Cookies er nødvendige for at få VIVUS.DK til at fungere, så du kan få en god oplevelse. Klik OK for at fjerne beskeden og fortsætte.

Renteberegning

Med vores låneberegner har vi gjort renteberegningen utrolig simpel og hurtig for dig. Du slipper for at sidde med komplicerede formler og tabeller selv. På den måde får du altid det fulde overblik over præcis, hvad et lån hos os kommer til at koste dig.

Men hvis du alligevel er interesseret i at vide om, hvad renter er og hvordan renteberegning foregår, har vi skabt denne side. Vi håber at kunne forklare dig mere om, hvorfor tallene er, som de er.


Hvad er renteberegning? Værd at vide

Renteberegning er vigtigt at forstå, eller i hvert fald at kende til. Det er næsten umuligt at komme igennem livet uden at stifte bekendtskab med renter. Enten i kraft af at have penge (kapital) stående på en opsparing eller når man ønsker at optage lån.

Uanset i hvilket tilfælde eller hvornår man stifter bekendtskab med renter, så har renteberegning en stor betydning for din økonomi. På en opsparing får man for eksempel en rentetilvækst, mens man på et lån har en renteudgift.

Centralt for renteberegning er rentesregning, hvilket er et relativt bredt begreb inden for matematikken, der beskæftiger sig med penges forrentning. Sagt på en anden måde, kan man sige, at rentesregning beskæftiger sig med prisen på penge.

Ved hjælp af renteberegning er det muligt at beregne det samlede beløb, man vil opspare eller betale, over tid. Et af de centrale emner ved beregningen af renter er renteformlen, som findes i adskillige variationer.

Ved renteberegning omtales rentesatsen typisk pr. år. Det kan også stå som pro anno eller p.a.

Der er en tæt tilknytning mellem rente og tid, men det er nu også vigtigt at nævne begrebet termin i samme åndedrag. Endvidere tilskrives renten ved renteberegning pr. termin (en tidsangivelse). Terminen kan eksempelvis være månedlig, kvartalsvis, halvårlig eller årlig.

Det er vigtigt at skelne mellem begreberne rentesats pr. år og termin. Eksempelvis er det muligt at have en årlig rente på 6% p.a. men med 1, 2 eller 12 terminer.

Antallet af rentetilskrivninger påvirker på samme vis lånets samlede omkostninger, da der ved hver rentetilskrivning tillægges renters rente eller den såkaldte debitorrente.

Dette gælder dog ikke for vores låneform. Vores lån har en løbetid på 1-30 dage, hvilket betyder, at du ikke skal bekymre dig om renters rente, når du låner hos os.

Nu har vi gennemgået nogle af de mest centrale begreber vedrørende renteberegning. Der findes langt flere begreber og formler, der relaterer til emnet. Det essentielle ved renteberegning er dog at huske på og forstå, at renten er prisen på penge og at den herigennem ændrer pengenes størrelse over tid.

Endvidere er det vigtigt at skelne mellem annuitetsregning og renteberegning, da begge områder beskæftiger sig med rente, penge og terminer. Dét, der adskiller de to områder er, at man ved renteberegning kun indsætter pengene i banken eller optager lån én gang, mens der ved annuitetsregning er tale om flere ind- eller afbetalinger.

Vores rentesats – billigere end man skulle tro

Renteberegning

Låner du et beløb på 1.000 kr. eller derover, betaler du en flad rente på 20% for 30 dage. ÅOP (Årlige omkostninger i procent) for et lån hos os er 816,67%, men dette tal repræsenterer ikke lånets reelle omkostninger. ÅOP, jf. kreditaftaleloven, angiver lånets omkostninger pr. år og skal blandt andet indeholde renters rente. Det indgår slet ikke i vores renteberegning grundet den korte løbetid på vores lån samt det faktum, at vi ikke pålægger renters renter på dit lån, hvis du har behov for at forlænge. Blandt andet derfor, er ÅOP misvisende for vores lån.

Har du allerede benyttet dig af vores introduktionstilbud, vil et lån for et helt år koste dig 243,3%*, men da langt størstedelen af alle danskere får ca. ⅓ af deres renteomkostninger tilbage i skat, vil de reelle, årlige omkostninger i forbindelse med vores lån svare til ca. 162,2%**.

Det er dog vigtigt at huske på og påpege, at vores lån er beregnet til kortfristet brug. Det er altså ikke designet til at være et stående lån i et år eller mere. Vores lån er til nu og her og til det formål er vi et af markedets billigste og bedste alternativer.

For at sætte tallene i perspektiv, koster det, hvis man medregner skattefradraget, ca. 4 kr. og 44 øre at låne 1.000 kr. pr. dag***, når du vælger at låne hos os. Hvis ikke man medregner skattefradraget koster det således ca. 6 kr. og 67 øre at låne 1.000 kr. pr. dag****.

Læs mere om ÅOP.

Er det første gang du låner hos os, kan du låne op til 6.000 kr. og nyde godt af vores introduktionstilbud med 50 % rabat på renten i op til 30 dage.

 • Lån 6.000 kr. med 50 % rabat i op til 30 dage
 • 5-stjernet profil på TrustPilot
 • Ansøg på under 2 minutter
 • Modtag pengeneinden for kort tid
 • Nem og hurtig måde at låne penge på

Kreditbeløb 6000,- Løbetid 12 mdr. Samlede kreditomk. 7908,- Mdl. maxydelse 1716,- Samlet tilbagebetaling 13908,- ÅOP 816,67% Debitorrente/årligt fast: 243,3%. 14 dages fortrydelsesret på kreditaftalen. Alder 20+.

Lån på din måde

Renteberegning 2

Du kan låne op til 6.000 kr. med 50 % rabat på renten som ny kunde. Du skal desuden være over 20 år. Som gentagende kunde kan du endda låne helt op til 12.000 kr.

Vi anbefaler at benytte vores kredit til kortfristet brug, men da kredittens løbetid er ubegrænset, kan du helt selv bestemme, hvornår du tilbagebetaler.

Det er dog værd at bemærke, at det bliver billigere, jo hurtigere du tilbagebetaler, da du betaler renter, indtil du tilbagebetaler.

Fleksibiliteten i vores lån betyder, at det kan tilpasses med udgangspunkt i dine behov. Du behøver altså ikke at låne mere eller i længere tid end du har behov for.

Et kvalitetsprodukt og service af høj standard er noget vi altid stræber efter. Vores 5-stjernede profil på Trustpilot er et kvalitetsstempel af det produkt og den service vores kunder oplever, når de låner hos os. Samtidig er den din sikkerhed for, at vores produkt og service overgår vores kunders forventninger, når de optager lån hos os.

Hvem kan optage lån hos os?

Det er muligt at optage lån hos os, hvis man er dansk statsborger og ikke er registreret i Experian (RKI) eller Debitor Registret. Låntagere skal endvidere leve op til følgende krav:

 • Være mindst 20 år gammel.
 • Have et NemID.
 • Have en aktiv e-mailadresse.
 • Have en dansk folkeregisteradresse.
 • Have et dansk telefonnummer.
 • Have en dansk bankkonto.
 • Ikke være registreret med navne- eller adressebeskyttelse hos din kommune

Sidder du tilbage med spørgsmål?

Hvis du er helt forvirret over al den information, du har fået med dig her, så sidder vi heldigvis klar til at besvare dine spørgsmål. Du er velkommen til at kontakte vores kundeservice ved enten at sende os en mail på info@vivus.dk eller ringe på telefon: 78 77 20 68. Vi sidder klar til at hjælpe dig, hvis du sidder tilbage med spørgsmål eller er i tvivl om noget vedrørende dit lån. Vi glæder os til at høre fra dig!

* Et lån hos os koster 20% for 30 dage. ”20 %” / ”30 dage” ”365 dage / år” = 243,3 % / år*

** ”243,3 %” – ( ” 243,3 2 %” 1 / 3 ) = 162,2 %*

*** ”162,2 %” / ”365 dage” ”1.000 kr.”= 4,44 kr. / dag*

**** “243,3 %” / “365 dage” “1.000 kr.” = 6,67 kr./dag*

6000
kr.
100 kr.
12.000 kr.
Første betalingsdato d.
Du har 30 dage til din næste betaling
2.
Maj 2020
Vælg ny dato
Ny kunde
Eksisterende kunde
Første rentebetaling
Du skal betale dette beløb i rente på din første betalingsdato, hvis du ikke indfrier kreditten
50% rabat i 30 dage som ny kunde
1.200 kr.
600 kr.
Rentebetaling efter første betalingsdato
Denne betaling falder 30 dage efter din første betalingsdato
1.200 kr.
Fuld tilbagebetaling
Det fulde beløb, som du skal betale, hvis du indfrier kreditten på din første betalingsdato
med din 50% rabat som ny kunde
7.200 kr.
6.600 kr.

Kreditaftalen har ingen fast løbetid

Priseksempel ved 12 måneders afvikling
Eksemplet er udregnet ud fra det nye lånebeløb og fra 12 lige store månedlige betalinger af hovedstolen
Samlet kreditbeløb6.000 kr.,Samlede kreditomkostninger7.908,34 kr.,Samlede tilbagebetalingsbeløb13.908,34 kr.,Min/max månedlig ydelse601,39 kr. / 1.716,67 kr.,Debitorrente (årlig fast)243,3 %,ÅOP816,67 %