Forskellen på kredit og et forbrugslån – Hvad gør VIVUS til det bedste lån?

Hos VIVUS gør vi alt, hvad vi kan, for at tilbyde dig Danmarks bedste lån. Vi vil gerne tilbyde et lån på lige præcis den måde, som moderne og digitale danskere ønsker det. Vi tilbyder et gennemskueligt og konkurrencedygtigt forbrugslån.

Nedenfor kan du blive klogere på forskellen på kredit og et forbrugslån, og hvilke fordele og ulemper der er ved de forskellige låntyper. Du kan læse om, hvor vi skiller os ud fra vores konkurrenter, og hvordan vi hver eneste dag prøver at forbedre os for at kunne tilbyde Danmarks bedste online forbrugslån.

Hvad er kredit?

Kredit er når penge forlader en konto. Kredit er altså et beløb, du skylder, eller skal betale tilbage, og du har et negativt beløb på din konto. Kredit er det modsatte af debet, som er når penge bliver overført til din konto, som for eksempel, når du får løn,

Kredit er oftest nogle penge, du får af en bank eller et andet pengeinstitut, som du kan bruge, hvis du har brug for det.

Der findes forskellige typer kredit. Kredit kan være overtræk på kontoen, måske har du et hævekort med kredit eller et realkreditlån i dit hus.

Hvad betyder kredit?

Kredit betyder tiltro eller betro på latinsk. Udlånerens tillid til, at låneren vil betale lånet tilbage, er grundprincippet for kredit.

Når du skal låne kredit, skal du godkendes som kreditværdig. Størrelsen af den kredit, du kan få, afhænger af den kreditvurdering og godkendelse, du skal igennem i et pengeinstitut, når du vil låne penge.

I Danmark er den primære to måder at få tildelt kredit på, som kort med kredit og som kassekredit. De to typer kreditter minder meget om hinanden, fordi de fungerer på samme måde.

Med dit kreditkort kan du kvit og frit udskyde en betaling. Det er en fordel, hvis du køber, noget en måned hvor du mangler penge. På et kreditkort har du ofte 45 dages gratis kredit, det betyder, at du kan udskyde en betaling med 45 dage.

Din kassekredit kan være en økonomisk buffer, hvis du mangler penge til noget bestemt en enkelt måned. Men kassekredit kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis du tit har overtræk på din konto, fordi du betaler renter af kreditten, så snart du bruger af den.

Få kreditter er lig med lån

Et lån er normalt et beløb, man låner og bruger med det samme, det betyder, at man betaler renter for hele lånebeløbet. En kredit kan derimod forstås som et beløb, man får på sin konto, og som man først skal betale for, når man har brugt noget af det.

Men der er nogle få kreditter (kreditlån), hvor rentebetalingen fungerer på den samme måde, som når man har et lån. F.eks. ved online-kreditter har långivere ikke mulighed for at vide, om låntageren har brugt de lånte penge eller ej.

Så længe kreditbeløbet bliver overført til ens bankkonto og ikke et kreditkort fra kreditgiveren, skal man betale renter på kreditlånet uanset, om man bruger det

Bedste kreditter – hvordan finder man dem?

Hvis du vil finde de bedste kreditter på markedet, er det en god ide at sammenligne på tværs af udbydere. Brug lånesammenligningstjenester eller låneberegnere, som du finder på online-udbyderes hjemmesider. 

Banker kan desværre ikke tilbyde så gennemsigtige tal, derfor skal man tale med hver bank separat og selv sammenligne deres lånevilkår for at finde den bedste kredit. Det bliver tit en lang og besværlig proces med masser af papirarbejde.

Det skal du holde øje med, når du vil finde den bedste kredit:

  • Rente på kreditlån
  • Kreditgiverens gebyrer
  • Evt. indfrielsesfrist
  • Fleksible afbetalingsmuligheder.

En sammenligning af de fire ting, kan hjælpe dig med at finde den bedste kredit på markedet.

Hvordan er VIVUS anderledes end kredit?

VIVUS tilbyder ikke kredit. VIVUS tilbyder forbrugslån. Til forskel for kredit er det ikke din bank eller dit pengeinstitut, der bestemmer, hvor meget du har til rådighed, når du låner hos VIVUS.

Hos VIVUS kan du låne fra 13.000 kr. helt op til 75.000 kr.

Et forbrugslån hos VIVUS giver dig den ultimative frihed. Du bestemmer selvfølgelig selv, hvad pengene skal gå til, og du har altid mulighed for at låne, uanset hvad du står og mangler.

Hos VIVUS slipper du for at skulle en lang og besværlig godkendelsesproces igennem, og du skal ikke stille sikkerhed for lånet.

Vores lån har en løbetid på mellem 36-72 måneder. Vores proces er gennemsigtig og overskuelig, og du har altid det fulde overblik over din tilbagebetalingsplan.

Vores ansøgningsproces er nem og sikker og består af tre simple trin.

  1. Udfyld vores låneberegner og opret din personlige profil.
  2. Underskriv med NemID
  3. Afvent svar

Oplev den bedste kundeservice

Vores kundeservice er altid klar ved telefonerne og tasterne for at hjælpe dig,

Vores åbningstider er:
Alle hverdage fra 9.00 – 11.30 og 12.30 – 16.00.

Du kan regne med en gennemsnitlig svartid på kun 12 sekunder, hvis du starter en chat eller giver os et kald.

Vores imødekommende kundeservice er i høj grad grunden til vores gode rating på Trustpilot, hvor mere end 3.400 kunder har anbefalet os.

Nyd lånets brugervenlighed

Et af de største og mest oversete problemer i forhold til kundeservice er kommunikationen. Hos VIVUS gør vi alt, hvad vi kan, for at gøre vores lån så gennemskuelige, overskuelige og forståelige som muligt.
Vi bruger et forståeligt sprog, så man som helt almindelig dansker forstår produktet og prisen. Dette gælder både på vores hjemmeside, og når du er i kontakt med os.
Skulle der alligevel være noget, du er i tvivl om, så giv os et kald! Vi sidder klar til at hjælpe dig.

Få svar på din ansøgning direkte på skærmen

Vi kan sikre dig en effektiv ansøgningsproces, fordi du kun skal bruge dit NemID, når du ansøger om dit lån. Du undgår derfor at skulle indtaste eller indsende en masse informationer og dokumenter.

Svaret på din ansøgning vil stå direkte på skærmen, når det er klar.
Bliver du ikke godkendt får du ofte tilbudt et andet, lavere lånebeløb. Det er helt op til dig om du vil sige ja tak til det nye tilbud.

Bliv afklaret om prisen på et lån

Uanset om du ansøger om 13.000 kr. eller 75.000 kr., er VIVUS en god og billig løsning. Når du medregner alle de omkostninger, som du bliver pålagt hos andre låneudbydere, er vi fuldt konkurrencedygtige på prisen.

Bedste sikkerhed giver bedste lån

Vi bruger NemID til at identificere dig, så andre personer ikke kan ansøge i dit navn.

Vi arbejder hele tiden på at forbedre vores ansvarlige kreditpolitik, så vi kan sikre, at du ikke får gældsproblemer.