Privatlån – få et overblik her

Et privatlån er, i modsætning til erhvervslån, kun til privatpersoner. Selve ordet privatlån dækker over flere forskellige låntyper, som f.eks forbrugslån, boliglån, samlelån og kviklån. De lån er allesammen til privatpersoner.

Mange af os har stået i en situation, hvor vi havde akut brug for penge enten på grund af ubetalte regninger, en akut opstået tandlægeregning eller betaling til ønskeferien.

Hos VIVUS kan du optage et privatlån. Uanset om du skal bruge pengene til forbrug, forkælelse eller noget helt tredje, kan du trygt låne penge hos os.

Vi stiller ikke spørgsmål til, hvad pengene skal gå til. Og du behøver ikke at stille sikkerhed for lånet. Vi stoler på dig og går meget op i, at du er fuldstændig med på privatlånets løbetid, vilkår og tilbagebetaling.

Vi har gjort det nemt og overskueligt at tage et privatlån.

Du kan låne enten mindre beløb fra 2.000 kr. op til 12.000 kr., eller du kan låne større beløb fra 13.000 kr. op til 75.000 kr., så du altid er dækket ind, hvis der skulle opstå noget i fremtiden!

Vores privatlån dækker de flestes behov, og så er de fastsat til en løbetid på 6 måneder på mindre beløb, og mellem 24-72 måneder på de større beløb – det skulle gerne være rigeligt med tid til at tilbagebetale lånet.

Privatlån med eller uden sikkerhed

Hvis du skal låne penge, er der flere ting, du skal tænke over. Du kan optage et privatlån både med eller uden sikkerhed.

De sikrede privatlån foregår gennem banker. Når du skal låne i banken, skal du stille garanti for lånet. Hvis du tager et lån i banken for at købe bolig eller bil – altså et boliglån eller billån, vil du højst sandsynlig blive bedt om at stille sikkerhed i den bolig eller bil, som du låner pengene til.

Sikkerheden er bankens garanti for, at de får deres penge tilbage. Hvis du ikke afbetaler tilfredsstillende i forhold til vilkårene, altså hvis du fx ikke betaler tilbage til tiden flere gange, kan banken kræve, at du sælger din nye bolig eller bil.

Hvis du ikke har lyst til at stille sikkerhed for dit privatlån, kan du med fordel tage et privatlån i form af et forbrugslån. Forbrugslånet er tit lidt dyrere, men du kan være heldig at finde et godt tilbud.

Det er også vigtigt, at du kigger på renten, stiftelsesomkostninger og ÅOP, når du sammenligner privatlån.

Hos VIVUS kan du ansøge om op til 75.000 kr. og få fuldstændig gennemsigtighed med lånets omkostninger. Der er ikke fejet noget under gulvtæppet.

Før du overvejer at tage et privatlån gennem os, er der nogle almindelige kriterier, du skal opfylde:

 • Du er mindst 18 år gammel
 • Du står ikke registreret hos Experian (RKI) eller Debitor Registret
 • Du er dansk statsborger
 • Du har en dansk folkeregisteradresse
 • Du har ikke navne- eller adressebeskyttelse
 • Du har et NemID
 • Du har en aktiv e-mailadresse
 • Du har et dansk telefonnummer
 • Du har en dansk bankkonto
 • God kreditvurdering

For at blive godkendt til vores privatlån, kræver det en god kreditvurdering. Kreditvurderingen giver os et billede af din økonomi. Den kræver et gyldigt CPR-nummer og nøglekort.

Hvordan tager du et privatlån?

Det kan være lidt svært at vide, hvordan du starter låneprocessen, når du har besluttet dig for at tage et privatlån.

Der er forskel på, hvordan du låner pengene alt efter, om du låner i banken eller hos andre låneudbydere. Forskellen på privatlånet afhænger af, om det er et større beløb, du skal låne, f.eks. til bil eller bolig, eller om der er tale om et lån på et mindre beløb.

Hvis du skal tage et større privatlån, til at købe bil og bolig for, så sker det tit hos din bank. Du skriver enten en mail eller ringer ned til din bank og bede om et møde med en rådgiver. Banken vil helt sikkert lave en kreditvurdering af din økonomi for at se, om du kan betale pengene tilbage, inden de godkender dig til et lån.

Et lån i banken kræver ofte papirarbejde og timer, hvor du skal mødes eller ringe sammen med din bank. Sådan et lån tager altså tit længere tid og kan være ret besværligt.

Hvis du skal tage et mindre privatlån er processen normalt meget anderledes. Et mindre beløb er for det meste langt hurtigere og nemmere at tage end et større. Det er fordi, du kan tage dit forbrugslån uden om banken og altså tage det igennem en online låneudbyder i stedet.

Ansøgningsprocessen online er mere simpel. Du sender dine oplysninger ind til låneudbyderen, og du skal oplyse, om du tidligere har været registreret i RKI.

Hvis du tager et privatlån gennem VIVUS, kan du tage lånet sikkert og nemt. Du kan ansøge om lånet online, og du kan også gøre det i weekenden og helligdage.

Igennem VIVUS kan du tage et privatlån uden sikkerhed, til det du står og mangler penge til. Her kan du både ansøge om et større og mindre beløb.

Ansøgningsprocessen hos VIVUS har kun tre trin:

 • Udfyld vores låneberegner
 • Udfyld din ansøgning og underskriv med NemID
 • Afvent svar

Hvad koster et privatlån?

Der er stor forskel på, hvad et privatlån koster. Det kommer meget an på det beløb du vil låne, og hvor hurtigt du kan betale beløbet tilbage.

Hvis du tager et mindre privatlån uden sikkerhed, skal du ofte betale beløbet tilbage indenfor 6 måneder. Og så skal du betale en rente - ofte hver måned. Udover renten skal du også betale selve lånebeløbet tilbage. Der kan også være oprettelsesgebyrer, som du skal betale oven i. Der er altså forskellige omkostninger forbundet med et privatlån.

Ved et større privatlån skal du også betale renter, oprettelsesgebyrer og så skal lånets beløb også tilbagebetales. Ved større privatlån har du ofte længere tid end 6 måneder til at betale lånet tilbage.

Et eks. på et lån kunne være følgende:

 • Lån 50.000 kr.
 • Oprettelsesgebyr = 4.000 kr.
 • ÅOP 24,9%
 • Debitorrente 16,55 %
 • Løbetid 36 måneder
 • Samlede tilbagebetalingsbeløb = 68.018 kr.

Har du brug for hjælp til at finde prisen på dit privatlån kan du få hjælp med vores låneberegner.

Rente på privatlån

En rente er et fast beløb, du skal betale for at have taget et lån.

Du betaler ofte renter hver måned, men nogle gange betales renten hvert kvartal eller årligt. Renten på et privatlån er forskellig fra låneudbyderne.

Hvis du tager et privatlån uden sikkerhed, kan renten her være højere end ved et lån, hvor du skal stille sikkerhed.

Et eks. på en rente kunne være, at du låner 12.000 kr., og at den årlige rente er 10 %. Her skal du altså betale 12.000*0,10 = 1.200 kr. Altså betaler du 1.200 kr. i årlige renter, udover at skulle betale de 12.000 kr. tilbage løbende hver måned. Der kan også være oprettelsesgebyrer mm.

Spot det billigste privatlån

Når du bestemmer dig for at tage et lån til forbrug, er det vigtigt at finde det billigste privatlån.

Det billigste privatlån er næsten altid hos banken. Men det kan være en langsom proces, fordi du skal indrette dig efter bankernes åbningstider og tid.

Det kan være ret besværligt, hvis du skal låne til en ubetalt regning, en måneds husleje eller noget andet akut.

Mange danskere vælger derfor at optage et forbrugslån i jagten på det billigste privatlån.

Du kan tage et forbrugslån gennem andre kreditinstitutter. Her får du en kortere svartid, nem online ansøgningsproces og ingen spørgsmål om, hvad du skal bruge pengene til, eller hvorfor du skal låne.

Du har fuldstændig frie tøjler til at bruge dit forbrugslån, som du vil. Det er kun fantasien, der sætter grænserne.

Hos VIVUS er vi altid klar, når behovet opstår. Vi tilbyder altid online ansøgning.

Flere spørgsmål angående privatlån?

Hvis du har flere spørgsmål angående privatlån, kan du altid ringe eller skrive til os. Vi sidder klar til at besvare alle de spørgsmål, du brænder inde med via vores kundeservice på 78 77 20 68. Vi har åbent på vores linjer mellem 9.00-11.30 og 12.30-16.00 alle hverdage.

Du kan også altid sende en mail til: info@vivus.dk, hvor vi svarer inden for to hverdage.

Vælg beløbsstørrelse

12.000 kr.
kr.
2.000 kr.12.000 kr.
Første betalingsdato er om 15 dage
1 november 2021
Månedlig betaling
Dette er din faste månedlige betaling, som både dækker over renter og nedskrivning af lånebeløbet.
2.142 kr.
Samlede kreditomkostninger over 6 måneder
748 kr.

Gennemsnitlige omkostninger pr. måned

124,66 kr.

Løbetid: 6 mdr.: Samlet kreditbeløb: 12.000 kr. (inkluderer oprettelsesgebyr på 0 kr.). Samlede kreditomkostninger: 748 kr. Samlet tilbagebetalingsbeløb 12.748 kr., Min/maks. månedlig ydelse 2.038 kr. / 2.142 kr., Debitorrente (årlig fast) 22.53 %, ÅOP 24.9 %.

14 dages fortrydelsesret på kreditaftalen. Alder 18+.
Pengene vil være til rådighed indenfor 7 dage.