Restgæld

Når du optager et lån, vil betalingerne oftest blive opdelt i renter og afdrag. Total summen af afdrag over lånets løbetid er lig hovedstolen. Altså, når du er færdig med at betale afdrag, har du betalt dit lånebeløb. Restgælden på et givet tidspunkt er hovedstolen fratrukket alle tidligere betalte afdrag. Alt i alt vil restgælden altså være det beløb, som man skylder væk. Eksempel: Har du lånt 1000 kroner og betalt 300 i afdrag, så er din restgæld 700 kroner.

Vi arbejder normalt ikke med begrebet restgæld, da alle lån optaget hos os betales tilbage på én gang. Dette kaldes et stående lån, da der kun er ét afdrag, nemlig på udløbstidspunktet.

Første gang du låner hos os, tilbyder vi at du kan låne op til 6000,-. Tilbuddet til førstegangslånere hos os lyder:

  • Lån op til 6000,-
  • Stærk profil på TrustPilot
  • Ansøg på under 2 minutter
  • Modtag svar med det samme
  • Nem og hurtig måde at låne penge på

Forskellige typer af restgæld

økonomi

Restgæld kan opstå ved alle typer af lån, men det kan være forskelligt, om og hvordan det påvirker dig.

Vi har sat fokus på tre typer af lån, hvor der kan opstå restgæld: Restgæld i køretøj, restgæld i hus og restgæld på SU lån.

Læs forklaringerne her:

Restgæld i bil, motorcykel og campingvogn

Når du handler køretøjer brugt, er det utrolig vigtigt, at du tjekker for restgæld i Bilbogen, før du køber bil, motorcykel eller campingvogn af private.

I denne forbindelse er det vigtigt at forstå, at pant/hæftelser ikke nødvendigvis er det samme som restgæld, og der kan således sagtens være tinglyst hæftelser på et køretøj, selvom restgælden er betalt ud.

Hvis der er restgæld i køretøjet, og der ligeledes er registreret pant hos Bilbogen, skal man forinden købet sikre sig, at restgælden indfries og panten bliver slettet.

Restgæld i hus

Når man optager et lån til en bolig, vil der opstå restgæld. Det er fuldkommen normalt, men restgælden kan i nogle situationer skabe problemer. Ved skilsmisser vil der for eksempel ofte opstå problemer, da de store prisfald de seneste år, kan have stor betydning i situationer, hvor man er tvunget til at sælge boligen. Mange kommer derfor i dag ud af et boligsalg med tab eller tårnhøj restgæld.

I 2013 blev det muligt for danskerne at søge gratis i tinglysningssystemet, hvor opslagene tidligere har kostet en afgift på mellem 30 og 120 kr. Dette betyder, at man nu frit kan se størrelsen af restgælden i ejendomme og indhente andre relevante oplysninger i forbindelse med køb af bolig.

Restgæld SU

Mange studerende optager gennem deres studietid et SU-lån. Restgælden på et sådan lån vil sædvanligvis vokse sig større og større gennem studietiden, da man jo typisk låner et fast beløb om måneden. Der pålægges ligeledes renter. Dette er tilfældet, da man sjældent afbetaler på et SU-lån, før man er blevet færdiguddannet.

Et problem ved denne type lån er, at udbetalingerne typisk sker løbende. Det betyder, at et SU-lån nemt kan løbe løbsk, da restgælden stiger måned for måned, uden man aktivt søger om lån.

Du kan dog til enhver til gå ind på hjemmesiden SU.dk, og finde ud af præcis, hvor meget du restgæld du har tilbage netop nu.

Restgæld ved optagelse af lån hos os

Når du optager et lån hos os, er der tale om et stående lån, da der kun er ét afdrag, nemlig på udløbstidspunktet. Dette betyder, at hele restgælden betales på én gang, hvorfor vi ikke normalt arbejder med begrebet restgæld.

Det kan dog nogle gange blive aktuelt, hvis du ikke er i stand til at betale lånet tilbage i rette tid.

I sådanne tilfælde har du nemlig mulighed for at opretholde låneaftalen i længere tid. Det eneste du skal gøre er at betale en rentebetaling – denne kan ses på din profilside samt på det lånedokument, som du modtager, når låneaftalen er godkendt.

Læs også: Forbrugslån

Hos VIVUS stræber vi efter at være den billigste udbyder af kortfristede lån på markedet. Selvom man ikke skal stille sikkerhed for at låne hos os, sigter vi stadig efter at være så billige som overhovedet muligt.

Hos os er kunden altid i centrum, og derfor har vi forsøgt at gøre vores låneaftale så nem, billig og tilfredsstillende som muligt. Vi stræber også efter så høj gennemsigtighed som muligt, så vores kunder aldrig oplever overraskelser eller omkostninger, de ikke var klar over.

Vores 5-stjernede profil på Trustpilot er udtryk for kvaliteten af vores produkt og service, og er samtidig din garanti for, at vores kunders erfaringer med os lever op til eller overgår de ting vi selv siger.

Sidder du tilbage med spørgsmål?

Har du yderligere spørgsmål vedrørende lån, sikkerhed eller noget andet, så er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på e-mail: info@vivus.dk eller telefon 78 77 20 68. Kundeservice har åbent alle hverdage fra 9.00-11-30 og 12.30-16.00 og er klar til at besvare alle dine spørgsmål.

Vælg beløbsstørrelse

12000
kr.
2.000 kr.
12.000 kr.
Første betalingsdato er om 30 dage
8 september 2020
Månedlig betaling
Dette er din faste månedlige betaling, som både dækker over renter og nedskrivning af lånebeløbet.
2.142 kr.
Samlede kreditomkostninger over 6 måneder

Gennemsnitlige omkostninger pr. måned

793 kr.

132,16 kr.

Løbetid: 6 mdr.: Samlet kreditbeløb: 12000 kr. Samlede kreditomkostninger: 793 kr. Samlet tilbagebetalingsbeløb 12793 kr., Min/maks. månedlig ydelse 2083 kr. / 2142 kr., Debitorrente (årlig fast) 22.53 %, ÅOP 24.9 %. 14 dages fortrydelsesret på kreditaftalen. Alder 20+.