Cookies er nødvendige for at få VIVUS.DK til at fungere, så du kan få en god oplevelse. Klik OK for at fjerne beskeden og fortsætte.

Debitorrente

Går du med overvejelser omkring at låne penge, så bør du starte med at sætte dig ind i, hvad det er for en type lån, du gerne vil optage.

I den forbindelse er der nogle økonomiske begreber, du bliver nødt til at lære bedre at kende – blandt andet debitorrenten.

Du er helt sikkert med på, at man betaler renter, når man låner penge, men hvordan er det nu lige, det er med ÅOP og debitorrenten. Læs med her og bliv klogere.


Hvad er debitorrente?

Debitorrente

Debitorrente kan umiddelbart være en kompliceret størrelse, men her skal vi forsøge at gøre det nemt.

Debitorrenten kan også kaldes den effektive rente. Kort forklaret er den effektive rente lånets pålydende rente inklusiv renters rente. Med andre ord er debitorrenten lånets årlige rente inklusiv renters rente, hvilket vil sige, at debitorrenten medregner lånets samlede antal rentetilskrivninger pr. år.

Derfor vil debitorrenten være højere, hvis renten tilskrives hver måned, end hvis den tilskrives kvartalvis. Alle lån har en debitorrente, men denne udregnes blandt andet af antallet af rentetilskrivninger.

Er du helt rundt på gulvet nu? Så kan vi trøste dig med, at VIVUS.DK ikke opererer med renters rente.

Af samme årsag kan du ikke regne med hverken Debitorrenten eller ÅOP. Det er lovpligtigt, at vi oplyser vores ÅOP og derfor vil du se den stående, selvom du ikke kan regne med den. ÅOP regnes udfra en årlig rente, men vores renter er på lån, der slet ikke løbet over et helt år.

Derfor fremgår de misvisende tal ved låneberegneren, når du forsøger at ansøge om en kredit. Både Debitorrenten og ÅOP ser ud til at være ekstremt høje, hvis du optager en kredit hos VIVUS.DK. Men det skal du ikke lade dig skræmme af, eftersom disse tal langt fra er retvisende.

Debitorrenten er som sagt misvisende, fordi vi ikke bruger renters rente. ÅOP er misvisende, fordi du ikke har din kredit hos os over et år. Vi tilbyder nemlig ikke en længere kreditperiode end 30 dage ad gangen. Indtil du har mulighed for at indfri din kredit hos os, skal du betale rentebetalingen – den udskyder tilbagebetalingen med 30 dage. Vi anbefaler egentlig ikke, at du har en kredit hos os i mere end tre måneder. Så har du behov for et lån med en længere løbetid, så anbefaler vi ikke vores produkt. Ellers kan det nemlig blive en dyr fornøjelse at optage en kredit, hvor løbetiden er relativt kort.

Debitorrente og VIVUS.DK

Første gang du ansøger om en kredit hos VIVUS.DK, har du mulighed for at ansøge om op til 6000 DKK. Vi tilbyder i den forbindelse, at du låner pengene med 50% rabat på renterne de første 30 dage. Låner du med andre ord 6000 DKK hos os som førstegangskunde og betaler dem tilbage 30 dage senere, så får du halv pris på renterne.

Kreditvurderingen foregår digitalt, og derfor får du også svar på din ansøgning med det samme. Det kan være en fordel sammenlignet med andre lån, hvor du skal indsende forskellig dokumentation og igennem fysiske møder som en del af kreditvurderingen. Samtidigt tilbyder vi hurtig udbetaling, så selv på helligdage og i weekender tilbyder vi, at du har pengene på din konto med det samme, hvis du får godkendt din ansøgning.

Fordi løbetiden på vores kreditter maksimalt er 30 dage, er der ikke en debitorrente, når du låner hos os, hvis altså tilbagebetalingen sker rettidigt. Det er samtidigt med til at overskueliggøre omkostningerne i forbindelse med kreditten. Du kan nemlig trygt regne med, hvad du bliver oplyst ved låneberegneren. Der er dermed ikke nogle skjule gebyrer, da vi tydeligt skilter med omkostningerne, før du godkender en kreditaftale.

Kreditbeløb 6000,- Løbetid 12 mdr. Samlede kreditomk. 7908,- Mdl. maxydelse 1716,- Samlet tilbagebetaling 13908,- ÅOP 816,67% Debitorrente/årligt fast: 243,3%. 14 dages fortrydelsesret på kreditaftalen. Alder 20+.

 • fast

  Få pengene med det samme

  Vi udbetaler til din konto hele døgnet rundt, året rundt, uanset hvilken bank du bruger

 • Vector Smart Object2

  Første gang får du 50% rabat i op til 30 dage

  Kort sagt: Lån op til 6.000 kr. og få halv pris på renten den første måned

 • Fuld kontrol

  Hold let styr på din kreditaftale med din egen VIVUS.DK-profil.

 • Vector Smart Object1

  Få svar på ét minut

  Alt, hvad du behøver, er dit NemID.

Eksempel på udregning af debitorrenten

Forestil dig at du ønsker at købe en ting til 10.000 kr. For at kunne købe det, optager du et lån med en årlig rente på 10 procent på de lånte 10.000kr. Ved en årlig rentetilskrivning er renten altså 10 procent, men tilskrives renten halvårligt, skal du samtidigt betale renters rente, hvorfor den årlige debitorrente for dette eksempel stiger til 10,25 procent.

Det kan man også se ved eksempelvis en månedlig rentetilskrivning. Her vil den årlige debitorrente, hvis vi kigger på ovenstående eksempel, stige til 10,47 procent. Eksemplet viser samtidigt, hvordan antallet af rentetilskrivninger påvirker debitorrentens niveau.

Overvejelser i forhold til debitorrenten

Antallet af rentetilskrivninger påvirker altså renternes samlede niveau og dermed lånets samlede omkostninger. Derfor er det vigtigt kun at låne det beløb, du reelt har brug for. Som låntager bør du altid først overveje din økonomi og dit reelle behov for at låne penge.

Med andre ord, jo mindre du låner i jo kortere tid, jo billigere er det. Beslutter du dig for at låne penge, bør du altid læse lånets betingelser grundigt igennem. Du bør også sætte dig ind i de relevante begreber, såsom debitorrenten, så du kan træffe det mest optimale valg.

Eksempelvis vil et lån med en årlig rente på 10 procent og med månedlige rentetilskrivninger være dyrere end et lignende lån, som har kvartalsvise rentetilskrivninger.

Løbetiden på kreditter hos VIVUS.DK er maksimalt 30 dage. De kan selvfølgelig forlænges mod en rentebetaling, og derfor betaler du udelukkende den pålydende rente. Det gør vores kreditter til en utrolig gennemsigtig og nem måde at finansiere de små huller, der en gang imellem kan opstå i dit budget.

Når alt det er sagt, er der den fordel ved renter, at de er fradragsberettigede. Hos VIVUS.DK bruger vi ikke gebyrer, så alt hvad du betaler udover hovedstolen, er renter og er dermed fradragsberettigede. Derudover indberetter vi automatisk renterne til SKAT, så du er sikker på at få det fradrag, du skal have.

Hvem kan optage lån hos os?

Hos os kan du optage kreditter, hvis du er dansk statsborger og ikke er registreret i Experian (RKI) eller Debitor Registret. Dog er der en række andre krav, der også skal opfyldes, før du kan optage en kredit hos os. Du kan se kravene her:

 • Du er mindst 20 år gammel
 • Du har et Nem-ID
 • Du har en aktiv e-mail adresse
 • Du har en dansk folkeregisteradresse
 • Du har et dansk telefonnummer
 • Du har en dansk bankkonto
 • Du er ikke registreret med navne- eller adressebeskyttelse

Alt efter, hvor mange kreditter, du har haft hos os før, vil det maksimale lånebeløb skifte fra 6000 kr. – 12.000 kr. Det kan dog ske, at du ansøger om et beløb, som systemet ikke kan godkende dig til – men så vil du til gengæld, blive tilbudt at låne et lavere beløb. Det kan være, du ansøger om 6000 DKK, men bliver tilbudt 4000 DKK i stedet. Så kan du selv vælge om du vil tage imod tilbuddet eller ej.

Alt i alt

Skal du forholde dig til debitorrenten, hvis du vil optage en kredit hos VIVUS.DK? Det korte svar er: Nej.

Ligesom med ÅOP, er Debitorrenten misvisende som begreb, når der er tale om en kredit med en kort løbetid.

Det er vigtigt, at du afklarer dit behov, før du låner penge. Hvad skal pengene bruges på, hvor meget har du reelt behov for at låne og så videre. Hellere lån for lidt end for meget. Du kan nemlig altid forhøje kreditten, hvis det viser sig at være nødvendigt.

Der er forskellige krav til dig som låntager – eksempelvis kræver vi, at du har en dansk bankkonto, en dansk folkeregisteradresse og ikke er registreret i hverken Debitorregistret eller RKI.

Renter er fradragsberettigede, og vi sørger altid for at indberette de renter, du har betalt til os, til SKAT.

Ønsker du nærmere information omkring lån?

Sidder du tilbage med spørgsmål omkring debitorrente eller lån i det hele taget, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice. De sidder klar alle hverdage fra 08.00 til 16.00 på telefon 78 77 20 68 til at svare på de spørgsmål du måtte have. Du kan også sende os en mail på info@vivus.dk eller kontakte os via chatten.

Alternativt kan du læse vores lånevilkår for mere information.

6000
kr.
100 kr.
12.000 kr.
Første betalingsdato d.
Du har 30 dage til din næste betaling
2.
Maj 2020
Vælg ny dato
Ny kunde
Eksisterende kunde
Første rentebetaling
Du skal betale dette beløb i rente på din første betalingsdato, hvis du ikke indfrier kreditten
50% rabat i 30 dage som ny kunde
1.200 kr.
600 kr.
Rentebetaling efter første betalingsdato
Denne betaling falder 30 dage efter din første betalingsdato
1.200 kr.
Fuld tilbagebetaling
Det fulde beløb, som du skal betale, hvis du indfrier kreditten på din første betalingsdato
med din 50% rabat som ny kunde
7.200 kr.
6.600 kr.

Kreditaftalen har ingen fast løbetid

Priseksempel ved 12 måneders afvikling
Eksemplet er udregnet ud fra det nye lånebeløb og fra 12 lige store månedlige betalinger af hovedstolen
Samlet kreditbeløb6.000 kr.,Samlede kreditomkostninger7.908,34 kr.,Samlede tilbagebetalingsbeløb13.908,34 kr.,Min/max månedlig ydelse601,39 kr. / 1.716,67 kr.,Debitorrente (årlig fast)243,3 %,ÅOP816,67 %