Renteberegning

Med vores låneberegner har vi gjort renteberegningen utrolig simpel og hurtig for dig. Du slipper for at sidde med komplicerede formler og tabeller selv. På den måde får du altid det fulde overblik over præcis, hvad et lån hos os kommer til at koste dig.

Men hvis du alligevel er interesseret i at vide om, hvad renter er og hvordan renteberegning foregår, har vi skabt denne side. Vi håber at kunne forklare dig mere om, hvorfor tallene er, som de er.

Hvad er renteberegning? Værd at vide

Renteberegning er vigtigt at forstå, eller i hvert fald at kende til. Det er næsten umuligt at komme igennem livet uden at stifte bekendtskab med renter. Enten i kraft af at have penge (kapital) stående på en opsparing eller når man ønsker at optage lån.

Uanset i hvilket tilfælde eller hvornår man stifter bekendtskab med renter, så har renteberegning en stor betydning for din økonomi. På en opsparing får man for eksempel en rentetilvækst, mens man på et lån har en renteudgift.

Centralt for renteberegning er rentesregning, hvilket er et relativt bredt begreb inden for matematikken, der beskæftiger sig med penges forrentning. Sagt på en anden måde, kan man sige, at rentesregning beskæftiger sig med prisen på penge.

Ved hjælp af renteberegning er det muligt at beregne det samlede beløb, man vil opspare eller betale, over tid. Et af de centrale emner ved beregningen af renter er renteformlen, som findes i adskillige variationer.

Ved renteberegning omtales rentesatsen typisk pr. år. Det kan også stå som pro anno eller p.a.

Der er en tæt tilknytning mellem rente og tid, men det er nu også vigtigt at nævne begrebet termin i samme åndedrag. Endvidere tilskrives renten ved renteberegning pr. termin (en tidsangivelse). Terminen kan eksempelvis være månedlig, kvartalsvis, halvårlig eller årlig.

Det er vigtigt at skelne mellem begreberne rentesats pr. år og termin. Eksempelvis er det muligt at have en årlig rente på 6% p.a. men med 1, 2 eller 12 terminer.

Antallet af rentetilskrivninger påvirker på samme vis lånets samlede omkostninger, da der ved hver rentetilskrivning tillægges renters rente eller den såkaldte debitorrente.

Nu har vi gennemgået nogle af de mest centrale begreber vedrørende renteberegning. Der findes langt flere begreber og formler, der relaterer til emnet. Det essentielle ved renteberegning er dog at huske på og forstå, at renten er prisen på penge og at den herigennem ændrer pengenes størrelse over tid.

Endvidere er det vigtigt at skelne mellem annuitetsregning og renteberegning, da begge områder beskæftiger sig med rente, penge og terminer. Dét, der adskiller de to områder er, at man ved renteberegning kun indsætter pengene i banken eller optager lån én gang, mens der ved annuitetsregning er tale om flere ind- eller afbetalinger.

Vores rentesats – billigere end man skulle tro

Låner du et beløb på 1000,- eller derover, betaler du en flad rente på 20% for 6 måneder. ÅOP (Årlige omkostninger i procent) for et lån hos os er 24,9%, men dette tal repræsenterer ikke lånets reelle omkostninger. ÅOP, jf. kreditaftaleloven, angiver lånets omkostninger pr. år og skal blandt andet indeholde renters rente. Det indgår slet ikke i vores renteberegning grundet den korte løbetid på vores lån samt det faktum, at vi ikke pålægger renters renter på dit lån, hvis du har behov for at forlænge. Blandt andet derfor, kan ÅOP være misvidende for nogle lån.

Læs mere om ÅOP.

Hos os kan du låne enten små beløb fra 2000,- op til 12000,- eller høje beløb fra 13000,- op til 75000,-. De små lånebeløb har fast løbetid på 6 måneder, mens der ved de høje lånebeløb kan vælges en løbetid på mellem 24 og 72 måneder ved ansøgningen om lånet.

 • Lån fra 2000,- op til 12000,- eller fra 13000,- op til 75000,-
 • Stærk profil på TrustPilot
 • Ansøg på under 2 minutter
 • Modtag pengene inden for kort tid
 • Nem og hurtig måde at låne penge på

Lån på din måde

Du kan som sagt låne fra 2000,- op til 12000,- eller fra 13000,- op til 75000,-. Du skal desuden være over 18 år.

VIVUS er et forbrugslån, hvorfor vi anbefaler du bruger det derefter. Du kan sagtens bruge vores lån til akutte udgifter eller her-og-nu tilbud, men vi anbefaler altid man er sikker på man kan betale sit lån tilbage på de betalingsdatoer man har. Selvom dit låns løbetid hos os er fastlagt, kan du helt selv bestemme, hvornår du indfrier. Du kan nemlig altid indfri dit lån før tid - mod et gebyr, hvis du ikke har VIVUS PLUS.

Det er værd at bemærke, at det bliver billigere, jo hurtigere du indfrier dit lån - da du jo ellers betaler renter hver måned.

Fleksibiliteten i vores lån betyder, at det kan tilpasses med udgangspunkt i dine behov. Du behøver altså ikke at låne mere eller i længere tid end du har behov for.

Et kvalitetsprodukt og service af høj standard er noget vi altid stræber efter. Vores 4-stjernede profil på Trustpilot er et kvalitetsstempel af det produkt og den service vores kunder oplever, når de låner hos os. Samtidig er den din sikkerhed for, at vores produkt og service overgår vores kunders forventninger, når de optager lån hos os.

Hvem kan optage lån hos os?

Det er muligt at optage lån hos os, hvis man er dansk statsborger og ikke er registreret i Experian (RKI) eller Debitor Registret. Låntagere skal endvidere leve op til følgende krav:

 • Være mindst 18 år gammel.
 • Have et NemID.
 • Have en aktiv e-mailadresse.
 • Have en dansk folkeregisteradresse.
 • Have et dansk telefonnummer.
 • Have en dansk bankkonto.
 • Ikke være registreret med navne- eller adressebeskyttelse hos din kommune

Sidder du tilbage med spørgsmål?

Hvis du er helt forvirret over al den information, du har fået med dig her, så sidder vi heldigvis klar til at besvare dine spørgsmål. Du er velkommen til at kontakte vores kundeservice ved enten at sende os en mail på info@vivus.dk eller ringe på telefon: 78 77 20 68. Vi sidder klar til at hjælpe dig, hvis du sidder tilbage med spørgsmål eller er i tvivl om noget vedrørende dit lån. Vi glæder os til at høre fra dig!