Debitorrente

Går du med overvejelser om at låne penge, så bør du starte med at sætte dig ind i, hvad det er for en type lån, du gerne vil optage.

I den forbindelse er der nogle økonomiske begreber, du bliver nødt til at lære bedre at kende – blandt andet debitorrenten.

Du er helt sikkert med på, at man betaler renter, når man låner penge, men hvordan er det nu lige, det er med ÅOP og debitorrenten. Læs med her og bliv klogere.


Hvad er debitorrente?

Debitorrente

Debitorrente kan umiddelbart være en kompliceret størrelse, men her skal vi forsøge at gøre det nemt.

Debitorrenten kan også kaldes den effektive rente. Kort forklaret er den effektive rente lånets pålydende rente inklusiv renters rente. Med andre ord er debitorrenten lånets årlige rente inklusiv renters rente, hvilket vil sige, at debitorrenten medregner lånets samlede antal rentetilskrivninger pr. år.

Derfor vil debitorrenten være højere, hvis renten tilskrives hver måned, end hvis den tilskrives kvartalvis. Alle lån har en debitorrente, men denne udregnes blandt andet af antallet af rentetilskrivninger.

Er du helt rundt på gulvet nu? Så kan vi trøste dig med, at VIVUS ikke opererer med renters rente.

Af samme årsag kan du ikke regne med hverken Debitorrenten eller ÅOP. Det er lovpligtigt, at vi oplyser vores ÅOP og derfor vil du se den stående, selvom du ikke kan regne med den. ÅOP regnes udfra en årlig rente, men vores renter er på lån, der slet ikke løbet over et helt år.

Derfor fremgår de misvisende tal ved låneberegneren, når du forsøger at ansøge om en kredit. Både Debitorrenten og ÅOP ser ud til at være ekstremt høje, hvis du optager et forbrugslån hos VIVUS. Men det skal du ikke lade dig skræmme af, eftersom disse tal langt fra er retvisende.

Debitorrenten er som sagt misvisende, fordi vi ikke bruger renters rente. ÅOP er misvisende, fordi du ikke har din kredit hos os over et år. Indtil du har mulighed for at indfri dit lån hos os, skal du betale rentebetalingen – den udskyder betalingsdatoen.

Debitorrente og VIVUS

Når du ansøger om et lån hos VIVUS, har du mulighed for at ansøge om små beløb fra 2000,- op til 12000,- eller høje beløb fra 13000,- op til 75000,-

Kreditvurderingen foregår digitalt. Det kan være en fordel sammenlignet med andre lån, hvor du skal indsende forskellig dokumentation og igennem fysiske møder som en del af kreditvurderingen.

Fordi løbetiden, på vores låneaftaler med små beløb, maksimalt er 6 måneder, er der ikke en debitorrente, når du låner hos os, hvis altså tilbagebetalingen sker rettidigt. Det er samtidigt med til at overskueliggøre omkostningerne i forbindelse med lånet. Du kan nemlig trygt regne med, hvad du bliver oplyst ved låneberegneren. Der er dermed ikke nogle skjule gebyrer, da vi tydeligt skilter med omkostningerne, før du godkender en låneaftale.

Eksempel på udregning af debitorrenten

Forestil dig at du ønsker at købe en ting til 10000,-. For at kunne købe det, optager du et lån med en årlig rente på 10 procent på de lånte 10000,-. Ved en årlig rentetilskrivning er renten altså 10 procent, men tilskrives renten halvårligt, skal du samtidigt betale renters rente, hvorfor den årlige debitorrente for dette eksempel stiger til 10,25 procent.

Det kan man også se ved eksempelvis en månedlig rentetilskrivning. Her vil den årlige debitorrente, hvis vi kigger på ovenstående eksempel, stige til 10,47 procent. Eksemplet viser samtidigt, hvordan antallet af rentetilskrivninger påvirker debitorrentens niveau.

Overvejelser i forhold til debitorrenten

Antallet af rentetilskrivninger påvirker altså renternes samlede niveau og dermed lånets samlede omkostninger. Derfor er det vigtigt kun at låne det beløb, du reelt har brug for. Som låntager bør du altid først overveje din økonomi og dit reelle behov for at låne penge.

Med andre ord, jo mindre du låner i jo kortere tid, jo billigere er det. Beslutter du dig for at låne penge, bør du altid læse lånets betingelser grundigt igennem. Du bør også sætte dig ind i de relevante begreber, såsom debitorrenten, så du kan træffe det mest optimale valg.

Eksempelvis vil et lån med en årlig rente på 10 procent og med månedlige rentetilskrivninger være dyrere end et lignende lån, som har kvartalsvise rentetilskrivninger.

Løbetiden på lån på små beløb hos VIVUS er maksimalt 6 måneder. Det gør vores lån til en utrolig gennemsigtig og nem måde at finansiere de små huller, der en gang imellem kan opstå i dit budget.

Når alt det er sagt, er der den fordel ved renter, at de er fradragsberettigede. Hos VIVUS bruger vi ikke gebyrer på vores små lånebeløb (lån fra 2000,- op til 12000,-), så alt hvad du betaler udover hovedstolen, er renter og er dermed fradragsberettigede. Derudover indberetter vi automatisk renterne til SKAT, så du er sikker på at få det fradrag, du skal have.

Hvem kan optage lån hos os?

Hos os kan du optage lån, hvis du er dansk statsborger og ikke er registreret i Experian (RKI) eller Debitor Registret. Dog er der en række andre krav, der også skal opfyldes, før du kan optage et lån hos os. Du kan se kravene her:

  • Du er mindst 18 år gammel
  • Du har et Nem-ID
  • Du har en aktiv e-mail adresse
  • Du har en dansk folkeregisteradresse
  • Du har et dansk telefonnummer
  • Du har en dansk bankkonto
  • Du er ikke registreret med navne- eller adressebeskyttelse

Vi tilbyder små lånebeløb fra 2000,- – 12000,- eller høje lånebeløb fra 13000,- - 75000,-. Det kan dog ske, at du ansøger om et beløb, som systemet ikke kan godkende dig til – men så vil du til gengæld, blive tilbudt at låne et lavere beløb. Det kan være, du ansøger om 6000,-, men bliver tilbudt 4000,- i stedet. Så kan du selv vælge om du vil tage imod tilbuddet eller ej.

Alt i alt

Skal du forholde dig til debitorrenten, hvis du vil optage et lån hos VIVUS? Det korte svar er: Nej.

Ligesom med ÅOP, er Debitorrenten misvisende som begreb, når der er tale om et lån med en kort løbetid.

Det er vigtigt, at du afklarer dit behov, før du låner penge. Hvad skal pengene bruges på, hvor meget har du reelt behov for at låne og så videre. Hellere lån for lidt end for meget. Du kan nemlig altid forhøje lånet, hvis det viser sig at være nødvendigt.

Der er forskellige krav til dig som låntager – eksempelvis kræver vi, at du har en dansk bankkonto, en dansk folkeregisteradresse og ikke er registreret i hverken Debitorregistret eller RKI.

Renter er fradragsberettigede, og vi sørger altid for at indberette de renter, du har betalt til os, til SKAT.

Ønsker du nærmere information omkring lån?

Sidder du tilbage med spørgsmål omkring debitorrente eller lån i det hele taget, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice. De sidder klar alle hverdage fra 09.00-11.30 og 12.30-16.00 på telefon 78 77 20 68 til at svare på de spørgsmål du måtte have. Du kan også sende os en mail på info@vivus.dk eller kontakte os via chatten.

Alternativt kan du læse vores lånevilkår for mere information.

Vælg beløbsstørrelse

12.000 kr.
kr.
2.000 kr.12.000 kr.
Første betalingsdato er om 15 dage
1 november 2021
Månedlig betaling
Dette er din faste månedlige betaling, som både dækker over renter og nedskrivning af lånebeløbet.
2.142 kr.
Samlede kreditomkostninger over 6 måneder
748 kr.

Gennemsnitlige omkostninger pr. måned

124,66 kr.

Løbetid: 6 mdr.: Samlet kreditbeløb: 12.000 kr. (inkluderer oprettelsesgebyr på 0 kr.). Samlede kreditomkostninger: 748 kr. Samlet tilbagebetalingsbeløb 12.748 kr., Min/maks. månedlig ydelse 2.038 kr. / 2.142 kr., Debitorrente (årlig fast) 22.53 %, ÅOP 24.9 %.

14 dages fortrydelsesret på kreditaftalen. Alder 18+.
Pengene vil være til rådighed indenfor 7 dage.