Overtræk på konto

Vi kender allesammen dét, at man har brugt flere penge end planlagt. Pengene er forsvundet hurtigere fra kontoen end man lige havde regnet med. Det kan være rigtig svært at få pengene til at strække til hele måneden. I sådan nogle situationer kan det være ret fristende at overtrække sin konto. Det kan vi desværre ikke anbefale at gøre. Det kan nemlig både være dyrt, og din bank vil ikke være særlig tilfreds med dig.

I stedet kan du hos os låne mindre beløb fra 2000,- op til 12000,- eller større beløb fra 13000,- op til 75000,-. Vores tilbud til nye kunder lyder derfor:

  • Lån fra 2000,- op til 12000,- eller fra 13000,- op til 75000,-
  • Stærk profil på TrustPilot
  • Modtag pengene på kun 7 dage
  • Nem og sikker måde at låne penge på

Fravælg overtræk på kontoen

En bank tager typisk over 20 % i rente for et overtræk på kontoen, plus et gebyr på omkring 100-150 kroner.

Det er altså ikke gratis at have overtræk på din konto. Hvis man ofte har overtræk, kan overtræk på kontoen føre til et anstrengt forhold til din bankrådgiver.

Det er ikke til din fordel, hvis du er i dårligt lys hos din bankrådgiver. Især ikke, hvis du pludselig står og skal optage et større lån i banken, eventuelt til en bolig eller en bil. I sådan nogle tilfælde ser banken nemlig på din finansielle historik, hvor din økonomi måske ikke vil fremstå sund, hvis du tit har haft overtræk på kontoen.

Har du en kassekredit, kan overtræk på kontoen være billigere. Men man skal selvfølgelig huske, at en kassekredit heller ikke er gratis. Du betaler nemlig et årligt gebyr for at have den.

Det koster dig altså stadig penge at lave overtræk på kontoen.

En kassekredit er dog en billigere løsning, hvis du ofte har overtræk på din konto. Det er derfor vigtigt at gøre op med dig selv, om dit lånebehov er kort- eller langvarigt. Altså om du oftere mangler penge, end har dem.

Er det langvarigt eller ofte kan en kassekredit faktisk være et godt alternativ til overtræk på din konto. Et lån kan være et bedre alternativ, hvis overtræk på kontoen kun sker sjældent for dig.

Vælg os frem for overtræk på konto

Det er generelt en god idé at undgå overtræk på kontoen. Blandt andet fordi du så fortsætter eller opbygger, et godt forhold til din bankrådgiver.

Nogle gange kan du dog virkelig have behov for eksempelvis 3000,-, til en uforudset regning sidst på måneden. Det kan ske for næsten os alle sammen. I de tilfælde kan det være en løsning at optage et online lån frem for at få overtræk på kontoen. På den måde kan du betale regningen, uden at gøre din bank sur over et overtræk på din konto.

Selvom online lån kan være at foretrække frem for overtræk på kontoen, er det vigtigt, at du har mulighed for at betale lånet tilbage indenfor en kortere tidsfrist.

Vores kortfristede forbrugslån kan være ideelt for dig, der har en fast indkomst, og som netop står over for en uforudset udgift eller et godt tilbud, som ikke kan vente til måneden efter. Sagt på en anden måde, er vores løsning ideel, hvis du ved, at du kan bibeholde en lille rentebetaling samtidigt med, at du tilbagebetaler på lånet hos os, VIVUS.

Vi blander os ikke i, hvad du bruger pengene til. Det skal dog siges, at vi aldrig anbefaler, at man tager et lån for at dække eksisterende gæld og/eller afbetaling på andre lån.

Hvornår er lån bedre end overtræk på konto?

Som vi har læst nu, kan der være en del situationer, hvor lån kan være et bedre alternativ end overtræk på kontoen.

Det er aldrig hensigtsmæssigt at optage og anvende et kortfristet forbrugslån ved et langvarigt lånebehov. Her er det stadig langt bedre at oprette sig en kassekredit i banken, så du billigst muligt kan lave overtræk på din konto. Det er en god ide at overveje for dig, som har overtræk næsten hver måned.

Et kortfristet lån er derimod en rigtig god løsning, hvis du som udgangspunkt har en sund økonomi og overtræk stort set aldrig sker.

Et lån kan i den situation bruges ved en uforudset udgift, som eksempelvis en reparation, en bøde eller en dyr tandlægeregning. I de situationer er et kortfristet lån et godt alternativ til overtræk på konto. Det kan også være, at du får et lækkert tilbud som for eksempel en afbudsrejse, og hvis du ikke slår til nu, er tilbuddet væk.

Når renten for overtræk på din konto er høj, har du måske tidligere fravalgt den mulighed – og dermed måtte sige nej til tilbuddet om en afbudsrejse (eller noget andet).

Et kortfristet lån kan i den situation give dig mulighed for, at du kan reagere på tilbuddet uden at få overtræk på din konto. Eftersom du låner udenom banken, sker der intet med forholdet til dem, når du vælger lån fremfor overtræk på kontoen.

Det er dog vigtigt at huske på, at alle lån er gæld. Et lån er således kun en midlertidig finansieringsløsning, ligesom overtræk på konto er. Vi kan hverken anbefale, at man har lån stående i lang tid eller at man har overtræk ofte.

Det siger sig selv, at overtræk på kontoen skal udlignes før eller siden – og sådan er det selvfølgelig også med lån. Alle lånte penge skal betales tilbage. Det er derfor vigtigt, at du gør dig klar præcis hvor meget og hvor længe du vil låne, før du optager lån fremfor overtræk på kontoen.

Her er nogle gode spørgsmål at stille dig selv, når du overvejer om du skal tage et lån eller lave overtræk:

Hvad låner du til? Hvor lang løbetid har du brug for? Er det noget du ikke kan leve uden?

Hvis du er i en situation, hvor du aldrig har lånt hos os før, så har vi et rigtig godt tilbud. Alle kan ansøge om lån på op til 75000,-.

Sidder du tilbage med spørgsmål?

Vi tilbyder altid vejledning i forbindelse med optagelse af lån. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice på telefon: 78 77 20 68. Vi sidder klar ved telefonen alle hverdage fra 9:00-11:30 og 12:30-16:00. Du kan også sende os en mail til info@vivus.dk.

Du kan også vælge at læse om vores lånebetingelser, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du opfylder kravene for at optage lån hos os.

Vælg beløbsstørrelse

12.000 kr.
kr.
2.000 kr.12.000 kr.
Første betalingsdato er om 35 dage
1 november 2021
Månedlig betaling
Dette er din faste månedlige betaling, som både dækker over renter og nedskrivning af lånebeløbet.
2.142 kr.
Samlede kreditomkostninger over 6 måneder
830 kr.

Gennemsnitlige omkostninger pr. måned

138,33 kr.

Løbetid: 6 mdr.: Samlet kreditbeløb: 12.000 kr. (inkluderer oprettelsesgebyr på 0 kr.). Samlede kreditomkostninger: 830 kr. Samlet tilbagebetalingsbeløb 12.830 kr., Min/maks. månedlig ydelse 2.120 kr. / 2.142 kr., Debitorrente (årlig fast) 22.53 %, ÅOP 24.9 %.

14 dages fortrydelsesret på kreditaftalen. Alder 18+.
Pengene vil være til rådighed indenfor 7 dage.