Cookies er nødvendige for at få VIVUS.DK til at fungere, så du kan få en god oplevelse. Klik OK for at fjerne beskeden og fortsætte.

Renteberegning

Med vores låneberegner har vi gjort renteberegningen utrolig simpel og hurtig for dig. Du slipper for at sidde med komplicerede formler og tabeller selv. På den måde får du altid det fulde overblik over præcis, hvad et lån hos os kommer til at koste dig.

Men hvis du alligevel er interesseret i at vide om, hvad renter er og hvordan renteberegning foregår, har vi skabt denne side. Vi håber at kunne forklare dig mere om, hvorfor tallene er, som de er.


Hvad er renteberegning? Værd at vide

Renteberegning er vigtigt at forstå, eller i hvert fald at kende til. Det er næsten umuligt at komme igennem livet uden at stifte bekendtskab med renter. Enten i kraft af at have penge (kapital) stående på en opsparing eller når man ønsker at optage lån.

Uanset i hvilket tilfælde eller hvornår man stifter bekendtskab med renter, så har renteberegning en stor betydning for din økonomi. På en opsparing får man for eksempel en rentetilvækst, mens man på et lån har en renteudgift.

Centralt for renteberegning er rentesregning, hvilket er et relativt bredt begreb inden for matematikken, der beskæftiger sig med penges forrentning. Sagt på en anden måde, kan man sige, at rentesregning beskæftiger sig med prisen på penge.

Ved hjælp af renteberegning er det muligt at beregne det samlede beløb, man vil opspare eller betale, over tid. Et af de centrale emner ved beregningen af renter er renteformlen, som findes i adskillige variationer.

Ved renteberegning omtales rentesatsen typisk pr. år. Det kan også stå som pro anno eller p.a.

Der er en tæt tilknytning mellem rente og tid, men det er nu også vigtigt at nævne begrebet termin i samme åndedrag. Endvidere tilskrives renten ved renteberegning pr. termin (en tidsangivelse). Terminen kan eksempelvis være månedlig, kvartalsvis, halvårlig eller årlig.

Det er vigtigt at skelne mellem begreberne rentesats pr. år og termin. Eksempelvis er det muligt at have en årlig rente på 6% p.a. men med 1, 2 eller 12 terminer.

Antallet af rentetilskrivninger påvirker på samme vis lånets samlede omkostninger, da der ved hver rentetilskrivning tillægges renters rente eller den såkaldte debitorrente.

Dette gælder dog ikke for vores låneform. Vores lån har en løbetid på 1-30 dage, hvilket betyder, at du ikke skal bekymre dig om renters rente, når du låner hos os.

Nu har vi gennemgået nogle af de mest centrale begreber vedrørende renteberegning. Der findes langt flere begreber og formler, der relaterer til emnet. Det essentielle ved renteberegning er dog at huske på og forstå, at renten er prisen på penge og at den herigennem ændrer pengenes størrelse over tid.

Endvidere er det vigtigt at skelne mellem annuitetsregning og renteberegning, da begge områder beskæftiger sig med rente, penge og terminer. Dét, der adskiller de to områder er, at man ved renteberegning kun indsætter pengene i banken eller optager lån én gang, mens der ved annuitetsregning er tale om flere ind- eller afbetalinger.

Vores rentesats – billigere end man skulle tro

Renteberegning

Låner du et beløb på 1.000 kr. eller derover, betaler du en flad rente på 19% for 30 dage. ÅOP (Årlige omkostninger i procent) for et lån hos os er 791,6%, men dette tal repræsenterer ikke lånets reelle omkostninger. ÅOP, jf. kreditaftaleloven, angiver lånets omkostninger pr. år og skal blandt andet indeholde renters rente. Det indgår slet ikke i vores renteberegning grundet den korte løbetid på vores lån samt det faktum, at vi ikke pålægger renters renter på dit lån, hvis du har behov for at forlænge. Blandt andet derfor, er ÅOP misvisende for vores lån.

Har du allerede benyttet dig af vores introduktionstilbud, vil et lån for et helt år koste dig 243,3%*, men da langt størstedelen af alle danskere får ca. ⅓ af deres renteomkostninger tilbage i skat, vil de reelle, årlige omkostninger i forbindelse med vores lån svare til ca. 162,2%**.

Det er dog vigtigt at huske på og påpege, at vores lån er beregnet til kortfristet brug. Det er altså ikke designet til at være et stående lån i et år eller mere. Vores lån er til nu og her og til det formål er vi et af markedets billigste og bedste alternativer.

For at sætte tallene i perspektiv, koster det, hvis man medregner skattefradraget, ca. 4 kr. og 44 øre at låne 1.000 kr. pr. dag***, når du vælger at låne hos os. Hvis ikke man medregner skattefradraget koster det således ca. 6 kr. og 67 øre at låne 1.000 kr. pr. dag****.

Læs mere om ÅOP.

Er det første gang du låner hos os, kan du låne op til 6.000 kr. uden at skulle tænke over renteberegning, da vi tilbyder første lån helt rente- og gebyrfrit.

 • Lån 6.000 kr. gratis i op til 30 dage
 • 5-stjernet profil på TrustPilot
 • Ansøg på under 2 minutter
 • Modtag pengeneinden for kort tid
 • Nem og hurtig måde at låne penge på

Lån på din måde

Renteberegning 2

Du kan låne op til 6.000 kr. rente-og gebyrfrit, hvis du er over 20 år, såfremt lånet betales tilbage inden for 1-30 dage. Beløbsgrænsen stiger for hvert nyt lån, der optages, indtil maksimumgrænsen på 12.000 kr.

Vores lån er kortfristet, og har derfor en løbetid på 1-30 dage, men det er op til dig, hvornår du vil betale inden for denne tidsramme.

Det er dog værd at bemærke, at lånet bliver billigere, jo hurtigere du tilbagebetaler det.

Har du behov for at forlænge løbetiden på lånet, kan dette lade sig gøre ved at betale et gebyr, der fastsættes på baggrund af lånets størrelse. Lånet kan forlænges i perioder af 7, 14 eller 30 dages længde.

Fleksibiliteten i vores lån betyder, at det kan tilpasses med udgangspunkt i dine behov. Du behøver altså ikke at låne mere eller i længere tid end du har behov for.

Et kvalitetsprodukt og service af høj standard er noget vi altid stræber efter. Vores 5-stjernede profil på Trustpilot er et kvalitetsstempel af det produkt og den service vores kunder oplever, når de låner hos os. Samtidig er den din sikkerhed for, at vores produkt og service overgår vores kunders forventninger, når de optager lån hos os.

Hvem kan optage lån hos os?

Det er muligt at optage lån hos os, hvis man er dansk statsborger og ikke er registreret i Experian (RKI) eller Debitor Registret. Låntagere skal endvidere leve op til følgende krav:

 • Være mindst 20 år gammel.
 • Have et NemID.
 • Have en aktiv e-mailadresse.
 • Have en dansk folkeregisteradresse.
 • Have et dansk telefonnummer.
 • Have en dansk bankkonto.
 • Ikke være registreret med navne- eller adressebeskyttelse hos din kommune

Sidder du tilbage med spørgsmål?

Hvis du er helt forvirret over al den information, du har fået med dig her, så sidder vi heldigvis klar til at besvare dine spørgsmål. Du er velkommen til at kontakte vores kundeservice ved enten at sende os en mail på info@vivus.dk eller ringe på telefon: 78 77 20 68. Vi sidder klar til at hjælpe dig, hvis du sidder tilbage med spørgsmål eller er i tvivl om noget vedrørende dit lån. Vi glæder os til at høre fra dig!

* Et lån hos os koster 20% for 30 dage. ”20 %” / ”30 dage” ”365 dage / år” = 243,3 % / år*

** ”243,3 %” – ( ” 243,3 2 %” 1 / 3 ) = 162,2 %*

*** ”162,2 %” / ”365 dage” ”1.000 kr.”= 4,44 kr. / dag*

**** “243,3 %” / “365 dage” “1.000 kr.” = 6,67 kr./dag*

kr.
100 kr.
12.000 kr.

Vælg første betalingsdato

januar 2019
Tidligere
man
tir
ons
tor
fre
lør
søn
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Samlet kreditbeløb
6.000 kr.
Rentebetaling
1.200 kr.
Første betalingsdato d.
15.01.2019
Fuld tilbagebetaling
6.000 kr.
Priseksempel på omkostninger ved 3 måneders kredit
Du bestemmer selv, hvornår du vil indfri kreditten.
Antal betalinger3
Samlede kreditomkostninger2.400 kr.
Samlede tilbagebetalingsbeløb8.400 kr.
Debitorrente (årlig fast) / ÅOP243,3 % / 816,67 %