ind på din VIVUS-profil.

Skulle du blive i tvivl om noget undervejs, kan du kontakte vores kundeservice alle hverdage mellem 8-18. De sidder klar til at hjælpe dig og besvare dine spørgsmål.

Vi har altid vores kunder i fokus, og derfor har vi forsøgt at gøre vores låneform så nem og tilfredsstillende som muligt for vores kunder. Det gør vi blandt andet ved hjælp af vores gode kundeservice, øget gennemsigtighed omkring omkostninger og ved altid at hjælpe dig med at have overblik over din kredit.

Vores flotte profil på Trustpilot er udtryk for kvaliteten af vores produkt og service: Der er din garanti for, at vores kunders erfaringer med os lever op til deres forventninger. Du kan altid gå derind og læse, hvad vores glade kunder skriver om os.

Hvem kan få vores alternativ til mikrolån?

Du kan optage vores alternativ til mikrolån, hvis du er dansk statsborger og ikke er registreret i RKI eller Debitor Registret. Du skal endvidere leve op til følgende krav:

 • Du har et NemID
 • Du har en aktiv e-mail adresse
 • Du har en dansk folkeregisteradresse
 • Du har et dansk telefonnummer
 • Du har en dansk bankkonto
 • Du er ikke registreret med navne- eller adressebeskyttelse

Stadig i tvivl?

Vores kundeservice sidder klar til at hjælpe og vejlede dig i forhold til, om vores alternativ til mikrolån kan være en god mulighed for dig.

Sidder du tilbage med flere spørgsmål omkring mikrolån, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice alle hverdage fra 08.00 til 16.00. Vi sidder klar på telefon 78 77 20 68 til at svare på de spørgsmål, du måtte have. Du kan også sende os en mail på info@vivus.dk.

6000
kr.
100 kr.
12.000 kr.
Første betalingsdato d.
Du har 30 dage til din næste betaling
6.
Maj 2020
Vælg ny dato
Ny kunde
Eksisterende kunde
Første rentebetaling
Du skal betale dette beløb i rente på din første betalingsdato, hvis du ikke indfrier kreditten
50% rabat i 30 dage som ny kunde
1.200 kr.
600 kr.
Rentebetaling efter første betalingsdato
Denne betaling falder 30 dage efter din første betalingsdato
1.200 kr.
Fuld tilbagebetaling
Det fulde beløb, som du skal betale, hvis du indfrier kreditten på din første betalingsdato
med din 50% rabat som ny kunde
7.200 kr.
6.600 kr.

Kreditaftalen har ingen fast løbetid

Priseksempel ved 12 måneders afvikling
Eksemplet er udregnet ud fra det nye lånebeløb og fra 12 lige store månedlige betalinger af hovedstolen
Samlet kreditbeløb6.000 kr.,Samlede kreditomkostninger7.908,34 kr.,Samlede tilbagebetalingsbeløb13.908,34 kr.,Min/max månedlig ydelse601,39 kr. / 1.716,67 kr.,Debitorrente (årlig fast)243,3 %,ÅOP816,67 %